Κινήσεις Κ. Γαβρόγλου για πανεπιστημιοποίηση της Σχολής Καλών Τεχνών Τήνου

Σύσκεψη με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητές του Παν. Αιγαίου και τοπικούς παράγοντες της Τήνου

26/06/2019

Άκουσε το άρθρο

Σύσκεψη  για την ένταξη της «Σχολής Καλών Τεχνών» της Τήνου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,   μετά  την απόφαση της Συγκλήτου που προτείνει την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών, πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι βουλευτές   του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και ο   Δημήτρης Σεβαστάκης.

Επίσης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Τηνίων, ο  Αντιπρύτανης του Παν/μίου Αιγαίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Διευθυντής της «Σχολής Καλών Τεχνών» Τήνου Λεωνίδας Χαλεπάς, ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, και εκπρόσωποι  φορέων της Τήνου.

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου πρότεινε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες συνεννοήσεις ανάμεσα στους διδάσκοντες της Σχολής Καλών Τεχνών της Τήνου, με καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου ώστε να προχωρήσουν σε κοινή πρόταση για την ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια και με την ανάλογη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών της Σχολής ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις αναβάθμισής της και ταυτόχρονα να διαφυλαχτεί και η φυσιογνωμία της.

Στη συνέχεια , όπως είπε ο Κ. Γαβρόγλου, η πρόταση αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία, όπως έχει γίνει για όλες τις σημαντικές αποφάσεις που έχει πάρει η Σχολή.

Η πρόταση του υπουργού Παιδείας έγινε δεκτή από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε: «Η συγκυρία διεξαγωγής της συζήτησης για το μέλλον της Σχολής είναι πάρα πολύ θετική δεδομένου ότι υπάρχουν οι εξής ευνοϊκές συνθήκες: Πρώτον, υπάρχει ένας νέος ακαδημαϊκός χάρτης των Πανεπιστημίων μας στη χώρα, δεύτερον υπάρχει η συμφωνία των διδασκόντων στη Σχολή για να υλοποιηθεί το επόμενο βήμα με ακαδημαϊκά κριτήρια, τρίτον έχουμε τη συναίνεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ένταξη της Σχολής Καλών Τεχνών σε αυτό, τέταρτον υπάρχει ομόθυμη στήριξη του καλλιτεχνικού κλάδου για την ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τέλος υπάρχει η συναίνεση των τοπικών παραγόντων της Τήνου».

 

Σχόλια (12)

Σχολές Καλών Τεχνών
|

Όλες οι σύγχρονες σχολές Καλών Τεχνών στην Ευρώπη είναι ενταγμένες σε πανεπιστήμια ή είναι ακαδημίες.

Προφανώς στην Ελλάδα μάλλον δε χρειαζόμαστε παραπάνω από 2 ή 3 τέτοιες σχολές γιατί έτσι κι αλλιώς είναι κορεσμένος ο χώρος των Τεχνών

Εκεί που θέτε
|

Για αυτο προλάβατε και κάνατε κινήσεις έτσι?Για την Ασπαιτε με 5χρονια σπουδων ούτε μια ανακοίνωση που να βρεθεί χρόνος!!!!!!!ευτυχως θα βρουμε εμεις την Κυριακή!!Εμείς θα σας απαντήσουμε μην ανησυχείτε καθόλου!!!!προλαβαίνουμε και ευτυχώς είμαστε αρκετοί! !Η γιαγιά έλεγε το άδικο πληρώνεται παιδι μου.!!!

Πανεπιστήμια
|

Μα πρόκειται για σχολή τεχνών, γιατί να γίνει πανεπιστήμιο; Δεν είναι επιστήμη. Πρόκειται για τέχνες (μουσική, εικαστικά, κ.α). Δεν έπρεπε καμιά σχολή καλών τεχνών να υπάρχει στα πανεπιστήμια. Έπρεπε να ήταν αυτόνομα ιδρύματα, ως αυτόνομες ανώτατες σχολές τεχνών, όπως ακριβώς είναι και οι αστυνομικές σχολές, οι στρατιωτικές σχολές κλπ.

Tήνος
|

...είναι το παιδί, βρε πατριώτη;

Σχολές Καλών Τεχνών: μία στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη, μία στα Ιωάννινα και μία στη Φλώρινα. Συν τόσες ιδιωτικές σχολές.

Πολίτης
|

Μήπως υπουργέ να κάνεις κάτι και για τη ΣΤΕΦ Κοζάνης προλαβαίνεις μέχρι της εκλογές!!!

@@κανας μαστορας
|

Αδιάβαστο σε πιάνω...η περιγραφή της σχολής είναι συγκεκριμένη, μάρμαρο τεχνίτες και προπαρασκευαστικό για την ΑΣΚΤ, προφανώς όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο, αλλα δουλειά ποιος θα κάνει στο τέλος της ημέρας.

@Κανας μάστορας?
|

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Υπάρχουν ΕΠΑΛ, ΙΕΚ ένα σωρό σχολές για μαστόρους, τεχνίτες κλπ. Εχεις πτυχίο ΑΕΙ και αισθάνεσαι ανασφάλεια; Μήπως θα έπρεπε να σε απασχολήσει τι είσαι σε θέση να κάνεις και όχι τι σπούδασες;

Μπραβο
|

Εξαιρετική πρωτοβουλία, το Πανεπιστημιο Αιγαίου αγκαλιάζει άλλο ένα νησί και θα αναβαθμίσει τις σπουδές στην Τήνο!

Πανεπιστημιο Αιγαιου
|

5 χρόνια το Πανεπιστημιο Αιγαίου ξεχασμένο, τώρα το θυμήθηκαν οι βουλευτές και ο υπουργός?

Κανας μάστορας?
|

Θα ψάχνουμε για μαστόρους και δεν θα βρίσκουμε σε λίγο ....μόνο τέχνη!

Επεσε μεγάλη απελπισία...
|

Πόσες ψήφους έχει η Τήνος?

Κινήσεις Γαβρόγλου
|

πότε έχουμε εκλογές;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ