Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι 14 παρεμβάσεις της Ν. Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια

Το πρώτο νομοσχέδιο για την παιδεία
Δημοσίευση: 22/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το πρώτο Σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή θα είναι για τα Πανεπιστήμια.

Ηδη η Νίκη Κεραμέως  με το επιτελείο της έχει έτοιμο τον βασικό “κορμό” του  Σχεδίου Νόμου, το οποίο ετοιμάζεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, με στόχο τον Οκτώβριο   να γίνει νόμος του Κράτους.

Τα βασικά σημεία των 14 παρεμβάσεων για τα Πασνεπιστήμια που θα περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου , είναι τα εξής

1. Καταργείται το άσυλο. Οι δημόσιες αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου.

2. Καθιερώνεται ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2, πλην εξαιρέσεων, όπως για λόγους υγείας.

3. Ενισχύεται  η αυτονομία και εξωστρέφεια των Ιδρυμάτων.

4. Απελευθερώνονται  τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

5.  Διευρύνεται η  δυνατότητα δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων.

6. Ενισχύονται τα θερινά/χειμερινά σχολεία σε τομείς που η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα (π.χ. πολιτισμός, ναυτιλία, τουρισμός).

7.    Αναπτύσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, με επένδυση στις νέες τεχνολογίες.

8.    Αξιοποιείται  η δυνατότητα ΣΔΙΤ για την κάλυψη επιμέρους αναγκών των Ιδρυμάτων (π.χ. για κατασκευή φοιτητικών εστιών).

9.    Εισάγεται  νέο θεσμικό πλαίσιο για δωρεές προς τα Ιδρύματα και για την υλοποίηση πατεντών και επιστημονικών ιδεών.

10.    Απλοποιείται  του πλαισίου λειτουργίας των ΕΛΚΕ, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας.

11.    Επεκτείνεται ο    θεσμός της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε συναφή με τις σπουδές τους αντικείμενα.

12. Θωρακίζεται η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π) και εισάγουμε διαδικασίες αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

13.  Η κρατική χρηματοδότηση προς τα ανώτατα ιδρύματα θα εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια όπως  το κόστος σπουδών ανά φοιτητή, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, μέγεθος και γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος αλλά θα συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

14.  Ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, ώστε να μην επαναληφθεί το καταστροφικό φαινόμενο ίδρυσης νέων τμημάτων και συγχωνεύσεων τμημάτων για την εξυπηρέτηση καθαρά ψηφοθηρικών σχεδιασμών και μικροπολιτικών συμφερόντων.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (49)

 
Ανδρεας
22 Ιουλ 2019 18:50

Δεν ανέφερε τίποτα για τους αποφοίτους των ΤΕΙ και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Τι περιμένουν οι φορείς όπως σύλλογοι αποφοίτων ΤΕΙ;

 
Νικη
22 Ιουλ 2019 19:29

Δεν ειπε τιποτα για τις μετεγγραφες....

 
Ακούει κανείς?
22 Ιουλ 2019 19:33

Είναι πάρα πολλοί οι αιώνιοι και λόγω οικονομικών συνθηκών και λόγω προβλημάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία από μέλη ΔΕΠ και λόγω απόσυρσης του προηγούμενου ν/σ.
Θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για τους ήδη αιώνιους και να μην προχωρήσουν τα ΑΕΙ σε διαγραφή το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Κάπου διάβασα ότι το ν+2 θα ισχύσει μόνο για τους νεοεισερχόμενους κι όχι για τους ήδη εγγεγραμμένους φοιτητές (ανεξαρτήτως έτους). Ισχύει???

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
22 Ιουλ 2019 19:35

Όντως, με τους αποφοίτους των ΤΕΙ τι θα γίνει; Θα υπάρχει μέριμνα για την κατηγορία αυτή των αποφοίτων (εφόσον δεν υφίσταται πλέον η Τεχνολογική Εκπαίδευση) ή μήπως θα επανέλθει και άδικα αναρωτιόμαστε εμείς;

Είδομεν!

 
Δρ. ΕΔΙΠ
22 Ιουλ 2019 19:35

Το 14 ειναι το πιο σημαντικο απο ολα κατα τη γνωμη μου. Ετσι οπως ειναι διατυπωμενο η ΝΔ αποδεχεται ολους τους νόμους Γαβρολου περι συγχωνευσεων, δημιουργια νεων τμηματων ,... τους οποιους πριν λιγες βδομαδες προεκλογικα θα καταργουσε!!! Μιλαει οτι κατι περαιτερω σε αυτη τη κατευθυνση θα εξεταζεται απο την ΑΔΙΠ. Για τι περαιτερω μιλαμε κ. Κεραμεως ? Γνωριζετε οτι με τις ανευθυνότητες του Συριζα , που εσεις τις κρατατε, εχουμε τοσα πανεπιστημιακα τμήματα που ειναι σιγουρο οτι αν ο αριθμος τους διαιρεθεί με το πληθυσμό θα ειμαστε στις πρωτες χωρες ( ισως και η πρωτη) παγκοσμιως. Τι να τι κανεις την ονομαστική ελλάτωση των ΑΕΙ όταν επι της ουσιας τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικά , δηλαδή τα τμηματα εχουν αυξηθεί κατα πολύ. Ετσι μπορεις να πεις οτι στη Ελλαδα εχουμε ένα Πανεπιστημιο που εχει 490 τμήματα. Στη Ελλαδα τωρα υπαρχουν περι τα 900 γενικα λυκεια και 490 πανεπιστημιακα τμηματα. Δηλαδη σε καθε γειτονια υπαρχουν 2 γενικα λυκεια και ενα πανεπιστημιακο τμήμα. Η πληρης απαξιωση της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης συνεχίζεται...

 
Solwn
22 Ιουλ 2019 20:01

Κυρία Κεραμέως,
Είμαστε απόφοιτοι Ανώτατων ιδρυμάτων Τεχνολογικού τομέα, και πολλοί απο εμάς θέλουμε να αποκτήσουμε το πτυχίου του νέαπανεπιστημιοποιημένου τμήματος μας. Τι πρόταση έχετε; περιμένουμε!

 
Επαγγελματικά δικαιώματα ΤΕΙ
22 Ιουλ 2019 20:09

Η ΝΔ κυβέρνησε επί δεκαετίες.
Τα ΤΕΙ για εκείνη είναι ότι ήταν πάντα...
Το σκουπίδι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ποτέ δεν έδωσε επαγγελματικά δικαιώματα γιατί πολύ απλά δεν ήθελε να το πράξει.
Επί ΣΥΡΙΖΑ τα ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστήμια και συστάθηκαν οι επιτροπές για τη θεσμοθέτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των παλιών αποφοίτων ΤΕΙ.
Στο χέρι της νέας υπουργού είναι να ολοκληρώσει το έργο των επιτροπών αυτών που συστάθηκαν επί υπουργίας Γαβρόγλου.
Αλλιώς θα αποδείξει ξανά ότι οι προεκλογικές της εξαγγελίες ήταν ψεύτικες μόνο και μόνο για την υφαρπαγή της ψήφου των Ελλήνων.

 
Σοφία PhD
22 Ιουλ 2019 22:52

Κυρία Υπουργέ ,
τι θα κάνετε με τους παλαιότερους αποφοιτούς των ΑΕΙ τεχνολογικού Τομέα είμαστε πολλοί και έχουμε φωνή...

 
Αναστασία
22 Ιουλ 2019 23:36

Τα οριζόντια μέτρα είναι πολύ συχνά και ισοπεδωτικά. Δεν είναι όλες οι σχολές το ίδιο. Ας δουν τα στατιστικά για τα χρόνια αποφοίτησης μήπως και καταλάβουν ότι δεν μόνο ευθύνη των φοιτητών. Είναι διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας κάθε σχολής .

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
23 Ιουλ 2019 00:02

Οι δωρεές και τα θερινά σχολεία είναι οι τομές της στα Πανεπιστήμια; Πλάκα κάνουμε; Η ασχετοσύνη στο μεγαλείο της. Είναι επικίνδυνη!!!! Δεν αλλάζει τίποτα από τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων - ΤΕΙ που πριν 10 μέρες κατηγορούσε!!!!

 
Πτυχία ΑΕΙ τεχνολογικού Τομέα
23 Ιουλ 2019 00:04

Τα πτυχία των πρώην ΤΕΙ , ως πτυχία ανώτατης Εκπαίδευσης παντού στον κόσμο λογίζονται ως πανεπιστημιακά με έμφαση στην Τεχνολογία, όπως το τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ,και τα διαφορα τεχνολογικά Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.
Κυρία υπουργέ τελειώστε με το "ανοιχτό ζήτημα των αποφοίτων.
Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε εξωτερικό , εκτός ότι δεν μας αναγνωρίζετε, δεν μας δίνετε και δυνατότητα ισοτιμησης μέσω εξετάσεων και άλλων διαδικασιών. Πράξτε τα δέοντα!

 
ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών
23 Ιουλ 2019 00:26

Δηλαδή ένας φοιτητής που μόλις για λίγο έχει ξεπεράσει το ν+2 και χρωστάει 1 ή 2 μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του, θα διαγράφεται ?!?
Από πότε θα ισχύσει αυτό, θα περιλαμβάνει όλους τους φοιτητές ή μόνο τους νέους από εδώ και πέρα ?!?

 
Πολλοί απόφοιτοι ΤΕΙ θέλουν να αλλάξουν το πτυχίο τους
23 Ιουλ 2019 00:32

Τι θα κάνετε για αυτό? παλιά οι απόφοιτοι ανώτατων γεωργικών σχολών, ακαδημιών σωματικής αγωγής και άλλων ανώτερων και ανώτατων σχολών με το που πανεπιστημιοποιηθηκαν οι σχολές τους , είχαν ήδη καθοριστεί η διαδικασίες ισοτιμησης. που είναι οι προτάσεις ?

 
ΠΑΔΑ ν+2
23 Ιουλ 2019 00:34

τι θα γινει με εμας που ακολουθησαμε νεο προγραμμα σπουδων στο ΠΑΔΑ με ενα επιπλεον εξαμηνο που πριν στο προγραμμα ΤΕΙ δεν υπηρχε & νεα μαθηματα, και τωρα τελειωνει το 12 εξαμηνο και χρωσταμε λιγα μαθηματα; πλεον τωρα ακουμπαμε την "αιωνιοτητα". με μας τι θα γινει; θα μας διαγραψουν απ τα τμηματα τον σεπτεμβρη; θα υπαρξει κανενα κριτηριο που να ξεχωριζει τους αιωνιους φοιτητες που λυμναζουν χωρις να περνουν ουτε ενα μαθημα τον τελευταιο χρονο με αυτους που αργησαν για προσωπικους λογους, υγειας η οικονομιας, αλλα προσπαθουν να τελειωσουν; θα υπαρξει καποια μεταβατικη περιοδος;

 
ΑΔΙΠ και πολιτική.
23 Ιουλ 2019 02:43

Η Α.ΔΙ.Π ποτέ δεν αξιολόγησε τα ιδρύματα στο σύνολό τους, απλώς έκανε επιμέρους παρατηρήσεις για κάθε σχολή ή τμήμα.

Δηλαδή, δεν έχει εμφανιστεί σε καμία γραπτή αξιολόγηση πώς έπρεπε να συνενωθεί το ΔΠΘ με το ΤΕΙ Μακεδονίας Θράκης, γι'αυτό και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

Εξάλλου, οι πολίτες δεν ψηφίζουν τη στελέχωση των Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν μπορούν να κρύβονται μονίμως οι βουλευτές και οι υπουργοί και οι δήμαρχοι πίσω από τεχνικές εισηγήσεις, δεν είναι αυτό έντιμη και σύγχρονη πολιτική.

Να έχουν το θάρρος της άποψής τους: θέλουν ενιαία ΤΕΙ με πανεπιστήμια; θέλουν νέες θέσεις μελών ΔΕΠ; θέλουν τέσσερις ή πέντε Νομικές Σχολές; και για ποιο λόγο;

 
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ @Solwn @Σοφία PhD
23 Ιουλ 2019 05:54

Τίποτα ,απολύτως τίποτα ... και πιθανότατα καμιά μπάλα με σανό σε καμια γωνία

.....ποτε μην χτυπάς μια πόρτα κλειστή
......μια πόρτα για σενα χαμένη

ΥΓ εκείνες οι εμβληματικές προεκλογικές δηλώσεις τι εγιναν..... ? καπνός ...
Αν τα πραγματα αλλαζαν με τις εκλογες φίλοι .... θα τις ειχαν καταργήσει

Γυριστε στις δουλειές σας και τις ασχολίες σας ... χαμένος χρόνος και το χειρότερο διαλυμένη ψυχολογία ,πικρα και απογοητευση

καλημέρα

 
Πανεπιστήμια
23 Ιουλ 2019 06:29

Το πρώτο Σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή θα είναι για τα Πανεπιστήμια. Σοβαρά μιλάτε κυρία Κεραμέως; Είχα ακούσει σε μια εκπομπή που είχατε δηλώσει πως εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αλλαγές από την πρωτοβάθμια και όχι αμέσως από τα πανεπιστήμια. Τώρα το αλλάζετε. Εν πάσι περιπτώσει. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από την πρωτοβάθμια και μετά καταλήξετε στην τριτοβάθμια. Ξεκινάμε πρώτα από την αρχή και φτάνουμε στο τέρμα. Όπως θέλετε πράξτε. Δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό.

 
Κώστας Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
23 Ιουλ 2019 07:30

Κυρία Υπουργέ, περιμένουμε την πρόταση σας για τις διαδικασίες εξετάσεων ισοτίμησης των πτυχίων μας.

 
Κωνσταντίνος
23 Ιουλ 2019 07:56

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα λέτε και θα κλαίτε συνάδελφοι Τ.Ε.!

 
Αννίβας
23 Ιουλ 2019 08:27

Για έκθεση ιδεών πιανει δεν πιάνει την βάση ....ο Σεπτεμβρης ειναι κοντα ,εκει θα δειτε τα λαχανα θα δείτε και τα παραπούλια

Ο Αρμοδιος υφυπουργος για τα πανεπιστημια δεν εχει θεση για αυτά ηη τηρει την ιεραρχία

Σας εκανε ο Γαβρόγλου να τρέχετε και να μην φθανετε .... και ξερετε γιατι τραβατε ζόρια τώρα ...γιατι λέγατε σε ολα οχι ...

 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
23 Ιουλ 2019 08:31

Δεν μας έχει πει ακόμα η υπουργός τι θα κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών στα νέα τμήματα σπουδών 5ετούς φοίτησης των σχολών μηχανικών και Γεωπονικών τμημάτων.
Όπως επίσης δε μας έχει πεί τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ.

 
Παδα
23 Ιουλ 2019 09:07

Τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΑΔΑ ;;;
Δηλαδή γίναμε πενταετή τμήματα μόνο στα χρόνια;;;
Μέχρι στιγμής τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν και δυστηχώς δεν βλέπω να γίνεται τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το Πολυτεχνείο αδέλφια θα είναι πάντα κάτι παραπάνω από εμάς ας γίνουμε και δεκαετή.

 
Και η καταστροφή των Πανεπιστημίων συνεχίζεται...
23 Ιουλ 2019 09:29

Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια αναγνωρίζονται σας ΠΕ δηλαδή σαν Πανεπιστήμια δείτε το Τελευταίο ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής.
Αυτός είναι και ο μοχλός που θα γίνουν προσλήψεις και στη Γενική όταν γίνουν...
Την θέση των ΤΕ δηλαδή των ΤΕΙ την παίρνουν οι απόφοιτοι Λυκείου ΕΠΑΛ.
Η ερωτήσεις είναι αρκετές.
Είναι αρκετά έτοιμα τα ΤΕΙ να γίνουν Πανεπιστήμια;
Πώς ενώ παλιότερα οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ανήκαν στη ΤΕ δηλαδή στη Τεχνολογική εκπαίδευση τώρα θα ανήκουν στην ΠΕ Πανεπιστημιακή εκπαίδευση;
Μήπως αυτή η ανωτατικοποίηση έγινε χωρίς σχέδιο ώστε να έχουμε απόφοιτους με Πτυχία Πανεπιστημίου άνεργους ενώ απόφοιτους Λυκείου που βρίσκουν δουλειά;
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και όλοι οι Πανεπιστημιακοί είναι ας το πούμε ανώτατη εκπαίδευση δεν τους επιτρέπεται να δουλέψουν σαν ΤΕ δηλαδή σαν απόφοιτοι ΕΠΑΛ δηλαδή Λυκείου.
Για παράδειγμα ένας απόφοιτος Πληροφορικής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου δεν μπορεί να δουλέψει ως απόφοιτος Λυκείου ΕΠΑΛ διότι δεν ανήκει στη ΤΕ.

Κατά τα άλλα τα Πανεπιστήμια αναβαθμίστηκαν βγάζουν απόφοιτους χωρίς δικαιώματα άνεργους .
Μπράβο σας αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο κ. Υπουργοί που τα κάνατε όλα αυτά....

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
23 Ιουλ 2019 10:10

Με τους αποφοίτους των ΤΕΙ τι θα πραξετε κύρια υπουργέ , είμαστε πολλοί. περιμένουμε πολύ καιρό για τις διαδικασίες ισοτιμησης!

 
Ότι να ναι...
23 Ιουλ 2019 10:32

@Και η καταστροφή των Πανεπιστημίων συνεχίζεται, είστε σε μεγάλη σύγχυση. Σε ποια ανωτατοποιηση αναφέρεστε όταν τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα για δεκαετίες. Ποια θέση των ΤΕΙ θα πάρουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ; Που έγκειται η καταστροφή των Πανεπιστημίων όταν ήδη υπάρχουν κάποια με βάσεις κάτω από 10.000 μόρια; Το παράδειγμά σας είναι άκυρο και άστοχο!

 
@Και η καταστροφή των Πανεπιστημίων συνεχίζεται...
23 Ιουλ 2019 10:40

Εδώ και πολλά χρόνια, για θέσεις στο δημόσιο, που αφορούν την εκπαίδευση, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ διαγωνίζονται για τις θέσεις ΠΕ. Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ από το 2001 και όχι από φέτος.

 
Νικ
23 Ιουλ 2019 11:31

Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα και την ένταξη σε κλάδο ΠΕ των τμημάτων του ΕΑΠ Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός..είναι δέκα+ χρόνια στον αέρα

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
23 Ιουλ 2019 13:57

Για εμάς που καταργήθηκε το τμήμα μας ΤΕΙ και έγινε Πανεπιστήμιο θα έχουμε δικαίωμα να πάρουμε πτυχίο Π.Ε. όπως προβλέπει ο ισχύων νόμος???

 
Από την απρογραμμάτιστη συνένωση όλοι χάνουνΤΕΙ-Πανεπιστήμια
23 Ιουλ 2019 14:22

Τα ΤΕΙ κατά λέξη σημαίνει Τεχνολογικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα αυτό δεν σημαίνει Πανεπιστήμιο. Τώρα τα ΤΕΙ σταματάνε να είναι Τεχνολογικά ιδρύματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν λέγονται πλέον ΤΕ αλλά ΠΕ που σημαίνει Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτό συμβαίνει και στα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Χάνουν τη Τεχνολογική τους ειδίκευση και ενσωματώνονται στα ΠΕ δηλαδή στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Άρα κάτι κερδίζουν και κάτι χάνουν.
Οι απόφοιτοι τους που θα είναι πολλοί μια και είναι το άθροισμα των αποφοίτων των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων θα δυσκολευτούν να βρουν δουλειά .
Αυτοί που σίγουρα όμως θα βρουν εργασία είναι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ. που είναι λίγοι και έχουν τα δικαιώματα πλέον των ΤΕΙ.
Ούτε οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ούτε των Πανεπιστημίων τους αντικαθιστούν και έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ αφού ανήκουν στη κατηγορία ΤΕ.
Όποιος αμφισβητεί το παραπάνω θα τον παραπέμψω στη προκήρυξη 4ΕΑ της ειδικής αγωγής του ΑΣΕΠ. Σαν ΤΕ είναι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

 
ΕΠΑΛ
23 Ιουλ 2019 14:46

Σε ποιες θέσεις εργασίας θα προσληφθούν απόφοιτοι ΕΠΑΛ το 2025 ή το 2030? Ας σκεφτόμαστε τι γράφουμε, πριν το γράψουμε...

Μόνο Πανεπιστήμια και ΙΕΚ χρειάζεται η Ελλάδα. Και ξεχάστε τους διορισμούς στο Δημόσιο, με τόσους υποψηφίους είναι θέμα τύχης να βρεθεί θέση

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean