Οι 14 παρεμβάσεις της Ν. Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια

Το πρώτο νομοσχέδιο για την παιδεία

22/07/2019

Ενημερώθηκε: 23/07/2019, 01:05

Άκουσε το άρθρο

Το πρώτο Σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή θα είναι για τα Πανεπιστήμια.

Ηδη η Νίκη Κεραμέως  με το επιτελείο της έχει έτοιμο τον βασικό “κορμό” του  Σχεδίου Νόμου, το οποίο ετοιμάζεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, με στόχο τον Οκτώβριο   να γίνει νόμος του Κράτους.

Τα βασικά σημεία των 14 παρεμβάσεων για τα Πασνεπιστήμια που θα περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου , είναι τα εξής

1. Καταργείται το άσυλο. Οι δημόσιες αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου.

2. Καθιερώνεται ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2, πλην εξαιρέσεων, όπως για λόγους υγείας.

3. Ενισχύεται  η αυτονομία και εξωστρέφεια των Ιδρυμάτων.

4. Απελευθερώνονται  τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

5.  Διευρύνεται η  δυνατότητα δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων.

6. Ενισχύονται τα θερινά/χειμερινά σχολεία σε τομείς που η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα (π.χ. πολιτισμός, ναυτιλία, τουρισμός).

7.    Αναπτύσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, με επένδυση στις νέες τεχνολογίες.

8.    Αξιοποιείται  η δυνατότητα ΣΔΙΤ για την κάλυψη επιμέρους αναγκών των Ιδρυμάτων (π.χ. για κατασκευή φοιτητικών εστιών).

9.    Εισάγεται  νέο θεσμικό πλαίσιο για δωρεές προς τα Ιδρύματα και για την υλοποίηση πατεντών και επιστημονικών ιδεών.

10.    Απλοποιείται  του πλαισίου λειτουργίας των ΕΛΚΕ, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας.

11.    Επεκτείνεται ο    θεσμός της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε συναφή με τις σπουδές τους αντικείμενα.

12. Θωρακίζεται η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π) και εισάγουμε διαδικασίες αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

13.  Η κρατική χρηματοδότηση προς τα ανώτατα ιδρύματα θα εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια όπως  το κόστος σπουδών ανά φοιτητή, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, μέγεθος και γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος αλλά θα συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

14.  Ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, ώστε να μην επαναληφθεί το καταστροφικό φαινόμενο ίδρυσης νέων τμημάτων και συγχωνεύσεων τμημάτων για την εξυπηρέτηση καθαρά ψηφοθηρικών σχεδιασμών και μικροπολιτικών συμφερόντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (49)

Ελισσάβετ
|

Σχετικά με το ν+2 δε νομίζετε πως ουσιαστικά βάζετε ακόμη ένα εμπόδιο στους φοιτητές που επέλεξαν δύσκολες σχολές; Αν σε μια σχολή με 4 χρόνια το ν+2 σημαίνει πως θα έχουν επιπλέον την μισή διάρκεια σπουδών δε θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και για μια σχολή με 5 ή 6 χρόνια;

@Αννιβας
|

Πες τα χρυσοστομε!!!!Να δουμε αν εξισωσουν τα πτυχια των αποφοιτητων Τει!!!

Αννίβας
|

Αν πιστευετε εκει στην κυβέρνηση οτι το θέμα με το ΑΣΥΛΟ θα περασει ετσι να αλλαξετε πλευρο

....παντως πολυ κακά αρχίσατε , δεν αλλαξατε την διαδικασία των πανελληνίων για να μην πειράξουμε τα παιδιά ,ο Π/Θ θα αποφασισει για την Νομική, τα νεα τμηματα απο τις συγχωνεύσεις παραμενουν ως εχουν για να μην αναστατωσουμε τους επιτυχόντες σε αυτά , εαν πάντως κανετε το ΠΑΔΑ Πανεπιστήμιο εφηρμοσμένων επιστημών οπως ηταν η εμβληματικη σας ανακοινωση θα ειναι η μεγαλη ανατροπή ......

πάντως καλα να τους κανετε αφου σας ψηφισαν αλλα πισω εχει η αχλάδα την ουρά ...

Συνενώσεις Σχολών και ΑΕΙ
|

Να δουν σε ποιες πόλεις μπορεί να λειτουργήσει αξιοπρεπώς ακαδημαϊκό ίδρυμα. Δεν είναι δυνατόν ως χώρα να συντηρούμε 25 (πριν το 2010) ΑΕΙ και να περιμένουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τη Δανία ή την Ολλανδία!

Μερικές αλήθειες
|

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλαίει διότι μετά από τόσες δυσκολίες βγήκε δεύτερο κόμμα αξιωματική αντιπολίτευση με μεγάλα ποσοστά παρά την συνθήκη των Πρεσπών , παρά τις αστοχίες και τα λάθη.
Τα ΕΠΑΛ δεν ξέρω αν κερδίζουν πάντως οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρουν εργασία με το σημερινό σύστημα με μικρότερους μισθούς. Πριν φυσικά και αυτός ο κλάδος κορεστεί.

Τα ΤΕΙ και Πανεπιστήμια πρέπει τα μεν να μην επαναπαυθούν επειδή έγιναν Πανεπιστήμια τα δε να ζητήσουν ποιότητα σπουδών αυτό σημαίνει πτυχία με αξία. Πτυχία που θα διασφαλίζουν εργασία, με καλές αποδοχές.
Χρειάζονται περισσότερα χρήματα στην Παιδεία άρα και καθηγητές με διδακτορικά και προϋπηρεσία. Έργο των Πανεπιστημίων δεν είναι μόνο η διδασκαλία αλλά και η έρευνα.

Οι Καθηγητές Πανεπιστημίου, γιατροί, δικηγόροι είναι αυτοί που είδαν να μειώνεται ο μισθός τους περισσότερο σε σχέση με άλλους κλάδους διότι το κράτος δεν μπορεί να φορολογήσει τους μικρούς αλλά και τους μεσαίους αλλά τους μεγάλους με ίσως μια μικρή εξαίρεση στους βουλευτές και Υπουργούς.

Οι καθηγητές Πανεπιστημίου ωστόσο συγκρίνουν τους μισθούς τους με αυτούς των καθηγητών του εξωτερικού λόγο της φύσης του επαγγέλματος έρευνα κτλ . Αυτός είναι ο λόγος που φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό δεν γίνεται τόσο στους Γιατρούς και Δικηγόρους

ΔημήτρηςΜ
|

@Απάντηση στο πάλι σαλάτα τα έκανες.., φυσικά και όχι εάν έχουν τελειώσει γενικό λύκειο και έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου η ΤΕΙ ( για το δημόσιο μιλάμε, στον ιδιωτικό τομέα άλλα είναι τα κριτήρια). Εάν έχει τελειώσει ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετέχει σε προκηρύξεις του δημόσιου είτε με το πτυχίο του ΕΠΑΛ ( ΔΕ βοηθός) είτε με το πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου (ΤΕ ή ΠΕ).

Μερικές κακίες
|

@Κωνσταντίνος.. Επί του παρόντος κλαίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
@@Και η καταστροφή των Πανεπιστημίων συνεχίζεται... Καλά τα λες "για θέσεις στο δημόσιο, που αφορούν την εκπαίδευση" γιατί για το άλλο δημόσιο είναι θέσεις ΤΕ και πληρώνονται αναλόγως.
@Αννίβας.. Αυτά τέλος...
@Τελικά κερδίζουν τα ΕΠΑΛ; ... "Ο μισθός ενός καθηγητή στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό είναι χαμηλός." Το ίδιο ο βασικός μισθός ενός εργαζομένου, ενός στρατιωτικού, ενός δημοσίου υπαλλήλου, κοκ. Θα κάνουμε εξαιρέσεις για τους διδακτορικούς !!!!
@Απόφοιτος ΤΕΙ... "Ο λαός και πολλοί απόφοιτοι των ΤΕΙ σας εμπιστεύτηκαν.", Το ίδιο και οι απόφοιτοι ΑΕΙ για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΑ.
@Εκπαιδευτικος... "Ναι στη βάση του δέκα ΌΧΙ στην τερατώδη μείωση των εισακτέων! " Και ποιος σου είπε πως θα έχεις τουλάχιστον 10 και δεν θα υπάρχει σχολή για να μπεις... Αρχίσανε τα τρολ ????

Απάντηση στο πάλι σαλάτα τα έκανες..
|

Ως ΔΕ δεν μπορούν να προσληφθούν οι απόφοιτοι Πανεπιστημίου;
Έχουν ή δεν έχουν τα προσόντα;
Ένας για παράδειγμα Προγραμματιστής,Διαιτολόγος,Νοσηλευτής κτλ μπορεί να κάνει την ειδικότητα του βοηθού Προγραμματιστή,Διαιτολόγου,Νοσηλευτή κτλ. Ναι ή Όχι; η απάντηση δική σου και όλων αυτών που διαβάζουν.

Νίκος
|

@ Εκπαιδυτικός

Δηλαδή με το ζόρι το παιδί που γράφει 5-6 /20 να γίνει γεωπόνος ή μηχανκός?
και αν δεν γίνει είναι αντιλαικό μέτρο?

Αντιλαικό μέτρο είναι να βγάζεις αγράμματους αποφοίτους Πανεπιστημίου
Αντιλαικό μέτρο είναι οι φοιτητές να φοιτουν σε τμήματα χωρίς υποδομές και αντίστοιχα μέλη ΔΕΠ
Ας μείνουν λίγα και καλά στελεχωμένα πανεπιστήμια επιτέλους

χωρις δικαιοσυνη
|

πανεπιστημια μονο για λιγους Τα παιδια που δουλευουν για να σπουδασουν πως να τελειωσουν τις σπουδες τοσο γρηγορα Θα τους δωσετε δανειο η να παν στο διαολο που τολμησαν !

Αναστασία
|

Αυτοί που δεν θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο λόγω βάσης του 10, θα μπορούν να πηγαίνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια κι μετά να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των δημοσίων; Αν ναι, τότε γιατί δεν κάνουν για το δημόσιο πανεπιστήμιο;

Εκπαιδευτικος
|

Για την δραματική μείωση των εισακτεων δεν βλέπω αντιδράσεις!το πλέον αντιλαϊκό μέτρο!Ναι στη βάση του δέκα ΌΧΙ στην τερατώδη μείωση των εισακτεων! γιατί σπρώχνετε χιλιάδες παιδιά στα κολλέγια και στην ιδιωτική εκπαίδευση?Αισχος!

θοδωρής
|

Eίναι γνωστό πως ένα τμήμα για να είναι νόμιμο, βιώσιμο,κλπ θα πρέπει να διαθέτει 8 μόνιμα μέλη Δ.Ε.Π. Τα περισσότερα ΤΕΙ δεν είχαν αυτή τη υποδομή. Πόσο μάλλον τα νέα τμήματα. Πως θα προσληφθούν μόνιμα μέλη ΔΕΠ σε αυτά; Με ποια χρηματοδότηση, ποια διαδικασία; Άρα θα υπάρξει σαρωτικό κύμα αναμόρφωσης των νέων τμημάτων; Πως θα ρυθμισθεί στη συνέχεια το ζήτημα φοιτητών που θα βρεθούν προ εκπλήξεων πριν καλά καλά μπουν στη σχολή; Νομίζω πως πρόκειται για δύσκολη εξίσωση

Απόφοιτος ΤΕΙ
|

Κυρία Κεραμέως φροντίστε να αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος των αποφοίτων ΤΕΙ και να προχωρήσετε σε ισοτίμηση και αντιστοίχιση των πτυχίων μας με τα νέα πτυχία. Αποδείξτε ότι είστε κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους που κυβέρνησαν. Ο λαός και πολλοί απόφοιτοι των ΤΕΙ σας εμπιστεύτηκαν. Από τις αποφάσεις σας κρίνεται το επαγγελματικό μας μέλλον!

Πάλι σαλάτα τα έκανες....
|

@Από την απρογραμμάτιστη συνένωση όλοι χάνουνΤΕΙ-Πανεπιστήμια, ότι να ναι! Ποια ΕΠΑΛ βρε άνθρωπε παίρνουν τη θέση των ΤΕΙ; Οι πτυχιούχοι των ΕΠΑΛ αποφοιτούν ως βοηθοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων και μπορουν με μαθητεία να πιάσουν το 5 επίπεδο στο ΕΠΠ. ΔΗΛΑΔΗ , βοηθοί νοσηλευτών, βοηθοί διαιτολόγων, βοηθοί προγραμματιστών κ.τ.λ. Και διορίζονται στο δημόσιο ως ΔΕ ( τεχνική εκπαίδευση ΟΧΙ Τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα)! Στο Υπουργείο Παιδείας όλοι οι απόφοιτοι Ανωτάτων ιδρυμάτων (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) διορίζονται ως ΠΕ. Ως ΤΕ αναγνωρίζονται πτυχιούχοι επαγγελματικών λυκείων που έχουν κάνει 1 έτος παιδαγωγικά στη ΑΕΠΑΙΤΕ και κατά κανόνα κάνουν μόνο εργαστηριακά μαθήματα συνήθως με κάποιον συνάδελφο ΠΕ.
Σε όλα τα άλλα Υπουργεία υφίσταται (κακώς αφου ανήκουν στο ίδιο επίπεδο σπουδών 6) ο διαχωρισμός ΤΕ και ΠΕ για πτυχιουχους ΤΕΙ και Πανεπιστημίων. Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ διορίζονται ως ΔΕ !!!!

Τελικά κερδίζουν τα ΕΠΑΛ;
|

Από αυτά που έχω γράψει θα πίστευε κάποιος ότι ναι αυτοί είναι οι νικητές από όλη τη διαδικασία αυτή.
Ωραία οι απόφοιτοι τους θα βρουν δουλειά. Ποίος όμως θα είναι ο μισθός τους; Μήπως όλα αυτά γίνονται για φθηνά εργατικά χέρια; Μήπως και αυτοί είναι οι σκλάβοι του συστήματος; Μπορούν αυτοί οι νέοι να ζητήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας μια και έχουν προσληφθεί ως απόφοιτοι Λυκείου;
Τελικά μιλάμε για βελτίωση της παιδείας ή βελτίωση της οικονομίας;
μήπως η οικονομία τελικά είναι σημαντικότερη από την παιδεία;

Η ημιμάθεια είναι πολλές χειρότερη από την αμάθεια. Οι προσλήψεις σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ θα πρέπει να γίνουν από καθηγητές με Διδακτορικά και Δημοσιεύσεις τότε μιλάμε για ποιοτική παιδεία.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πολλοί με διδακτορικά και δημοσιεύσεις που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα.
Ο μισθός ενός καθηγητή στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό είναι χαμηλός.
Άρα πιθανόν να προτιμήσουμε μεταπτυχιακούς που δεν κοστίζουν.

Αννίβας
|

.....καπου πηγα.... καποιον ειδα ....κατι μου πε να σας πω ....
....τον Σεπτεμβριο θα γινει κολαση
...δεν θα ανοιξει σχολή ,θα παει η καταληψη συννεφο
...τα πλακακια θα γινουν σαίτες
...θα πεφτει το ξυλο της αρκούδας

το ωσανά ...ωσανά θα γινει στραυρωσον αυτόν

γιαννης
|

Ναι κυρία υπουργέ να εφαρμόσετε το v+2 , αν και δεν αρμόζει στην Ελλάδα του Σωκράτη αλλά ας το δεχθούμε.
Πριν το κάνετε αυτό όμως θα πρέπει
1) Να δώσετε το ίδιο ετήσιο εισόδημα στις οικογένειες των φοιτητών με αυτό που είχαν οι συμφοιτητές σας στο Harvard της Αμερικής δηλαδή 100.000 ευρώ και άνω
2) Να δώσετε ανάλογες εγκαταστάσεις.
3) Να δώσετε ανάλογες φοιτητικές με το εστίες για όποιον τις επιθυμεί ανεξαιρέτως και όχι μόνο σε ελάχιστους πρωτοετείς και μετά έξω από την πόρτα. Η διαμονή στις εστίες να είναι 12 μήνες το χρόνο και όχι 9 ή 10 και μετά το δισάκι σου στον ώμο και πορεία στην απόγνωση στο παγκάκι και στην καλύτερη στον κολλητό συμφοιτητή.
4) Να δώσετε σίτιση στον φοιτητή εκεί που κάνει μάθημα και εκεί κοντά που διαμένει , διότι οι άνθρωποι συνηθίζουν να σιτίζονται κάθε μέρα, δυο φορές την ημέρα και τα παιδιά το βράδυ μένουν νηστικά γιατί 10 χιλιόμετρα ποδαρόδρομο πήγαινε έλα στην λέσχη δεν αντέχετε και με υποτυπώδεις συγκοινωνίες.
4) Να δώσετε δάνειο σε όποιον φοιτητή θέλει χωρίς να του υποθηκεύεται το νεφρό του.
5) Να δώσετε στα ιδρύματα τους καθηγητές κα τις υποδομές που αρμοζουν .
6) Να φροντίσετε οι καθηγητές να κάνουν ουσιαστικό μάθημα
7) Να αναρτούν το μάθημα τους βιντεοσκοπημένο ώστε να το μελετά ο φοιτητής ξανά κα ξανά μέχρι να το εμπεδώσει. Έτσι γίνεται στα σοβαρά πανεπιστήμια , εδώ το κάνει μόνο η Κρήτη.

Αν είστε ικανή να κάνετε όλα αυτά ε τότε να εφαρμόσετε το v+2 ή ελπίζω το v+v.

Χρήστος Βαρσαμακίδης
|

Επίσης για να υλοποιηθούν όλα όσα ανέφερε η κα Υπουργός θα πρέπει να γίνει και πρόσληψη Διοικητικού Προσωπικού. Η Υποστελέχωση των Ιδρυμάτων πλέον είναι εμφανείς.

ΕΠΑΛ
|

Σε ποιες θέσεις εργασίας θα προσληφθούν απόφοιτοι ΕΠΑΛ το 2025 ή το 2030? Ας σκεφτόμαστε τι γράφουμε, πριν το γράψουμε...

Μόνο Πανεπιστήμια και ΙΕΚ χρειάζεται η Ελλάδα. Και ξεχάστε τους διορισμούς στο Δημόσιο, με τόσους υποψηφίους είναι θέμα τύχης να βρεθεί θέση

Από την απρογραμμάτιστη συνένωση όλοι χάνουνΤΕΙ-Πανεπιστήμια
|

Τα ΤΕΙ κατά λέξη σημαίνει Τεχνολογικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα αυτό δεν σημαίνει Πανεπιστήμιο. Τώρα τα ΤΕΙ σταματάνε να είναι Τεχνολογικά ιδρύματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν λέγονται πλέον ΤΕ αλλά ΠΕ που σημαίνει Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτό συμβαίνει και στα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Χάνουν τη Τεχνολογική τους ειδίκευση και ενσωματώνονται στα ΠΕ δηλαδή στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Άρα κάτι κερδίζουν και κάτι χάνουν.
Οι απόφοιτοι τους που θα είναι πολλοί μια και είναι το άθροισμα των αποφοίτων των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων θα δυσκολευτούν να βρουν δουλειά .
Αυτοί που σίγουρα όμως θα βρουν εργασία είναι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ. που είναι λίγοι και έχουν τα δικαιώματα πλέον των ΤΕΙ.
Ούτε οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ούτε των Πανεπιστημίων τους αντικαθιστούν και έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ αφού ανήκουν στη κατηγορία ΤΕ.
Όποιος αμφισβητεί το παραπάνω θα τον παραπέμψω στη προκήρυξη 4ΕΑ της ειδικής αγωγής του ΑΣΕΠ. Σαν ΤΕ είναι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Για εμάς που καταργήθηκε το τμήμα μας ΤΕΙ και έγινε Πανεπιστήμιο θα έχουμε δικαίωμα να πάρουμε πτυχίο Π.Ε. όπως προβλέπει ο ισχύων νόμος???

Νικ
|

Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα και την ένταξη σε κλάδο ΠΕ των τμημάτων του ΕΑΠ Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός..είναι δέκα+ χρόνια στον αέρα

@Και η καταστροφή των Πανεπιστημίων συνεχίζεται...
|

Εδώ και πολλά χρόνια, για θέσεις στο δημόσιο, που αφορούν την εκπαίδευση, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ διαγωνίζονται για τις θέσεις ΠΕ. Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ από το 2001 και όχι από φέτος.

Ότι να ναι...
|

@Και η καταστροφή των Πανεπιστημίων συνεχίζεται, είστε σε μεγάλη σύγχυση. Σε ποια ανωτατοποιηση αναφέρεστε όταν τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα για δεκαετίες. Ποια θέση των ΤΕΙ θα πάρουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ; Που έγκειται η καταστροφή των Πανεπιστημίων όταν ήδη υπάρχουν κάποια με βάσεις κάτω από 10.000 μόρια; Το παράδειγμά σας είναι άκυρο και άστοχο!

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
|

Με τους αποφοίτους των ΤΕΙ τι θα πραξετε κύρια υπουργέ , είμαστε πολλοί. περιμένουμε πολύ καιρό για τις διαδικασίες ισοτιμησης!

Και η καταστροφή των Πανεπιστημίων συνεχίζεται...
|

Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια αναγνωρίζονται σας ΠΕ δηλαδή σαν Πανεπιστήμια δείτε το Τελευταίο ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής.
Αυτός είναι και ο μοχλός που θα γίνουν προσλήψεις και στη Γενική όταν γίνουν...
Την θέση των ΤΕ δηλαδή των ΤΕΙ την παίρνουν οι απόφοιτοι Λυκείου ΕΠΑΛ.
Η ερωτήσεις είναι αρκετές.
Είναι αρκετά έτοιμα τα ΤΕΙ να γίνουν Πανεπιστήμια;
Πώς ενώ παλιότερα οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ανήκαν στη ΤΕ δηλαδή στη Τεχνολογική εκπαίδευση τώρα θα ανήκουν στην ΠΕ Πανεπιστημιακή εκπαίδευση;
Μήπως αυτή η ανωτατικοποίηση έγινε χωρίς σχέδιο ώστε να έχουμε απόφοιτους με Πτυχία Πανεπιστημίου άνεργους ενώ απόφοιτους Λυκείου που βρίσκουν δουλειά;
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και όλοι οι Πανεπιστημιακοί είναι ας το πούμε ανώτατη εκπαίδευση δεν τους επιτρέπεται να δουλέψουν σαν ΤΕ δηλαδή σαν απόφοιτοι ΕΠΑΛ δηλαδή Λυκείου.
Για παράδειγμα ένας απόφοιτος Πληροφορικής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου δεν μπορεί να δουλέψει ως απόφοιτος Λυκείου ΕΠΑΛ διότι δεν ανήκει στη ΤΕ.

Κατά τα άλλα τα Πανεπιστήμια αναβαθμίστηκαν βγάζουν απόφοιτους χωρίς δικαιώματα άνεργους .
Μπράβο σας αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο κ. Υπουργοί που τα κάνατε όλα αυτά....

Παδα
|

Τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΑΔΑ ;;;
Δηλαδή γίναμε πενταετή τμήματα μόνο στα χρόνια;;;
Μέχρι στιγμής τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν και δυστηχώς δεν βλέπω να γίνεται τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το Πολυτεχνείο αδέλφια θα είναι πάντα κάτι παραπάνω από εμάς ας γίνουμε και δεκαετή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
|

Δεν μας έχει πει ακόμα η υπουργός τι θα κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών στα νέα τμήματα σπουδών 5ετούς φοίτησης των σχολών μηχανικών και Γεωπονικών τμημάτων.
Όπως επίσης δε μας έχει πεί τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ.

Αννίβας
|

Για έκθεση ιδεών πιανει δεν πιάνει την βάση ....ο Σεπτεμβρης ειναι κοντα ,εκει θα δειτε τα λαχανα θα δείτε και τα παραπούλια

Ο Αρμοδιος υφυπουργος για τα πανεπιστημια δεν εχει θεση για αυτά ηη τηρει την ιεραρχία

Σας εκανε ο Γαβρόγλου να τρέχετε και να μην φθανετε .... και ξερετε γιατι τραβατε ζόρια τώρα ...γιατι λέγατε σε ολα οχι ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ