Στο Δημοκρίτειο θα ενταχθεί η Νοσηλευτική Διδυμότειχου

25/11/2019

Άκουσε το άρθρο

Το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμότειχου που σήμερα ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος θα ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εφόσον είναι σύμφωνη η γνώμη και των δύο Πανεπιστημίων, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε τα εξής:
Θα πάρω την ευκαιρία από κάτι που είχαν πει στη συνέλευση του Τμήματος Νοσηλευτικής, η οποία προτείνει τη μεταφορά του παραρτήματος Νοσηλευτικής, ως Τμήμα στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και άρα, να υπάρχουν οι συνέργειες και επίσημα και σταθερά με την Ιατρική του Δημοκρίτειου, αλλά και γεωγραφικά το λογικό θα ήταν η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Αυτό δεν είναι απόφαση Υπουργού. Παίρνοντας την ευκαιρία από την πρόταση του Τμήματος Νοσηλευτικής, το επόμενο βήμα είναι να τεθεί υπ’ όψιν της ΑΔΙΠ, να γνωμοδοτήσει η ΑΔΙΠ και εφόσον είναι σύμφωνη η γνώμη και των εμπλεκομένων πανεπιστημίων, του Διεθνούς και του Δημοκριτείου, να προχωρήσει η ένταξη της Νοσηλευτικής στο Δημοκρίτειο, η οποία θα δώσει και μια μόνιμη λύση στα προβλήματα του Τμήματος.

 

Σχόλια (4)

Τραγικές αποφάσεις
|

Τα προβλήματα των ΤΕΙ δε λύθηκαν, απλώς καλύφθηκαν και μετατέθηκαν για την επόμενη πενταετία: καμία πρόοδος δεν έρχεται με τον πολλαπλασιασμό τμημάτων και την αλλαγή ονομασίας στα ιδρύματα.

Δηλαδή, τα τμήματα στα πρώην ΤΕΙ θα γίνουν αυτομάτως καλύτερα εάν ενταχθούν σε κάποιο Πανεπιστήμιο; Χωρίς σωστό πρόγραμμα σπουδών και προσωπικό απλώς κοροϊδεύουν τους σπουδαστές και υπόσχονται πτυχία χωρίς αντίκρυσμα - μόνη λύση η κατάργηση περιττών τμημάτων, σε επαρχία και κέντρο, και η μεταφορά προσωπικού (μελών ΔΕΠ και υπαλλήλων) σε βιώσιμες σχολές.

nikolaos
|

Έχουν λυθεί σχεδόν όλα τα προβλήματα όλων των σχολών ΤΕΙ με την αλλαγή τους και ένταξή τους σε Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα . Η ΑΣΠΑΙΤΕ με 5 έτη φοίτησης και υποδομές γιατί έχει παραμείνει στάσιμη θα απαντήσει κανείς;;;;

Άκης
|

Καμία διαδικασία ισοτίμησης δεν πρέπει να επιθυμούμε και αυτό γιατί στο υπουργείο παιδείας είμαστε ΠΕ (π.χ. ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ) ενώ σε άλλο υπουργείο ΤΕ. Άρα είμαστε ΠΕ!! Τι να την κάνω την ισοτίμηση αφού είμαι ήδη ΠΕ82; Το πρόβλημα λύνεται με μια διευκρινιστική και μεταφορά σε κλάδο ΠΕ όλων των ΤΕ.

Τόσο απλά τόσο εύκολα και με τους αποφοίτους των ΤΕΙ !
|

Πρέπει να δρομολογήσετε κύριε υφυπουργε και τις διαδικασίες ισοτίμηση ς των αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ