Διαγράφονται από τα Επιστημονικά Πεδία τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή έναρξης λειτουργίας

Δείτε το ΦΕΚ

10/02/2020

Άκουσε το άρθρο

Διαγράφονται από τα Επιστημονικά   Πεδία τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που με απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας τους.

Η υπουργική  απόφαση διαγραφής δημοσιεύθηκε στην Εφημερία της Κυβέρνησης .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Στην ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται, μετά από σχετική εισήγηση (25-2-2019) της Πρυτανείας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η ένταξη του τμήματος Γεωγραφίας στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ»

Τα 37 τμήματα  που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια,    θα επανεξεταστούν ώστε , σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε).

Σχόλια (5)

@THOMAS
|

Nope! Θα έχουμε ΠΕ αγόρι μου.. Τα διαδικαστικά και η χαρτούρα για να γίνουν όλα ΑΕΙ έχουν ήδη δρομολογηθεί.. αα ξέχασα πρέπει να ξανασταλθούν και να περάσουν καινούργια αξιολόγηση γιατί κάποιοι επανίδρυσαν μια καινούργια ΑΔΙΠ με κάποιες παραπάνω ιδιότητες. Όμως πάντα αξιοκρατικά βεβαίως βεβαίως ισχύει ότι το "ΙΔ" που λες είναι και αυτό ΠΕ και φυσικά μέχρι νεωτέρας έχουμε και το ΤΕ.
Φήμες λένε πάντως πως οι αξιολογήσεις για κάτι μικρές λεπτομέρειες (όπως που ανήκουν οι εισακτέοι των καινούργιων τμημάτων >2019 ΠΕ η ΤΕ ,Διδάκτορες και δίδακτρα των ΜΠΣ, δικαιώματα πρώην ΤΕΙ και δικαιώματα μηχανικών πρώην ΤΕΙ) θα γίνουν σε ~3,5 χρόνια και όχι ολοκληρωμένα φυσικά. Συνεπώς τα λέμε το ~2023-24 φίλε Θωμά. Φιλικά, Γιώργος.

THOMAS
|

Τώρα που Αναγνωρίστηκαν τα Κολλέγια πόσες κατηγορίες θα έχουμε ... ΠΕ ΤΕ
και ΙΔ ( Ιδιωτική Εκπαίδευση ).........??????? Πάλι θα Πρωτοτυπήσει η Ελλάδα.......

@Πληροφορικης
|

Γιατί τα τμήματα μαθηματικών δεν είναι προσβάσιμα από το πεδίο οικονομικών και πληροφορικής ενώ γίνονται 5ωρα μαθήματα μαθηματικών per week? Γιατί οι σχολές μηχανικών δεν θεωρούνται ΤΕΙ όπως θα πρεπε (θυμίζω το ΜΙΤ θα θεωρούνταν ,με τα παλιά δεδομένα, ΤΕΙ όπως κ πολλά άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού)? Γιατί στα ΑΕΙ δεν υπάρχει τάξη και υφίστανται ακόμα κομματικές παρατάξεις? Φοβάμαι πως υπάρχει μόνο μία απάντηση για όλα τα ερωτήματα.. Κανένας δεν παίρνει ευθύνες, τους ενδιαφέρουν μόνο η εξουσία κ η καρέκλα και κανένας ΔΕΝ νοιάζεται.

Πληροφορική
|

!! Οι σπουδές στη γεωγραφία έχουν ως προαπαιτούμενο την Πληροφορική και όχι τη χημεία;; Κάτι λάθος έγινε εδώ.
Γιατί επί 15 χρόνια τα τμήματα χημείας δεν έφυγαν από την Τεχνολογική Κατεύθυνση; Τί μας κρύβουν;;

παράξενη χώρα
|

Έπρεπε να τα αφήσουν για να τα δηλώσουν τα παιδιά;;;;;;;;;;
Μήπως πρέπει να τα ξανασκεφτείτε λίγο τα πράγματα; Σεβαστές οι επιλογές αλλά να μας τις πείτε και εμάς για να ξέρουμε τι διαβάζουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ