Διαγράφονται από τα Επιστημονικά Πεδία τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή έναρξης λειτουργίας

Διαγράφονται από τα Επιστημονικά Πεδία τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που με απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας τους.
Η υπουργική απόφαση διαγραφής δημοσιεύθηκε στην Εφημερία της Κυβέρνησης .
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ
Στην ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται, μετά από σχετική εισήγηση (25-2-2019) της Πρυτανείας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η ένταξη του τμήματος Γεωγραφίας στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ»
Τα 37 τμήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια, θα επανεξεταστούν ώστε , σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε).
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ζητούν οι ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων
- Εγκύκλιος: Οδηγίες και χρονοδιάγραμμα για την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων
- Με μικρό αριθμό σχολίων ολοκληρώνεται σήμερα η διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,ανώτατο...
- Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Covid Free το ΕΑΠ!
- Το Σωματείο Εργαζομένων του Παν. Μακεδονίας για το Σχέδιο Νόμου του υπ. Παιδείας
- Ο Συλ. Διοικητικού Προσωπικού του Παν.Θεσσαλίας για το Σχέδιο Νόμου του υπ. Παιδείας
- H παρέμβαση του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη στη τηλεδιάσκεψη των Πρυτάνεων με τον Αλ. Τσίπρα
- Επιστολή φοιτητών των επτά Ιατρικών Σχολών
- Με e-mail θα σταλούν στους γονείς οι έλεγχοι Α΄ τετραμήνου των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου
Σχόλια (5)
Nope! Θα έχουμε ΠΕ αγόρι μου.. Τα διαδικαστικά και η χαρτούρα για να γίνουν όλα ΑΕΙ έχουν ήδη δρομολογηθεί.. αα ξέχασα πρέπει να ξανασταλθούν και να περάσουν καινούργια αξιολόγηση γιατί κάποιοι επανίδρυσαν μια καινούργια ΑΔΙΠ με κάποιες παραπάνω ιδιότητες. Όμως πάντα αξιοκρατικά βεβαίως βεβαίως ισχύει ότι το "ΙΔ" που λες είναι και αυτό ΠΕ και φυσικά μέχρι νεωτέρας έχουμε και το ΤΕ.
Φήμες λένε πάντως πως οι αξιολογήσεις για κάτι μικρές λεπτομέρειες (όπως που ανήκουν οι εισακτέοι των καινούργιων τμημάτων >2019 ΠΕ η ΤΕ ,Διδάκτορες και δίδακτρα των ΜΠΣ, δικαιώματα πρώην ΤΕΙ και δικαιώματα μηχανικών πρώην ΤΕΙ) θα γίνουν σε ~3,5 χρόνια και όχι ολοκληρωμένα φυσικά. Συνεπώς τα λέμε το ~2023-24 φίλε Θωμά. Φιλικά, Γιώργος.
Τώρα που Αναγνωρίστηκαν τα Κολλέγια πόσες κατηγορίες θα έχουμε ... ΠΕ ΤΕ
και ΙΔ ( Ιδιωτική Εκπαίδευση ).........??????? Πάλι θα Πρωτοτυπήσει η Ελλάδα.......
Γιατί τα τμήματα μαθηματικών δεν είναι προσβάσιμα από το πεδίο οικονομικών και πληροφορικής ενώ γίνονται 5ωρα μαθήματα μαθηματικών per week? Γιατί οι σχολές μηχανικών δεν θεωρούνται ΤΕΙ όπως θα πρεπε (θυμίζω το ΜΙΤ θα θεωρούνταν ,με τα παλιά δεδομένα, ΤΕΙ όπως κ πολλά άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού)? Γιατί στα ΑΕΙ δεν υπάρχει τάξη και υφίστανται ακόμα κομματικές παρατάξεις? Φοβάμαι πως υπάρχει μόνο μία απάντηση για όλα τα ερωτήματα.. Κανένας δεν παίρνει ευθύνες, τους ενδιαφέρουν μόνο η εξουσία κ η καρέκλα και κανένας ΔΕΝ νοιάζεται.
!! Οι σπουδές στη γεωγραφία έχουν ως προαπαιτούμενο την Πληροφορική και όχι τη χημεία;; Κάτι λάθος έγινε εδώ.
Γιατί επί 15 χρόνια τα τμήματα χημείας δεν έφυγαν από την Τεχνολογική Κατεύθυνση; Τί μας κρύβουν;;
Έπρεπε να τα αφήσουν για να τα δηλώσουν τα παιδιά;;;;;;;;;;
Μήπως πρέπει να τα ξανασκεφτείτε λίγο τα πράγματα; Σεβαστές οι επιλογές αλλά να μας τις πείτε και εμάς για να ξέρουμε τι διαβάζουμε.