Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Στο μέλλον θα επανεξεταστεί το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

"Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προτεραιοποίησε τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ώστε μέσα στα επόμενα δύο σχολικά έτη να πραγματοποιηθούν συνολικά 15.000 προσλήψεις "
Δημοσίευση: 19/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας  θα λάβει υπόψη όλες τις σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο μελλοντικής επανεξέτασης του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών.

Τη δήλωση αυτή έκανε εγγράφως στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας σε ερώτηση των Βουλευτών Κυρ. Βελόπουλου και   Κ. Χήτα , σχετικά με την επαναφορά του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.

“Τα ζητήματα που αφορούν στο νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών στη δημόσια Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ ρυθμίζονται με τις διατάξεις του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13/τ.Α ́/29-1-2019)”, τόνισε η υφυπουργός και πρόσθεσε:

"Η νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προτεραιοποίησε τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ώστε μέσα στα επόμενα δύο σχολικά έτη να πραγματοποιηθούν συνολικά 15.000 προσλήψεις στη Γενική εκπαίδευση και στην Ειδική αγωγή, εκ των οποίων οι 10.750 θα ολοκληρωθούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ   ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σχόλια (11)

 
Α.Α.
19 Φεβ 2020 14:12

Aυτό το είχαν πει οι προηγούμενοι. Εσείς τι παραπάνω θα κάνετε;

 
και γιατί
19 Φεβ 2020 14:17

δεν είχαμε αναπληρωτές για ένα χρόνο ακόμα και δικαιότερο σύστημα με ΑΣΕΠ;;;;; οέοοοοοοο !

 
Ηλίας
19 Φεβ 2020 16:04

Ναι, ναι... Αφού ζητάτε από τον κόσμο να αποκτήσουν 100 πτυχία με τεράστιο κόστος για να τους δώσετε το δικαίωμα να ελπίζουν σε μία θέση αναπληρωτή τι άλλο μένει να ζητάτε;;;

Να ζητήσετε υποχρεωτικά δίπλωμα οδήγησης και κατοχή Ι.Χ (κατά προτίμησης 7θέσιο ηλεκτροκίνητο ή έστω υβριδικό) και δήλωση πως θα βάζουμε βενζίνη από την τσέπη μας χωρίς να αξιώνουμε αποζημιώσεις κτλ.

 
Δημήτρης
19 Φεβ 2020 22:24

Η επιτυχία στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ πού είναι; Κάποιοι έχουν μόρια από τον ΑΣΕΠ του 2007 και του 2009. Αυτοί πέτυχαν στους διαγωνισμούς αυτούς. Απέδειξαν τις γνώσεις τους. Γιατί τα μόρια αυτά ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ούτε ως ποσοστό; Σας υπενθυμίζω ότι λέγατε θα τα μετρήσετε κατά 20%...Κωλοτουμπα κι εσείς... Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν ξέχνα πλέον...

 
Χρήστος
20 Φεβ 2020 10:12

@ Δημήτρης
Όχι απλά ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν ξεχνά πλέον... ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δεν ξεχνά την κοροϊδία τους

 
Eκπαιδευτικός
20 Φεβ 2020 13:10

Ο γραπτός ασέπ που λέγατε λοτι θα κάνετε ώστε να έχουν όλοι μια ευκαιρία που ειναι;Που είναι η ισονομία;Εφαρμόζετε αυτούσιο ένα σύστημα που καταψηφίσατε ως αντιπολίτευση!Αυτό λέγεται εμπαιγμός.

 
Ξέχασαν οι βουλευτές το κυριότερο
20 Φεβ 2020 13:58

Ότι τα μόρια προυπηρεσίας υπερτερούν των πάντων.Όποιος δούλεψε λίγα χρόνια διορίζεται χωρίς άλλα πτυχία.Απορώ πως τους διέφυγε.Δεν πρέπει να έχουν εκπαιδευτικούς να τους συντάσουν τις ερωτήσεις και να τους πληροφορούν;Η ερώτηση επιεικώς είναι απαράδεκτη γιατί στοχοποιεί τα πτυχία και αφήνει ανέγγιχτη την άτυπη επετερίδα.Έγινε για να γίνει.

 
Θόδωρος
20 Φεβ 2020 17:11

Αυτή η ερώτηση του Βελόπουλου παραβλέπει το κυριότερο.Όσα πτυχία και να έχεις η προυπηρεσία προηγείται.Επομένως είναι άδικη η επίθεση εναντίον των πτυχίων και όχι εναντίον της επετηρίδας.Μια απλή πρόσθεση να γίνονταν θα διαπιστώνονταν αμέσως ότι η υπερβολική προυπηρεσία είναι το πρόβλημα και όχι τα πτυχία.Η υπερβολική προυπηρεσία δημιουργεί επετηρίδα.Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος εναντίον των προσόντων μερίδας του πολιτικού κόσμου.

 
Απογοήτευση από την ερώτηση του Βελόπουλου
20 Φεβ 2020 17:34

Για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει απόλυτο δίκαιο.Για την επίθεση εναντίον όσων έχουν πτυχία το θεωρώ αδιανόητο για αρχηγό κόμματος και βουλευτή.Τα 120 μόρια (ένα για κάθε μήνα) προυπηρεσίας δεν τα πρόσεξε.120 μόρια προυπηρεσίας κατάλαβε πόσα διδακτορικά,μεταπτυχιακά ή άλλα πτυχία είναι;

 
Η ισοπέδωση προς τα κάτω των Βελόπουλου-Χήτα
20 Φεβ 2020 23:24

''Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τον οποίο όλα τα επιπλέον προσόντα προσμετρώνται,κάθε άλλο παρά δίκαιος και αντικειμενικός είναι,καθώς ευνοεί τους έχοντες,οι οποίοι πλήρωσαν από την τσέπη τους,προκειμένου να αποκτήσουν αυτούς τους μοριοδοτούμενους τίτλους''.Αν αυτά τα ανήκουστα και πέρα κάθε λογικής λόγια δεν είναι ο χειρότερος ισοπεδωτισμός προς τα κάτω ,τότε τί άλλο μπορεί να είναι.Δεν είναι αντικειμενικός και δίκαιος ο διαγωνισμός γιατί προσμετρώνται τα διδακτορικά,τα μεταπτυχιακά,οι ξένες γλώσσες κλπ.Είναι έγκλημα για όποιον τα έχει και δεν πρέπει να υπολογίζονται και να υπολογίζεται μόνο το βασικό πτυχίο.Αμ το άλλο το αμίμητο και για γέλια και κλάματα ''οι οποίοι τα πλήρωσαν από την τσέπη τους''.Από που θα τα πλήρωναν.Από την τσέπη του γείτονα.Είναι και αυτό έγκλημα που τα πληρώνουν από την τσέπη τους και πρέπει να τιμωρηθούν και για αυτό.Αυτά δεν έχουν ξανακουστεί από κανέναν.Τόσο ισοπεδωτισμό προς τα κάτω δεν τόλμησε να πει κάποιο άλλο κόμμα.Θα μείνει στην ιστορία του χειρότερου λαικισμού.

 
Δεν πληρώνω
21 Φεβ 2020 21:37

Ψάξτε το λίγο καλύτερα αγαπητέ μου. Μπορεί να έχει κανείς και διδακτορικό και μεταπτυχιακό και ξένη γλώσσα, ΚΑΙ να μην έχει πληρώσει για τίποτα από τα παραπάνω. Αυτοί που έχουν τα προσόντα που λέω, χωρίς να τα έχουν πληρώσει, ξέρουν για τι πράγμα ομιλώ.
Βελόπουλος και Χήτας ασφαλώς και λαικίζουν. Νομίζω όμως ότι εδώ αναφέρονται, σε προσόντα που μοριοδοτούνται και τα αποκτά κανείς, ΜΟΝΟ, επί πληρωμή. "οι οποίοι πλήρωσαν από την τσέπη τους,προκειμένου να αποκτήσουν αυτούς τους μοριοδοτούμενους τίτλους''.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.