Υφ. Παιδείας:Διδακτικό έργο αποτελεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

28/03/2020

Άκουσε το άρθρο

Πρέπει να είμαστε σαφείς όταν μια σχολική μονάδα ή μια επιχείρηση συνεχίζει τη διδασκαλία, συνεχίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προφανώς εκεί  επιτελείται το διδακτικό έργο. Άρα ο νόμος θα τηρηθεί.Η πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων επιτελούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με πλήρες πρόγραμμα.

Τη δήλωση αυτή έκανε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ απαντώντας σε ερώτηση ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών ότι ωθούνται  να ενταχθούν στο «μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων» (για τα 800 ευρώ).

Σχόλια (14)

Να διαψεύσετε τότε κ.Ζαχαράκη τις φήμες για μειώσεις μισθών
|

ως 60%.Φημολογείται ήδη έντονα ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα είναι 60%.Λιγότερο θα είναι αλλά διαρρέει η κυβέρνηση σας αυτό το νούμερο επίτηδες ώστε αν μειωθούν πχ 30% να είμαστε και ευχαριστημένοι που δεν είναι 60%.Να σας λέμε και ευχαριστώ.Μειώστε πρώτα εσείς και οι βουλευτές τους μισθούς σας,επιστρέψτε στα κρατικά ταμεία τα 13,5 εκ € που πήραν χθες σαν κρατική επιχορήγηση τα κόμματα σας,ακυρώστε το χθεσινό χάρισμα των 800.000€ προστίμων από στελέχη του πολιτικού προσωπικού που επιβλήθηκαν το 2010 για παράβαση δαπανών του εκλογικού νόμου και μετά αν θέλετε διατρέχετε για μειώσεις μισθών.Νύχτα θα φύγετε.

ph
|

Η κατάσταση 'είναι δύσκολη, ότι μπορεί ο καθένας πρέπει να το κάνει. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και δεν είμαι ψηφοφόρος κανενός. Αλλά μάτια ανοιχτά.

@εκπ/κος & ΜΣ
|

Μπορεί να έχετε δίκαιο στα περισσότερα από όσα λέτε αλλά εδώ το άρθρο άλλο λέει: κάποια ιδιωτικά ενώ πληρώνονται τα δίδακτρα, σπρώχνουν τους εκπαιδευτικούς στα 800 ευρώ. Και η Ζαχαράκη υπερασπιζεται τους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι και η εξ αποστάσεως είναι εκπαιδευτικό έργο, άρα πρέπει να τους πληρώνουν κανονικά. Και σε άλλο άρθρο λέει ότι τα δίδακτρα πρέπει να πληρώνονται κανονικά. Αν κάποιος θέλει να σταματήσει να πληρώνει, πρέπει να ξεγράψει το παιδί του και να το μεταγραψει σε δημόσιο (δικό μου συμπέρασμα αυτό)

εκπ/κός
|

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ , ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.ΓΚΡΙΝΙΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΩΝ; ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ.
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ
ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ....ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

Εκπαιδευτικός
|

Οι εκπαιδευτικοί σπαταλούν αμέτρητο χρόνο περιμένοντας τις πλατφόρμες του υπουργείου να ανταποκριθούν και φτιάχνοντας ψηφιακό υλικό για τους μαθητές, κάτι για το οποίο δεν έχουν εκπαιδευτεί. Αυτό δεν είναι δουλειά δηλαδή;

δασκαλάκος
|

απλό ερώτημα: πληρώνονται τα δίδακτρα κανονικά;
1. ΝΑΙ. τότε εκτός 800
2. ΟΧΙ τότε καταβολή των 800

αλλα΄για όλο αυτό, θα πρέπει το υπουργείο να μας καταθέσει τα κριτήρια και πότε και εάν πληρώνονται τα δίδακτρα. π.χ. ξένες γλώσσες, κτλ.

Maria
|

@ΜΣ

Έλεος κάπου που ένας γονιός δουλεύει όλη μέρα με το λάπτοπ και δε μπορεί να το παραχωρήσει στο παιδί του μία ώρα να δουλέψει και αυτό! Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κινητού. Κατεβάστε τις ασκήσεις και λύστε τις στο τετράδιο.
Λύσεις υπάρχουν αλλά μάλλον χρειαζόμαστε το λάπτοπ για να χαζεύουμε Netflix.
Βιώνουμε μία δύσκολη συγκυρία. Κανείς δεν είπε ότι η εξ αποστάσεως δουλεύει ρολόι αλλά από το να βγάζουν τα παιδιά μας τα μάτια τους όλη μέρα στο κινητό, ας κάνουν λίγο επανάληψη, δε βλάπτει.

ΜΣ
|

Δε σχολίασα ειδικά για αυτό το άρθρο και δε λέω ότι η κ. Ζαχαράκη τα βάζει με τους εκπαιδευτικούς παρότι όταν λες ότι τα ιδιωτικά σχολεία δουλεύουν λογικό είναι να γίνει παρανόηση, σχολίασα γιατί έχω πια αγανακτήσει καθώς εχθές έφαγα ένα πρωϊνό για να κάνω κάτι που έπρεπε να γίνει σε λεπτά, λινκ για το webex δε μου έχει έλθει ακόμη, ο υπολογιστής ΜΟΥ ψάχνει για μνήμη όταν τρέχει skype καθότι δεν αγοράστηκε για αυτή τη δουλειά και πάλι καλά, ο υπολογιστής είναι δικός ΜΟΥ αλλά η διεύθυνση ρωτάει τί κάνω με αυτόν και θα μπορούσα να συνεχίσω και άλλο ! Εντάξει η κατάσταση είναι έκτακτη, αλλά να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους ! Κάνουμε και εμείς ό,τι μπορούμε και το κύριο πρόβλημα είναι το δίκτυο αυτή τη στιγμή !

@εκπ/κος & ΜΣ
|

Δυο παραγραφουλες είναι το άρθρο. Διαβάστε το πρώτα και μετά σχολιάστε. Εκτός και αν το διαβάσατε και καταλάβατε ότι η Ζαχαράκη τα βάζει με τους εκπ/κούς.

Ζωή
|

Πόση γκρίνια πια; Μάλλον ο εκπαιδ γκρινιάζει γιατί πληρωνόμαστε; φοβάται μήπως δεν του πληρώνουν τη σύνδεση ιντερντετ; Ας είμαστε σοβαροί. Τι δεν καταλαβαίνουν;

Κανένας εισαγγελέας ακούει?
|

Αυτά τα ωραία, περί παλαιο-νεο φιλελεύθερης ιδιωτικής παιδείας κολλεγίων και λοιπών εκπαιδευτηρίων! Καμαρώστε μερικοί-μερικοί....
Συγχαρητήρια στο esos που το ανάδειξε.

ΜΣ
|

'Εχετε μοιράσει laptop ή κινητά τηλέφωνα όπως κάνουν οι εταιρείες και έχετε απαιτήσεις να γίνεται εξ' αποστάαεως εκπαίδευση ; Αφού υπάρχουν τόσα χρήματα διαθέσιμα, γιατί δε μοιράζετε και κανένα λάπτοπ στους εκπαιδευτικούς ; Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση κάνετε με τα ιδιωτικά μέσα των εκπαιδευτικών; Απαιτήσεις τότε δεν νομίζω ότι μπορείτε να έχετε ! Μήπως έχετε κάνει και την οποιαδήποτε εκπαίδευση σε αυτό το θέμα; 'Εχετε εικόνα πόσων εκπαιδευτικών οι υπολογιστές είναι καινούργιοι ή απαρχαιωμένοι ή ... υπαρκτοί ; Πόσα laptop πια υπάρχουν σε ένα σπίτι που υπάρχουν παιδιά και μπορεί να δουλεύουν και οι γονείς εξ' αποστάσεως ; Τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων λογικό είναι να έχουν δικό τους υπολογιστή ή την οικονομική δυνατότητα να πάρουν άμεσα καινούργιο !

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε τη γκρίνια σου;

εκπ/κός
|

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ; ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ; ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΟΛΟΙ.
ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,Η.Υ, ΜΑΙΛ,ΤΗΛ.ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ.....ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΛΛΙΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΗΛ,ΖΗΤΙΑΝΙΑ-ΕΠΕΤΕΙΑ-ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ