“Ντελίβερι” εξετάσεις φοιτητών: Προσφυγή Πρυτάνεως Παν. Πατρών στον εισαγγελέα για την “πραμάτεια” Φροντιστηρίου

Β. Κυριαζοπούλου: Χρειάζεται παρέμβαση νομοθετική ώστε να είναι αυστηρό το πειθαρχικό παράπτωμα με όποιες συνέπειες όταν παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα εξωπανεπιστημιακής φροντιστηριακής παρέμβασης.

20/06/2020

Ενημερώθηκε: 13/11/2020, 19:32

Άκουσε το άρθρο

Στον εισαγγελέα προσέφυγε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου κατά Φροντιστηρίου  το οποίο σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά καλούσε τους φοιτητές να απευθυνθούν σε αυτό “για βοήθεια”,  συνεργώντας  στην τέλεση πράξεων αντιγραφής κατά την εξ αποστάσεως εξεταστική διαδικασία 2019-20 του τμήματος και του Ιδρύματός τους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


Το esos επικοινώνησε με την Πρύτανι Βενετσάνα Κυριαζοπούλου , η οποία μας είπε τα εξής:

  • Χρειάζεται παρέμβαση νομοθετική ώστε να είναι αυστηρό το πειθαρχικό παράπτωμα   με όποιες συνέπειες όταν παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα  εξωπανεπιστημιακής φροντιστηριακής παρέμβασης.
  • Αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων 100% δεν υπάρχει διεθνώς.
  • Οι παράμετροι είναι πολλοί και η τεχνολογία ξεπερνά την οποία επιτήρηση είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.
  • Όμως για την εξ αποστάσεως εξεταστική ,που αποφασίστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, λόγω της πανδημίας και της ιδιαιτερότητας του Πανεπιστημίου,
  •  έχουν δοθεί κάτ. επανάληψη σαφείς οδηγίες από επιτροπή ειδικών ,για την όσο το δυνατόν αντιμετώπιση της διαβλητότητας.
  • Είναι γεγονός ότι εμπιστευόμαστε τους φοιτητές μας, οι διδάσκοντες γνωρίζουν πως ξεπερνούν το πρόβλημα, ειδικά σε περίοδο που κυριαρχεί η ασφάλεια όλων.
  • Υπενθυμίζω ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει Τμήματα σε 6 πόλεις και τρία οργανωμένα campus. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική είναι η πρόληψη,
  • Αντιδράσαμε άμεσα ,  στην εξωθερμική παρέμβαση, και πριν από μας ο υφυπουργός Παιδείας Καθηγητής κ Διγαλάκης τον οποίο και ευχαριστούμε ειλικρινά για την διαχρονική συνεργασία.

Σχόλια (8)

Observator
|

Από οτι ειδα στο Πολυτεχνείο Κρήτης γινονται εξετάσεις με φυσική παρουσία
σε ένα ανοικτό χώρο.

@ΜARIA
|

Εύλογη η απορία, αλλά η ελληνική πανεπιστημιακή πραγματικότητα είναι σουρεαλιστική. Στο Φυσικό Αθηνών απαίτηθηκε σε μερικά μαθήματα η δια ζώσης εξέταση με σύννομους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αλλά οι "γνωστοί-άγνωστοι" φοιτητές διακυρήττουν ...κούγκι! Μπάχαλο να γίνεται. Ποιός λογικός καθηγητής θα παίξει την εργασιακή του ηρεμία στο διηνεκές με τέτοια υποκείμενα αφού η πολιτεία/πρυτανεία δεν υποστηρίζει επίσημα τέτοια θέση;

MARIA
|

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ; ΕΔΩ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ INTERNET;

ΜΑΡΙΑ
|

Στη κάποιες πόλεις της Γερμανίας οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια έγιναν μέσα σε κλειστά γήπεδα .
Εδώ δεν μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο;

xyz
|

(1) Η διενέργεια εξετάσεων σε συνθήκες νομιμότητας (αδιάβλητο, αντικειμενικότητα, ισονομία, πρόσβαση όλων) είναι συμβατή με την απόφαση του Πανεπιστημίου για αποκλειστικά εξ αποστάσεως εξετάσεις?
(2) Το Πανεπιστήμιο δεν έπρεπε να εξασφαλίζει ότι ο τρόπος που διενεργεί εξ αποστάσεως εξετάσεις δεν δίνει τη δυνατότητα για τη "βοήθεια" που διαβάσαμε (ο φοιτητής στέλνει τα θέματα, του τα λύνουν, τα παραλαμβάνει και τα υποβάλει)?

Παύλος
|

Τα Πανεπιστήμια θα έπρεπε να έχουν ανοίξει όπως όλες οι υπόλοιπες βαθμίδες και οι εξετάσεις να γίνουν δια ζώσης για να αποφευχθούν τέτοια παρακμιακά φαινόμενα που πλήττουν ακόμα πιο πολύ το κύρος των ΑΕΙ

με τα ντεμεκ διδακτορικά
|

που "υποστηρίζουν" μερικοί δεν τρέχει κάστανο, ε;;;;;;
υποκρισία στον κύβο. ανοίξτε μια πλατφόρμα να γίνεται ερώτημα /υποψία προβληματικών απονεμηθέντων διδακτορικών που είναι ΑΣΤΕΙΑ και να ελεγχθούν να δούμε. Αίσχος και αυτό αλλά και ο στρουθοκαμηλισμός δε νομίζετε; Τα διδακτορικά είναι στο ΕΚΤ και φαίνονται (και υπουργού με ελάχιστες σελίδες , ψάξτε το), 1-2-5 μαθήματα του χαμένου εξαμήνου είναι το ίδιο; Το σχολείο γιατί δεν έμαθε -αν είναι ανίκανη η οικογένεια- σε παιδιά που έφτασαν σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο να είναι συνεπή και έντιμα; ;

πολιτική αξιοποίηση
|

διαχρονικά, εμφανίζονται φροντιστήρια να διαφημίζουν για συγγραφή διδακτορικών, διπλωματικών, εργαστηριακών εργασιών κτλ κτλ Με ΚΑΔ στην εφορία, εργαζόμενους κτλ κτλ
Διαχρονικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση, τώρα γιατί??

Ξέρουμε, καταλαβαίνουμε...αλλά δεν ευχαριστούμε, για ένα δημόσιο σύστημα παιδείας, με συμμετοχή διοικήσεων και λοιπών, που χορεύει συρτάκι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ