Απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

21/07/2020

Ενημερώθηκε: 21/07/2020, 09:05

Άκουσε το άρθρο

Ο Σύλλογος Περιφερειακών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.) έχει θέσει κατά τα τελευταία έτη το ζήτημα της απλούστευσης των διαδικασιών σε υψηλή προτεραιότητα και έχει αναπτύξει προς την κατεύθυνση αυτή έντονη και ποικίλη δράση.

Οι πολύπλοκες και χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες πρόσληψης και απόλυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και του Ειδικού Επιστημονικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού (Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, αποτελούσαν χαρακτηριστικό παράδειγμα παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας των εν λόγω υπηρεσιών και ταλαιπωρίας όλων των εμπλεκομένων μερών

Για τους λόγους αυτούς, υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την υιοθέτηση και την εφαρμογή των προτάσεών μας, (που είχαμε υποβάλλει με το α’ σχετικό έγγραφό) από την Ειδική Υπηρεσία Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Παιδείας. Η νέα απλοποιημένη και καινοτόμος διαδικασία απόλυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποτελεί την απαρχή μιας νέας αποτελεσματικής διοικητικής πρακτικής, που έγινε δεκτή με ικανοποίηση και υλοποιήθηκε επιτυχώς από τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ως λογικό επακόλουθο του επιτυχημένου εγχειρήματος της απόλυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω απλουστευμένων διαδικασιών και χωρίς την προϋπόθεση της αυτοπρόσωπης παρουσία τους, αποτελεί η εφαρμογή ανάλογων καινοτόμων πρακτικών και κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους.

Ευελπιστώντας στην υιοθέτηση της πρότασής μας, παραμένουμε στη διάθεση σας για όποια μορφή συνεργασίας και βοήθειας απαιτηθεί, προκειμένου το αίτημά μας  να υλοποιηθεί άμεσα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΓΚΑΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ