Νέο Συμβούλιο στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε.), διόρισε η υπ. Παιδείας

12/08/2020

Άκουσε το άρθρο

Νέο Συμβούλιο στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων όρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετ’α από σχετική δημόσια πρόσκληση.

Ειδικότερο πρόεδρος του Συμβουλίου επανατοποθετήθηκε ο Καθηγητής Γιώργος   Δάσιος

Μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.)

1. Σύρκου Αγγελική του Ιωάννη   (Ανθρωπιστικών Επιστημών) με αναπληρωτή τον Μικράκη Εμμανουήλ του Ιωάννη  (Ανθρωπιστικών Επιστημών).

2. Εμμανουήλ Ιωάννης του Παντελή   (Μαθηματικών) με αναπληρώτρια την Σοφιανοπούλου Χρυσούλα του Γρηγορίου μ(Μαθηματικών).

3. Χατζαράκης Γεώργιος του Ευστράτιου  (Τεχνολογικών Επιστημών) με αναπληρωτή τον Τσέλιο Δημήτριο του Χρήστου   (Τεχνολογικών Επιστημών).

Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.)

1. Μπαλωμένου Αθανασία του Κωνσταντίνου   (Μαθηματικών) με αναπληρωτή τον Δόση Σωτήριο του Δονάτου   (Φυσικών Επιστημών).

2. Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου   (Φυσικών Επιστημών) με αναπληρωτή τον Ρούσσο Γεώργιο του Αντωνίου  (Φυσικών Επιστημών).

3. Μακρή Δήμητρα του Κωνσταντίνου  (Οικονομίας) με αναπληρώτρια την Παπαντωνίου Ελένη του Γεωργίου  (Ανθρωπιστικών Επιστημών).

4. Ζωγόπουλος Ευστάθιος του Αθανάσιου   (Τεχνολογικών Επιστημών) με αναπληρωτή τον Καραγιάννη Στυλιανό του Γεωργίου   (Τεχνολογικών Επιστημών).

Υπ΄. Παιδείας

Μαρούγκα Καλομοίρα του Ισιδώρου , Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Αρχής επιλέγεται μεταξύ των μελών του και ο ορισμός του επικυρώνεται από το Συμβούλιο κατά την πρώτη συνεδρίασή του.

Σχόλια (13)

Sancho@Observator
|

Η φράση σας διοικητικού τύπου είναι εντελώς ασαφής.Ας την συγκεκριμενοποιήσουμε.Σ' αυτή τη θέση μπορεί να βρεθεί.
1.Ένας απλός υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας που κάποτε διορίστηκε εκεί με τυπικό προσόν ένα πτυχίο λυκείου,ΤΕι,ΑΕΙ.
2.Ένας όμοιός του με αυξημένα προσόντα που εξελίχθηκε κάνοντας περαιτέρω σπουδές στη διοίκηση της εκπαίδευσης.
3.Ένα συνδικαλιστικό στέλεχος που ανεδείχθη στη διοίκηση της εκπαίδευσης με ασθενές ή και με σημαντικό βιογραφικό.
Προφανώς αυτή η "θέση διοικητικου τύπου" δεν είναι στρατιωτικού τύπου.
Πρόκειται μάλλον για ένα ΔΣ ενός οργανισμού που απαρτίζεται από έναν πρόεδρο εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημοσύνης,αποδεκτό από όλους.Από κάποιους πανεπιστημιακούς εγνωσμένου επίσης επιστημονικού κύρους, και τέλος από κάποιους ΣΕΕ με σημαντικά βιογραφικά και με μακρόχρονη πείρα στο θέμα των πανελληνίων εξετάσεων.Αλλά υποψιάζομαι το γνωστό στερεότυπο που υπόκειται στη σκέψη σας."¨Ένας με βαρύ επιστημονικό βιογραφικό δεν κάνει για τη διοίκηση".Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της μικροκομματικής νομενκλατούρας όλων των αποχρώσεων της εποχής μας, που κάνει γιουρούσια στη διοίκηση ,επί τη βάσει της εκάστοτε κομματικής επετηρίδας,μιας κτηγορίας στελεχών με μέτρια συνήθως τυπικά προσόντα,κατηγορώντας τους σοβαρά σπουδαγμένους ότι είναι άχρηστοι για διοίκηση γιατί λέει σ' αυτό το θέμα "δεν μπορούν να σταυρώσουν δυο γαιδουριών άχυρα".Για να γίνεις πιο καλός observateur,αγαπητέ,ρίχνε και καμιά ματιά στην ομώνυμη γαλλική εφημερίδα δίχως να ξεχνάς την παλιά λαική ρήση,ότι "άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας"

pacifist anarchist
|

Έχω Β2 με 57 μονάδες, όταν έδωσα εξετάσεις πριν 12 χρόνια για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Την γκαντεμιά των τριών μονάδων πληρώνω τώρα. Το Β2 που ζητάνε τώρα οι δεξιοί είναι των πανεπιστημίων Cambridge ή Michigan, που οι περισσότεροι ΣΕΕ δεν κατέχουν. Όταν δεις ένα κακό περίμενε και άλλα. Θα πέσει πολύ κλάμα στην Κλαυθμώνος.

Οbservator
|

Τι σχέση έχει ένα βαρύ επιστημονικά βιογραφικό με μια θέση διοικητικού τύπου?

ΣΕΕ ,Electrologist@pacifist anarchist!!!
|

[Ο Μητσοτάκης "μαζεύει" πρώην πασόκους και μάλιστα με κάρτα μέλους.]

Θα μου την δώσει την κάρτα μέλους ο κ.Θεοδωρικάκος,Αλέξανδρε Π.Μου τη χρωστάει,Λόγω παλαιάς ιδεολογικής συγγένειας...Την περιμένω πως και πως, για να αρχίσουν να τρίζουν τα κόκκαλα του εξόριστου στο Τμίμι της Αφρικής πατέρα μου,το 1944!!!

Κοίτα μην τα βάζεις με το σύστημα δίχως το Β2.Σου το έχω ξαναπεί.Μιλάει πια αγγλικά!!!Αρκετά ξιφούλκησες γι' αυτό το θέμα σου στο ΕSOS.Κάτι άφησε στο νεο νόμο η ΝΔ από τα σκύβαλα του 4547,που τα κόλυβά του τα έχω τόσο καιρό στην κατάψυξη,και αμάν λέω, πότε θα τα βγάλω!!.Δυστυχώς το σύστημα θέλει και λίγες αγγλικούρες της φρίκης,και άφησε ως προυπόθεση για υποψηφιότητα νεου Σχολικού Συμβούλου το Β2.Έχω γράψει εδώ στο ESOS, ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε και πως,αυτό το σύστημα,θα σου τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια σου.Την πάτησαν σοβαροί άνθρωποι με βαριά βιογραφικά, με την "ριζοσπαστική" πολιτική της καθ' ημάς αριστεράςτου φάτους,δεν είνα δικοί μας..Άκου "δικοί μας" Δημήτρη Γληνέ?
Δε θέλει πλέον άκαπνους στα αγγλικά...Και να φανταστείς ότι εδώ πάμε καλά.Οι αδερφοί μας οι Κύπριοι,ο φοβεροί υπεραμύντορες της Νέας Ελληνικής,σου λένε ότι ,για να ταξιδεύψεις αυτές τις μέρες προς Κύπρον,θα πρέπει να κατεβάσεις στον υπόλογιστή σου ,ή να μπεις να συμπληρώσεις μια φόρμα 7 σελίδων στα αγγλικά και μόνο στα αγγλικά παρακαλώ,με 40 κουτάκια και ερωτήσεις, ανωτέρου επιπέδου οι μισές του Β2.Σε δικαιολογώ που γκρινιάζεις γιατί στον μεσογειακό Νότο έχει πραγματικά χαθεί η μπάλα εντελως, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα,και γι αυτό μας περιγελάνε,Έλληνες,Ιταλούς κια Ισπανούς οι τρομεροί Γερμανοί...

Οι άριστοι μαθητές ,όπως γνωρίζεις,το παίρνουν πια το Β2 στην έκτη του Δημοτικού... Το σύστημα ,που λες ότι του κάνω τεμενάδες,ζητούσε 2 ΣΕΕ με πείρα από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και από Βαθμολογκά,ζώντες εν Αθήνοισι,για να μην κάνει έξοδα με μετακινήσεις,κάτι άκουσε και για μένα,είπε να βάλει και μια παλιά καραβάνα ,γιατί οι νέες είναι από τσίγκο ανακυκλούμενο, και υπέβαλλα μια αίτηση.Επειδή το τοπίο μας των μηχανικών έχει ,όπως ξέρεις αφανιστεί,οι ΣΕΕ Χ.Ο. και Λ.Ψ.,βγαίνουν στη σύνταξη,με τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής λοιπόν και με τη διαφοροδιάγνωση,μπήκα ως the last of the Moicans,αναπληρωματικός,αφού δεν γινόταν να ήμασταν και οι δυο από την ίδια ειδικότητα.Μήπως είδαν στο Cv τα δυο διδακτορικά μου,τους 5 πανεπιστημιακούς τίτλους μου,το ότι την μόνη θέση που δεν κατέλαβα στην ιεραρχεία της ΔΕ ήταν αυτή του ΠΔΕ και είπαν,ε κάτι θα έχει να μας πει κι αυτός ο σεδόν γέρος και δεν είναι οι ιδεοληψίες σου ότι ο νυν πρωθυπουργός της χώρας επιδίδεται σε μεταγραφές?Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει με το ΚΙΝΑΛ να φυλλοροεί και το μισό Παλιό Πασοκ να βρίσκεται στον Σύριζα,που θα πρέπει να μετονονομαστεί γιατί είναι πλέον ένα πολιτικό υβρίδιο..Είναι γλυκιά η αξιωματική αντιπολίτευση.Σε ξανακάνει υπουργό όταν έρθει η ώρα από την πλαινή ροζ πόρτα.Χαίρε..

pacifist anarchist
|

@ΣΚ....... αναπληρωτή τον Καραγιάννη Στυλιανό του Γεωργίου

Γνωρίζω και άλλους με βαριά χαρτιά, όμως, επειδή δεν λιβανίζουν κάθε κυβέρνηση και δεν είναι τα καλά παιδιά του συστήματος, δεν επιλέγονται ή δεν προτείνονται. Χωρίς εξωτερική παρέμβαση σε καμιά επιτροπή δεν μπαίνεις. Έχουμε γνώση τι γίνεται και τι δε γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το παραμύθι του "αριστερού" πρέπει να τελειώσει. Ο Μητσοτάκης "μαζεύει" πρώην πασόκους και μάλιστα με κάρτα μέλους.

Οbservator
|

Oλοι συμφωνούν με το θεσμό των πανελληνίων ως εννιαίο μηχανισμό επιλογής νέων φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συζητήσεις όμως πάνω στο θεσμό αυτό δεν είναι σε θέση να ξεπεράσουν κάποια θέματα τα οποία είναι ταμπού. Εξετάζονται για κάποιες σχολές σε ειδικά μαθήματα ποια είναι η σχέση του λυκείου με τα ειδικά μαθήματα. Είναι όλες οι σχολές στο ίδιο επίπεδο ως προς τη στελέχωση σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές? Δεν θα έπρεπε το υπουργείο να έχει διαθέσιμο ένα πληροφοριακό κατάλογο με όλα τα τμήματα που είναι επιλογές στο μηχανογραφικό με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές εργασίας? Για ποιο λόγο να υπάρχει τόση πίεση χρόνου στις εξετάσεις?

Δον Κιχώτης
|

@ Σ.Κ.
Επιχειρώ για δεύτερη φορά να σας απαντήσω ( σχόλιό σας 13 Αυγ 2020 22:49 ) Το γεγονός ότι μπορεί να γνωρίζω «καλά ελληνικά», έχει κάποια σχέση με τη κρι-τική που άσκησα, αλλά το σημαντικό είναι η πιθανή ορθότητά της, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη «συγχώρεση», δεν προβλέπεται άλλωστε από την έγκυρη αξιολόγηση που μπορεί να διατυπώσει ένας φιλόλογος. Εάν τώρα η «συγχώρεση» έχει θρησκευτικό περιεχόμενο, σας δηλώνω ότι δεν νιώθω αμαρ-τωλός επειδή διατύπωσα μία γνώμη. Σχετικά τώρα με «τις απόψεις σας» που προτίθεστε να καταθέσετε και την εγκυρότητά τους, απορώ, πώς είναι δυνατό να υπονοείτε ότι εγώ, ένας δάσκαλος, επεχείρησα να αμφισβητήσω την ικανότητά σας να παρέμβετε σ' ένα θέμα για το οποίο είναι προφανές ότι είμαι άσχετος. Σε ποιο ακριβώς σημείο του αρχικού μου σχολίου φαίνεται ή υπονοείται ότι αμφι-σβητώ την ικανότητά σας για τέτοιες παρεμβάσεις; Τελειώνοντας, σας δηλώνω ότι συμφωνώ απολύτως μαζί σας ότι το βιβλίο «Πραγματεία Περί Εθελοδουλείας του Etienne de la Boetie» είναι σπουδαίο, εδικά το 5ο κεφάλαιο που αναφέρεται στους επώνυμους, νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο του βιβλίου!...

Μαθητής
|

@Σ.Κ.
Με εκείνα τα βιβλία που μας λέγατε όμως να διαβάσουμε, εάν θέλουμε να γίνουμε Στελέχη(...έστω και προσωρινά), δεν μας λέτε όμως πια τις απόψεις σας. Άλλαξε κάτι στην ύλη?

Σ.Κ.@Στο δεύτερο τόμο χάνεσαι μέσα στους ανεμόμυλους..
|

Στο δεύτερο τόμο χάνεσαι μέσα στους ανεμόμυλους...Μάλλον είσαι απ' αυτούς που φυλάκισαν τον Δον Κιχώτη,με το γνωστό υφάκι της μικροεξουσίας.Συγχωρείσαι γιατί ξέρεις καλά ελληνικά..Αυτό είναι σίγουρο.Να διαβάσεις όμως την Πραγματεία Περί Εθελοδουλείας του Etienne de la Boetie..Υπάρχει και στο λόγο η εθελοδουλεία, εκτός από τις πράξεις..Ξιφουλκούσαμε από παλιά στο ESOS..θυμάσαι?Δεν κοιτάς ότι η Πολιτεία έχει σοβαρευτεί ,της οποίας βέβαια κάνεις τον διορισμένο κήνσορα,κι ότι πάει να μαζέψει μ' αυτό τον οργανισμό τα ασυμμάζευτα, και εστιάζεις μόνο στο χιούμορ και στην ελευθεροφροσύνη ενός ανθρώπου των γραμμάτων ,που δε χρωστάει και πολά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα....Φυσικά και θα καταθέσω τις απόψεις μου όποτε κληθώ.Και σε πληροφορώ ότι είναι αρκετά σοβαρές όσον αφορά τον τομέα της ευθύνης μου.

Δον Κιχώτης
|

Όταν η συγκρότηση ενός θεσμικού οργάνου είναι σύννομη, τα μέλη του έχουν το ανάλογο κύρος που απαιτείται και προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, είτε είναι τα αρχικά μέλη είτε τα αναπληρωματικά. Επομένως το «υποτίθεται» και η υποθετική πρόταση στο τέλος πρέπει να διαγραφούν, διότι αφ' ενός μειώνουν το κύρος ενός μέλους που η Πολιτεία το εμπιστεύεται, αφ' ετέρου μειώνουν και ολόκληρο το Συμβούλιο, πριν προλάβει καν να συνεδριάσει για κάτι και να αποφασίσει, αλλά και την ικανότητα της Πολιτείας να επιλέγει και να αποφασίζει.

Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ @ Στις ΗΠΑ...
|

Επιλογή ίσως του κ.Προέδρου και των συνεργατών του τον οποίο,τους οποίους, ,εγώ προσωπικά,που επελέγην ως αναπληρωματικό μέλος επί τη βάσει υποτίθεται του βιογραφικού μου,δεν έχω δει ποτέ εξ όψεως...όντας μόνο πρόεδρος στα βαθμολογικά των ΕΠΑΛ από το 2004 ,και όχι μόνο....Στίς ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος ή ο εκάστοτε αναπληρωματκός στην οποιαδήποτε θέση δεν είναι τίποτα.Έτσι λένε οι ίδιοι οι Αμερικανοί.Ωστόσο,αν κληθώ σε κάποια συνεδρίαση,ως αναπληρωματικό μέλος ,θα καταθέσω τις προτάσεις μου,που χρόνια τώρα κατέθετα, ως έχων την πείρα των πανελληνίων εξετάσεων των ΕΠΑΛ από διάφορες θέσεις ευθύνης.Αν αυτό ς ο Οργανισμός έχει πραγματικό κύρος, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να ανιχνεύσει τις αχίλλειες πτέρνες του εν λόγω συστήματος των εξετάσεων.Και αφού έβαλα πληθυντικό,υπαινίσσομαι ότι δεν είναι μία.Είδωμεν..

Observator
|

Σε μια δημοκρατία είναι θεμιτό να αλλάζουν τα πρόσωπα. Ακούγονται αρκετά παράπονα με τα θέματα σε οργανωτικό επίπεδο αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

ΑΝΔΡΕΑΣ
|

Ιδιαίτερα αξιόλογη σύνθεσή Δ.Σ, προφανώς επιλογή του διαχρονικού του προέδρου. Κάθε επιτυχία στο έργο του Οργανισμού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ