Η απόφαση (ΦΕΚ) για τη λειτουργία των σχολείων, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Κολλεγίων, ΚΔΒΜ, Φροντιστηρίων, ΚΞΓ και βιβλιοθηκών

Απόφαση 20 σελίδων

09/09/2020

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τις διαδικασίες λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ει- δικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ, Κολλεγίων, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέ- ων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020 - 2021 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σχόλια (7)

simon
|

στα τμηματα ΔΙΕΚ υπαρχει προβλεψη ποσα ατομα θα ειναι?

Music victim
|

Βρε σεις.. καλές όλες οι εγκύκλιοι, αλλά δεν μας είπατε γιατί δεν επανδρώνετε και τα μουσικά σχολεία με αναπληρωτές.

Για όλα τα σχολεία έχετε μεριμνήσει και έχετε αφήσει στο έλεός τους σχολεία που η επιστημονική κοινότητα ήδη τα θεωρεί πρότυπο προς μίμηση (έλλειψη παραβατικότητας, υψηλή συμμετοχικότητα και συνεργατικότητα κ.α.).
Σας λένε κάτι οι παραπάνω όροι; Αν όχι δεν πειράζει, λένε σε μας. Άντε βάλτε καμία τζίφρα γιατί στις 14 ανοίγουν και για μας τα σχολεία.

Ελένη
|

@προβληματισμος

Φυσικά θα πάει όλη η χρόνια έτσι. Αν είναι Δεκέμβρη έτοιμο το εμβόλιο θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί κ κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς με συγκεκριμένες προϋποθεσεις κ όχι όλοι. Δεν θα εμβολιαστεί πρωτος πχ κάποιος που «απλώς» έχει διαβήτη ή άνοδο καταστολή λόγω αυτοανοσου, που είναι ευαίσθητη ομάδα αλλά όχι πρώτης προτεραιότητας (βλ κ άδειες για κατ οίκον εργασία). Είναι αμφίβολο αν θα έχουμε μαζικούς εμβολιασμούς πριν από το καλοκαίρι- ή μάλλον είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουμε.

γονέας
|

Ίσως μου διέφυγε της προσοχής, αλλά δεν νομίζω πως γίνεται καμιά αναφορά για τις εξετάσεις των πνευστών οργάνων στα μουσικά ωδεία κατά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Ήδη δεν πραγματοποιήθηκε η εξεταστική του Ιουνίου για τα πνευστά και για το μάθημα Σολφέζ. Όμως είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν με την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Άλλωστε στα μουσικά σχολεία η διδασκαλία των πνευστών θα γίνεται με απόσταση 3 μέτρων ανάμεσα στο διάσκοντα και το μαθητή. Το θέμα επιβάλλεται να διευθετηθεί και φυσικά ούτε λόγος να χαθεί η προηγούμενη χρονιά φοίτησης των μαθητών, επειδή δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετασεις!!!

μας δουλευουν
|

τι ουσιαστικό και πρακτικό αναφέρεται; πού είναι οι παλαμοκροτητές του μαρουσιού να μας μαλώσουν ότι δεν καταλαβαίνουμε τα απλά και δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες ; (περικοπή μισθού λόγω χαζομάρας θέλουν να μας κάνουν; ήρεμα ρωτάω)

νηπιαγωγός
|

Για τη χαλάρωση στο Ολοήμερο νηπιαγωγείο δε γίνεται καμιά αναφορά.
Καταρχάς δεν μπορεί τα παιδιά να φοράνε μάσκα ούτε στα περισσότερα νηπιαγωγεία να τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση ανάμεσα στα παιδιά που χαλαρώνουν στα κρεβατάκια, στρώματα κλπ

Προβληματισμός
|

Στο άρθρο 3 αναφέρει ότι, πέρα από εκδρομές, διαγωνισμούς και σχολικούς εορτασμούς, πρέπει να γίνονται κατά τμήμα και με τήρηση αποστάσεων και οι εκδηλώσεις όπως τελετές αποφοίτησης. Και ερωτώ, γιατί να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό και οι τελετές αποφοίτησης, οι οποίες θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο; Μήπως η κυβέρνηση ξέρει από τώρα ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με περιορισμούς και το 2021; Μήπως το εμβόλιο που θα αρχίσει να έρχεται τον Δεκέμβρη δεν θα μας απαλλάξει από μάσκες, περιορισμούς και εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Από μια φαινομενικά ασήμαντη παρένθεση σε ένα πολυσέλιδο ΦΕΚ, μπορεί να εξάγει κανείς πολύ ανησυχητικούς προβληματισμούς...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ