Τρία νομοσχέδια για την παιδεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το 2021

12/09/2020

Ενημερώθηκε: 12/09/2020, 21:47

Άκουσε το άρθρο

Το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων για την παιδεία προανήγγειλε   ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά  την ομιλία του στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάρτιση των εξής τριών νομοσχεδίων

Α. Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του έργου τους αμέσως.Και των διδασκόντων από το 2021.

Β. Νέο  νόμο -πλαίσιο  που θα ενδυναμώσει κι άλλο το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Γ. Νέο Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η υπουργός Ν. Κεραμέως, το Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Οσον αφορά την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του έργου τους, το ΙΕΠ έχει ήδη έτοιμη την εισήγηση.

Ο νέος νόμος πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων θα περιλαμβάνει επίσης αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλαγές στο νόμο του ΔΟΑΤΑΠ κλπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (18)

Επιτέλους προσαρμοστείτε
|

αλλαγές στο νόμο του ΔΟΑΤΑΠ;;;;;
Κατάργηση εδώ και τώρα, ναι η όχι στο άρθρο 16 και αυτόματη αναγνώριση βάσει λίστας αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Ert
|

Στον ένα τομέα ΔΕΝ κινδυνεύεις με απόλυση λόγω covid, ενω στον άλλον κινδυνεύεις. Επίσης, στον ΙΤ εργοδότης είναι ο ιδιώτης ενώ στον ΔΤ εργοδότης είναι ...ο κρατικός προϋπολογισμός. Βρείτε ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης.

Καλά μας κάνουν
|

Δεν παρατηρείται ότι δεν σχολιάζεται σχεδόν από κανένα η εξόφθαλμη αυτή άνιση μεταχείριση;
Πόσο μάλλον να μιλήσουμε για κινητοποίησεις!!
καλά μας κάνουν πραγματικά..

Ισότητα?
|

Τί θέλετε να πείτε? Με το ζόρι έβαλε κανείς τον έναν στο δημόσιο και τον άλλο στον ιδιωτικό? Θα αναλύσουμε εδώ τα + και τα - του κάθε τομέα? Για ΑΝΙΣΗ εισφορά σε ΙΣΟ μισθό μιλάμε. Ποιό απλό δεν γίνεται για να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε....

Ert
|

Συγκρίνετε τον ΜΟΝΙΜΟ υπάλληλο του δημοσίου με τον ιδιωτικό υπάλληλο; Σοβαρολογείτε;

Ισότητα?
|

@Ερτ
Μισθωτός του δημοσίου που παίρνει 1100 πληρώνει. Μισθωτός του ιδιωτικού που παίρνει 1100 δεν πληρώνει. Τα άλλα είναι, να είχαμε να λέγαμε....

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ (Νομοσχεδιο για την Επαγγελματικη Εκπαιδευση)
|

Θα εχει <<πολλη φαση>> απο το Νοεμβερη και μετα οπου τα ημερησια κρουσματα του κορονο'ι'ου θα διπλασιαζονται και θα αυξανουν κατακορυφα και αρκετοι ΣυνΑνθρωποι μας διστυχως ισως θα χρειστει να νοσηλευτουν σε Μ.Ε.Θ. ,που μακαρι να διαψευστω και να μην γινει αυτο δηλαδη να μην χρειαστει κανεις ΣυνΑνθρωπος (οποιασδηποτε καταγωγης ,ηλικειας και φυλου) μας να νοσηλευτει σε Μ.Ε.Θ., και ο κ. Κικιλιας να βγαινει απο τη μια να βγαζει προκυρηξεις για προσληψη επαγγελματιων Υγειας κυριως γιατρων και νοσηλευτων και η κ. Κεραμεως απο την αλλη να καταργει απο τα ΕΠΑ.Λ. τα επαγγελματα Υγειας και Προνοιας και να αφηνει καποιες απειροελαχιστες θεσεις στα Δημοσια ΙΕΚ για τα επαγγελματα Υγειας.Τοτε η κ. Κεραμεως εαν τολμα ας βγει να πει Δημοσια οτι οι νοσηλευτες που θα νοσηλευουν τους ΣυνΑνθρωπους μας στις Μ.Ε.Θ. πρεπει να ειναι ολοι αριστοι ειτε αποφοιτοι Ιδιωτικων δομων οι οποιοι θα ειναι λιγοι και οτι δεν θελουμε νοσηλευτες απο δομες Επαγγελματικης Εκπαιδευσης οπως ΕΠΑ.Λ. και Δηοσια Ι.Ε.Κ.,πως θα νιωσει τοτε μια οικογενεια η οποια θα εχει καποιο δικο της μελος να εχει νοσησει απο κορονο'ι'ο το οποιο θα χαροπαλευει σε καποια ΜΕΘ και ηοποια οικογενεια ψηφησε ολοι Νεα Δημοκρατια στις εκλογες του 2019 και γιατι οχι να προερχεται απο την ιδια εκλογικη περιφερεια με την κ.Κεραμεως και να εβαλαν ολοι σταυρο στο ψηφοδελτιο στην κ.Κεραμεως ,που μακαρι παλι να διαψευστω και η κ.Κεραμεως να μην καταργησει τα επαγγελματα Υγειας απο τα ΕΠΑ.Λ. και να μην μειωσει τις θεσεις των ειδικοτητων για τα επαγγελματα Υγειας στα Δημοσια ΙΕΚ τουλαχιστον στη συγκεκριμενη συγκυρια με τον κορονο΄ι΄ο ,γιατι η Ελλαδα εχει αναγκη στις υπαρχουσες συνθηκες εχει οσο πιο μεγαλο αριθμο γινεται τουλαχιστον απο νοσηλευτες ειτε απο ΕΠΑ.Λ. ειτε απο Ι.Ε.Κ..

Τέτοια "αριστη" αξιολόγηση όπως των Διευθυντών…
|

Εκπαιδευτικοί που ψήφισαν τέτοια πολιτική ενώ ήξεραν πρέπει να αισθάνονται πολύ περήφανοι. Τέτοια προχειρότητα αυταρχισμό και ανικανότητα έχουμε να δούμε δεκαετίες...έχετε το ρεκόρ. Τι να αξιολογήσετε?

Τέτοια "άριστη" αξιολόγηση όπως των Διευθυντών Εκπαίδευσης.. θα κάνετε.
Όπως τη διάλυση του ΑΣΕΠ που δε θια μοριοδοτούνται τα τυπικά προσόντα αλλά η συνέντευξη και μόνο...

Θα έπρεπε να μιλάτε με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς κι όχι να τους απειλείτε με "αξιολογήσεις" που ονειρεύεστε .... που δε θα προλάβετε να κάνετε γιατί στην παιδεία υγεία, εξωτερική πολιτική και οικονομία τα διαλύσατε όλα... και θα φύγετε βράδυ !

χαχαχαχα
|

μας τρολάρει και το esos : των στελεχών το περιμένουμε από πέρυσι αι αντ' αυτού είδαμε τις αξιοκρατικές τοποθετήσεις προσωρινών για ένα 6μηνο μετά από παρατάσεις των άλλων, τα επόμενα δύο (προς 4 ημερών εδώ στο esos σύνολο πέντε δεν έλεγαν οι έτοιμες;;;;;; ) τα ακούμε να ψήνονται πολύυυυυυ καιρό και ακόμα στη διαβούλευση δεν τέθηκαν να δούμε και να πούμε ...

Απογοητευμένος
|

Είναι άδικο η αποδοχές των ΕΔΙΠ να παραμένουν σε τόσο χαμηλά ποσοστά όπως κάτωθι:
α. ΒΑΘΜΙΔΑ Δ' ΠΕ Ε.ΔΙ.Π. και ΤΕ Ε.ΔΙ.Π. : 55%

β. ΒΑΘΜΙΔΑ Γ' ΠΕ Ε.ΔΙ.Π. και ΤΕ Ε.ΔΙ.Π. : 56%

γ. ΒΑΘΜΙΔΑ Β' ΠΕ Ε.ΔΙ.Π. και ΤΕ Ε.ΔΙ.Π. : 59%

δ. ΒΑΘΜΙΔΑ Α' ΠΕ Ε.ΔΙ.Π. και ΤΕ Ε.ΔΙ.Π. : 62%

Με προσόντα που είναι τουλάχιστον ισοδύναμα των αγαπητών συναδέρφων μελών ΔΕΠ.

Είναι δίκαιο λοιπόν να επαναπροσδιοριστούν και να προστεθούν +20% για κάθε βαθμίδα ΕΔΙΠ

Αναμένουμε δικές σας ενέργειες

Ερτ
|

Αυτός με τα 5000 μισθό (9000 μεικτά+) πληρώνει δεκαπλάσιο φόρο εισοδήματος και διπλάσιες εισφορές εφκα από τον μισθωτό των 1100.

οι νόμοι είναι τσάμπα
|

οι νόμοι είναι τσάμπα, βγάζουμε 100 την μέρα, να έχουμε να λέμε ότι γίνεται έργο.
Όταν όμως χρειάζεται ο εκπαιδευτικός, η αίθουσα, το γυμναστήριο, το εργαστήριο, το νοσοκομείο, ο ιατρός κτλ κτλ τότε δίνουμε δισεκατομμύρια για σκάφη και αεροπλάνα.
Αν ήταν έτσι τότε γιατί χρειαζόμαστε συμμάχους, πληρώνουμε και παίρνουμε τα καλύτερα, αυτό δεν είναι συμμαχία είναι μαγαζί γωνία.
Φροντίστε τώρα οι εργαζόμενοι να έχετε την δική σας μάσκα, οι μαθητές να στοιβάζονται στις αίθουσες με παγουρίνο , και δείξτε πόσο υπεύθυνοι είστε...γιατί στο τέλος είμαστε μόνοι μας (μεσαία τάξη και κάτω βέβαια), αν δεν το έχετε καταλάβει

νικ
|

Μισθωτοι με 5000€ μισθό στον ιδιωτικό τομέα εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης και εκπαιδευτικοί των 1100€ συνεχίζουν να την πληρώνουν. Ούτε φράγκο στον εκπαιδευτικό. Ολα τα λεφτά προωθούνται με αφορμή τον covid στον ιδιωτικό τομέα όπου το πάρτι θα συνεχιστεί αργότερα. Γιατί όμως όπως σε όλες τις επιχορηγήσεις δεν τα ζητά πίσω πχ σε βάθος πενταετίας;;;;

Εξαίρεση από εισφορά αλληλεγγύης-Εκτίμηση στον εκπαιδευτικό
|

Η εκτίμηση τους για τους εκπαιδευτικούς φαίνεται στη πρώτη ευκαιρία.. Μιαθωτοι με 5000€ μισθό εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης και εκπαιδευτικοί των 1100€ συνεχίζουν να την πληρώνουν.. Συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους τους - ειδικά τους εκπαιδευτικούς!

@Θέλω διακοπές
|

Η αξιοκρατία φίλτατε, θέλει δουλειά. Κάτσε να βγάλουμε πρώτα λίγα νομοσχέδια για τα κολέγια και μετά ίσως να υπάρξουν και διακοπές. Αξιοκρατικά πάντα.

Τρεις λαλούν
|

"ικανή υπουργός"..."επιτυχίες"..."απολαύσει"..."τεράστιο έργο"!!!! Χαχαχαχαχα! Αν μιλάτε ειρωνικά οκ. Ζούμε σε μία εποχή αντικανονικότητας, χάους (εργασιακού, ακαδημαϊκού κτλ) και κάποιοι μιλούν για "επιτυχίες", "απολαύσεις" και "έργα"!!! Ρε δε πάμε καθόλου καλά! Δε θα πω με βεβαιότητα ότι φταίνε για την κατάσταση αλλά δε έχει καθόλου σημασία ποιος ή ποια φταίει. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και αυτό είναι πολύ, μα πολύ, μα πολύ πολύ πιο αρνητικό και ασφυκτικά από το 2019...period!

Observator
|

Αρκει να εφαρμοστουν. Αυτη τη στιγμη υπαρχουν αρθρα του Ν40009/2011 που δεν εφαρμοστηκαν ποτε.

Θέλω διακοπές
|

Ε όχι επειδή βρήκατε μια τόσο ικανή υπουργό, να την εξουθενώσετε κι έτσι κ. πρωθυπουργέ. Αφήστε την και λίγο να απολαύσει τις επιτυχίες της και το τεράστιο έργο της.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ