Απονομή χάριτος σε π. Διευθύντρια Εκπαίδευσης που απολύθηκε για τις “κρίσεις” Διευθυντών Σχολείων μετά από απόφαση Δικαστηρίου, ζητά η ΔΟΕ από την πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων από δημόσιο υπάλληλο με την αιτιολογία ότι δεν χειρίστηκε σωστά ένα αίτημα για απόδοση πρακτικών και μιας ένστασης, είναι εξαιρετικά αυστηρή”

29/10/2020

Άκουσε το άρθρο

"Κυρία Πρόεδρε,

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος αιτείται ακρόασης από την Εξοχότητά σας προκειμένου να σας εκφράσει τη στήριξή του προς τη συνάδελφό μας, πρώην Διευθύντρια Εκπαίδευσης της    Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης …,   καθώς και να σας εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με το αίτημα απονομής χάριτος το οποίο σας έχει απευθύνει".

Το αίτημα αυτό απηύθυνε  το ΔΣ της Διδασκαλικλης Ομοσπονδίας  προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Αικατερίνη Σακελλαροπούλου  , με επιστολή , στην οποία τονίζονται  τα εξής:

  • Η κ…  έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος μετά από μήνυση συναδέλφου, σε εννέα (9) μήνες φυλάκιση και ένα (1) χρόνο στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.
  • Η ποινή αυτή σε συνδυασμό με τις διατάξεις του  Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα είχε ως αποτέλεσμα, λόγω της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, την απόλυση της συναδέλφου από την υπηρεσία.
  • Άποψη της Ομοσπονδίας είναι πως η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων από δημόσιο υπάλληλο με την αιτιολογία ότι δεν χειρίστηκε σωστά ένα αίτημα για απόδοση πρακτικών και μιας ένστασης, είναι εξαιρετικά αυστηρή, κλασικό παράδειγμα των υπέρμετρων και, συχνά, παράλογων ποινών που προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο το οποίο ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε κατά των περίοδο των μνημονίων.
  • Εκφράζοντας και πάλι την αμέριστη στήριξή μας στη συνάδελφο .. η οποία, πέραν του ηθικού και υπαλληλικού ζητήματος έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση αφού το ελληνικό Δημόσιο έχει στραφεί εναντίον της, απαιτώντας την  επιστροφή όλων των μισθών που έλαβε κατά το χρονικό διάστημα  που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα, παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μας για ακρόαση από την Εξοχότητά σας.

 

Σχόλια (11)

Έχουν μπερδευτεί νομίζω..
|

Τελικά θα μας καταβαραθρώσουν ακόμη περισσότερο ως κοινωνία αυτές οι συνδικαλιστικές οργανώσεις... Πλέον δεν δέχονται ούτε τις δικαστικές αποφάσεις, μη σκεπτόμενοι ούτε τον δικαιωθέντα συνάδελφο...

Συνάδελφος
|

Σε μια εκπαίδευση , ένας γενναίος συνάδελφος έφαγε χρόνια και χρήμα στα δικαστήρια και κατάφερε να καταδικάσει έναν, προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων. Και έρχεται τώρα η κ. Πρόεδρος και απονέμει χάρη με τη δικαιολογία ότι οι νόμοι είναι αυστηροί(;) Και η ΔΟΕ ποιους εκπροσωπεί; Τους αδύναμους υπαλλήλους, ή τα επίορκα υψηλόβαθμα στελέχη; Απελπισία.

Αυστηρά μεν δίκαια δε
|

Κάποιοι μιλάνε για μικροψυχίες και για χολή σε άλλα άρθρα.... κι εδώ μύρισε σάρκα κι αίμα.
Ούτε στο ελάχιστο δεν δικαιολογώ ή δίνω καν ελαφρυντικό, στην πράξη της διευθύντριας αλλά σε καμία ευνοούμενη πολιτεία ΔΕΝ απονέμεται δικαιοσύνη, όταν η ποινή είναι εξοντωτική και δυσανάλογη της παράνομης πράξης.
Αλλιώς, και εάν αυτή ήταν η λύση, μήπως να επαναφέρουμε κι ακόμα βαρύτερες ποινές(εσχάτη) για κάποιους άλλους με βαρύτερα αδικήματα?
Η Πρώτη Πολίτης και ταυτόχρονα, πρώτη πρώην Δικαστής της χώρας, γνωρίζει σίγουρα καλύτερα.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ??
|

Γράφω μόνο την αγαπημένη μου φράση προς απάντηση στο αίτημα της ΔΟΕ.
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί "τι δεν καταλαβαίνετε;"

Ερτ
|

Θα μας πει η ΔΟΕ τι ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε η κυρία;

Ι.Υ.
|

Την επόμενη φορά που θα με απολύσει ο εργοδότης μου διότι δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου θα κάνω και εγώ παράπονα στην πρόεδρο της δημοκρατίας.

Μήπως να ενημερώσω και την ΔΟΕ να τραβήξει καμία απεργία διαρκείας για να στηρίξει την "άδικη" απόλυσή μου διότι θεωρώ ότι ο εργοδότης μου είναι πολύ αυστηρός μαζί μου ;

Ένας Ιδιωτικός Υπάλληλος

Dimirtis
|

Θα πρέπει να μην τιμωρηθεί η Διευθύντρια, και το πάθημα να γίνει μάθημα στα στελέχη της εκπαίδευσης και να ενεργούν με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια επιλογής .Να μην επηρεάζονται από έξωθεν παρεμβάσεις, γιατί αν συμβεί κάτι, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τότε δεν σε αναγνωρίζει κανείς και είσαι μόνος.

Κάθε πολίτης έχει ...
|

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ζητήσει χάρη. Όμως όταν αδικήθηκε ο δάσκαλος ζήτησε κανείς χάρη για εκείνον προκειμένου να μην υποστεί τις συνέπειες της ταπείνωσης και της ηθικής βλάβης?

Καλέσατε ποτέ τον μηνυτή?
|

Η δικαιοσύνη αποφάσισε και δικαίωσε τον δάσκαλο που προσέφυγε σε αυτήν.
Η ΔΟΕ κάλεσε ποτέ τον μηνυτή να μάθει τι έγινε??
Έμαθε όμως για την ποινή...

Η ΔΟΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ??
|

Όταν αδικήθηκε ο μηνυτής δάσκαλος τι έκανε η ΔΟΕ??
έτρεξε να κάνει παρέμβαση ??
τώρα τρέχει για να ενισχύσει το αίτημα της τ. δ/ντριας εκπαίδευσης.

Καταδικάστηκε ή όχι;
|

Δηλαδή η ΔΟΕ δεν αμφισβητεί την καταδίκη αλλά αμφισβητεί τη βαρύτητα που επέφερε η καταδίκη, κάνοντας τη δική της κρίση για τη βαρύτητα του αδικήματος.

Έχει τελεσιδικίσει το ζήτημα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ