Πρωθυπουργός:Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί

02/12/2020

Άκουσε το άρθρο

«Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σχετικά με την  τηλεκπαίδευση των μαθητών ο πρωθυπουργός είπε πως  «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά».  

 

Σχόλια (19)

Εμένα δεν "μου τα κενέ"
|

@Ένα μικρό θαύμα
Μα τί άτυχοι που ήταν να αποσπασθούν στο εξωτερικό, την ώρα που στην Ελλάδα έγινε το θαύμα? Ανάκληση να ζητήσουν.
"Λειτουργούμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη"??? Εγώ πάλι γιατί νόμιζα, ότι γίναμε Νούμερο.... 1 παγκοσμίως?
Κάτι δικοί μου γνωστοί πάντως, δεν "μου τα κενέ".... αλλά κλαίνε.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Ανούσιες κομπορρημοσύνες και απλά επικοινωνιακά σοφίσματα. Οι "ειδικοί" άλλα είχαν πει το καλοκαίρι για τα σχολεία (μικρά τμήματα) κι άλλα έπραξε η πολιτική ηγεσία! Επομένως αυτές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ελάχιστη φερεγγυότητα έχουν. Και φυσικά αποτελεί απλή πομφόλυγα η δήλωση ότι "έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση"! Γιατί έχουμε ό,τι είχαμε πάντα, δηλαδή ο καθένας το δικό του λάπτοπ ή τάμπλετ και μια ιδιωτική πλατφόρμα που προϋπήρχε! Συνεπώς δε βλέπω τι ακριβώς συνεισέφερε το υπουργείο και η κυβέρνηση σε όλη αυτή τη φιλότιμη προσφορά κάθε εκπαιδευτικού εξ ιδίων!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΥΡΗΣ
|

πρέπει άμεσα τα Ειδικά σχολεία να γυρίσουν σε εκ περιτροπής λειτουργία.

Ένα μικρό θαύμα
|

Μερικοί επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Μήπως ήταν καλύτερα να ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια χωρίς τηλεκπαίδευση; Μη συγκρίνετε τη δια ζώσης με την εξ αποστάσεως. Λειτουργούμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη. Μιλώ νε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και μου τα κενέ. Ούτε κι αυτοί πιστεύουν αυτό που γίνεται στην Ελλάδα.

Μαρία Κ.
|

Ωραία τηλεκπαίδευση!!Σε μικροσκοπικές οθόνες κινητών,με internet που '' κρασάρει'' κάθε λίγο και λιγάκι....κλειστές κάμερες, χωρίς καν βλεμματική επαφή με τον δάσκαλο...σε σπίτια 40 τετραγωνικών με τον μπαμπά να φωνάζει πως δεν έχει λεφτά για το νοίκι...να πω κι άλλα;;;; Πήγαινε για ποδήλατο στην Πάρνηθα, όλα καλά !!!!

Την ανάγκη φιλοτιμία
|

Κάνετε την ανάγκη φιλότιμο!Τι να πείτε!!.Δεν φαίνεται ότι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα δικαιώνονται οι ειδικοί!.Υπάρχουν αντιφατικές και εν μέρει παράλογες αποφάσεις.

Τάκης
|

Όταν όμως μεθαύριο θα έχουμε μια χαμένη γενιά αναλφαβήτων αυτό θα οφείλεται σε λανθασμένες ή μη παρμένες πολιτικές αποφάσεις.

......
|

Τι λένε οι ειδιικοί για τα Ειδικά Σχολεία; Με μηδέν βαθμούς έξω, πως θα κάνουμε μάθημα;

Δον Κιχώτης
|

Εκτός από την υποδομή χρειάζεται και η ανωδομή, να καταγράψουμε δηλαδή τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, να τα μελετήσουμε ανά ειδικότητα και να προχωρήσουμε στις κατάλληλες, καλά στοχευμένες επιμορφωτικές παρεμβάσεις. Να ολοκληρωθεί το έργο κύριε Πρωθυπουργέ ή με τη γλώσσα του Καζαντζάκη:
Οι μισές δουλειές, οι μισές κουβέντες, οι μισές αμαρτίες, οι μισές καλοσύνες έφεραν τον κόσμο στα σημερινά χάλια. Φτάσε, μωρέ άνθρωπε, ως την άκρα, βάρα και μη φοβάσαι! Πιο πολύ σιχαίνεται ο Θεός το μισοδιάολο παρά τον αρχιδιάολο!

Εκπαιδευτικός
|

Οι ειδικοί είχαν να ανοίξετε τα σχολεία χωρίς τεστ;
Οι ίδιοι ειδικοί που πρότειναν εκ περιτροπής τον Ιούνιο;
Οι ίδιοι ειδικοί που είπαν ότι χρησιμοποιείτε πολιτικό φίλτρο για τις εισηγήσεις τους;
Πόσο κόστισε αυτό το φίλτρο σε ζωές;
Να δοθούν οι εισηγήσεις των ειδικών στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προσβάσιμα σε κάθε πολίτη, όπως γίνεται σε κάθε χώρα της ΕΕ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
|

Νομιζω οτι τουλαχιστον για τη φετινη διδακτικη χρονια πρεπει να σπασετε τα τμηματα ή να γινονται πρωι απογευμα! ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ το πρωι-απογευμα! Τωρα ειναι η ωρα με φυσικη παρουσια για να αραιωσουν τα παιδια...στα πολυπληθη σχολεια, σε αυτα που εχουν 15-17 μαθητες οι ταξεις δεν τιθεται λογος

Γερ. Ελισαβετ
|

Κε Πρωθυπουργέ τα ειδικά δεν είναι σχολεια;;Τι λένε γι αυτό οι ειδικοι;;;;

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε
|

Λέγατε ότι η μετακίνηση φταίει και όχι η λειτουργία του σχολείου!!Και λέω εγώ τώρα κύριε πρωθυπουργέ μας -που ακούς και τους ειδικούς -γιατί δεν έβαλες να δουλέψουν τα σχολεία όπως τον Ιούνιο για να μειωθεί η μετακίνηση αμέσως αμέσως στο 50%;;;Γιατί δεν έκανες τεστ σε όσο το δυνατόν περισσότερους εμπλέκονται στη μαθησιακή διαδικασία;;;Αυτό ναι πρέπει να είναι υποχρεωτικό!!Οπως έπρεπε να ήταν και το καλοκαίρι που άνοιξε όπως να ναι ο τουρισμός στο στυλ μπάτε σκύλοι αλέστε!!!

Στοχευμένα μέτρα για σχολεία
|

Προφανώς, να ανοίξουν άμεσα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία. Επίσης, ας λειτουργήσουν τον Δεκέμβριο όλες οι επιχειρήσεις με λιγότερα από 10 άτομα προσωπικό που αποτελούν και την πλειονότητα των ελληνικών ΜμΕ.

Δεν έχει νόημα να δεχόμαστε σαν πολίτες μέτρα που δεν περιορίζουν τη διάδοση της ίωσης αντιθέτως καταστρέφουν χωρίς λόγο την εκπαίδευση και την οικονομία.

Αννιτα
|

ΜΑ εσεις δεν λέγατε ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν από όλα τα υπόλοιπα,κλειστά σχολεία κλειστά μυαλά κλπ;

η πεισματική εμμονή του ΥΠΑΙΘ
|

να μην ανοίξουν εκ περιτροπής τα σχολεία (που θα λειτουργούσαν πολύ καλύτερα όπως πέρυσι και αποτελεσματικά)

Παιδεία και Υγεία
|

Κάποιες σκέψεις για τους νέους μας, τους εφήβους και τα παιδιά μας, ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε σαν κοινωνία. Έχουν προηγηθεί 10 χρόνια οικονομικής κρίσης με τεράστιες ανατροπές στην οικογενειακή ζωή. Τώρα συμπληρώνουμε 10 μήνες αποχής από σχολείο και κανονικής ζωής εκτός σπιτιού λόγω πανδημίας.

Η παιδεία μαζί με την υγεία είναι οι δυο κατεξοχήν τομείς που πρέπει να υποστηρίξει ένα κράτος. Χρειάζονται καθηγητές, δάσκαλοι, ψυχολόγοι, δομές, σχολεία. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας - παιδιά που ίσως βλέπουν πάλι τους γονείς τους να χάνουν την εργασία τους.

Μελίνα
|

Όταν όμως κάποιοι ειδικοί σας λέγανε ότι οι τάξεις πρέπει να έχουν το πολύ 15 μαθητές και να γίνονται τακτικά τεστ, τότε δεν είχε σημασία η γνώμη τους. Τότε ακούγατε τους άλλους ειδικούς αυτούς που λέγανε ότι οι μαθητές δεν κολλάνε και δε μεταφέρουν τον ιό. Όπως σας συμφέρει κάθε φορά. Μόνο λεφτά να μη δώσετε για την Παιδεία.

Μάκης
|

Ούτε κι εμείς το πιστεύαμε. Βλέπουμε τις τάξεις μας με καθολική συμμετοχη και κάνουμε μάθημα εξ αποστάσεως. Όνειρο μου φαίνεται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ