Σύγκλητος ΑΠΘ: Ο νόμος για τα Κολλέγια υποβαθμίζει το επάγγελμα του Μηχανικού και του Οικονομολόγου

30/12/2020

Άκουσε το άρθρο

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα,  εκφράζει ομόφωνα τη διαφωνία της με τη νομοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της υποχρεωτικής εγγραφής αποφοίτων Κολλεγίων στο Τεχνικό Επιμελητήριο και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και μάλιστα χωρίς εξετάσεις άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπως συμβαίνει με τους αποφοίτους των Ελληνικών ΑΕΙ, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του Μηχανικού και του Οικονομολόγου αντίστοιχα στην Ελλάδα.

Η νομοθεσία αυτή, τονίζει η Σύγκλητος,  υποβαθμίζει το επιστημονικό κύρος των επαγγελμάτων αυτών, θίγει την αξιοκρατία και οδηγεί στην υποτίμηση των τίτλων σπουδών των Πολυτεχνείων και των Οικονομικών Σχολών».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

ΓΣ
|

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Υποβάθμιση είναι όταν οι εξετάσεις για να γραφτείς στο ΤΕΕ είναι σχεδόν μή-εξετάεις: μια τυπική διαδικασία - κανένας δεν κόβεται. Αυτό είναι που υποβιβάζει το επίπεδο κκ. καθηγητές. Όχι κάποιο κολλέγιο. Και φυσικά στις σοβαρές χώρες οι εξετάσεις είναι δύσκολες και πρέπει να κοπιάσεις πολύ να τις περάσεις. Εδώ όμως όχι. Και φυσικά αν οι εξετάσεις έχουν αντίκρυσμα πολλοί απόφοιτοι θα κόβονται και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στα ΑΕΙ - κάποια τμήματα θα φανεί ότι δεν κάνουν όσο καλή δουλειά θα έπρεπε. Και αντί να ομολογήσουμε ότι ο αυτοκράτορας είναι γυμνός και να πάμε να του φτιάξουμε κανένα ρούχο, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Δε φταίνε τα κολλέγια.

Γιώργος
|

Μην το επιτρέψετε όσο είναι καιρός...
Η κυρία υπουργός έχει σκοπό να καταστρέψει τα πάντα. Δεν έχει φραγμούς και επικαλείται δήθεν συμφωνίες με την ευρωπαική ένωση, λες και δεν το γνωρίζαμε ότι σκοπός της ήταν να ενταχθεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Αυτή είναι λοιπόν η κυβέρνηση των αρίστων; Αν είναι έτσι να καταργηθούν οι Πανελλαδικές (ο μόνος αδιάβλητος διαγωνισμός που έχει μείνει στην Ελλάδα) κι όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά...
Αίσχος στο Υπουργείο, αίσχος και στην κυβέρνηση.

ΞΑΝΘΟΣ
|

Υποβάθμιση των πτυχίων έγινε με την έγκρισή σας αγαπητοί καθηγητές όταν το υπουργείο ΓΈΜΙΣΕ με σχολές Οικονομίας όλη τη χώρα κατά κύριο λόγο και με αρκετές σχολές μηχανικών δημιουργώντας ανέργους υψηλού κόστους .....!!!
Έτσι διαλύθηκαν τα πτυχία .
ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ TΟ ΤΕΡΜΑΤΗΣΑΝ......ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.....ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΤΥΧΙΑ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙ......ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ;
ΤΙΠΟΤΑ.....ΤΩΡΑ .....ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ......ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ......

@Οι πανεπιστημονες
|

Προφανώς και αυτό εννοούν, μπορεί να λειτουργούν με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και Ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά σε παρακαλώ.. Τα κολλέγια μας απειλούν, κόσμε, τα κολλέγια θα φάνε τα παιδιά μας που με τόσο κόπο πέρασαν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τι εννοείται ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια ισότιμα μεταξύ τους; Εκεί δεν έχουν ΤΕΕ και ΟΕΕ να επιβάλουν "τάξη";
Μόνο Ευρώπη δεν είναι η Ελλάδα. Πλάκα πλάκα, που είναι όλοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Γαβρογλου καταστρέφει την τριτοβάθμια εκπαίδευση τώρα; Τώρα δεν καταστρέφεται; Ή μάλλον τα ΤΕΙ δεν είναι κολλέγια να έχουν χρήμα και δύναμη; Άλλωστε και τα ΤΕΙ ήταν ΑΕΙ από το 2000, αυτά ήταν τόσο άσχημα όσον αφορά την ποιότητά τους; Θυμάμαι είχε γίνει πανικός τότε...

KIN
|

Το επάγγελμα του Οικονομολογου ποτέ δεν ήταν κατοχυρωμένο με διακριτά επαγγελματικα δικαιώματα όπως του Δικηγόρου, του Μηχανικού κλπ και ως εκ τούτου ήταν ανέκαθεν υποβαθμισμενο.

Αχ Ευρώπη....
|

@Ή μέσα ή έξω από την ΕΕ
Τα 9.5 στα 10 κολλέγια είναι παραρτήματα Αγγλικών και Αμερικανικών ιδρυμάτων. Για ποιά "συμφωνημένα και υπογεγραμμένα με την ευρωπαϊκή ένωση" λέτε?

Ή μέσα ή έξω από την ΕΕ
|

Όποιοι έχουν διαφωνίες και αντιρρήσεις στο να εφαρμοστούν τα συμφωνημένα και υπογεγραμμένα με την ευρωπαϊκή ένωση, είναι ελεύθεροι να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα και στο επόμενο δημοψήφισμα για Grexit να ψηφίσουν ανάλογα.

Οι πανεπιστημονες
|

Ti σημαίνει υποβιβάζει τις σπουδές..εχουν ανακαλύψει πανεπιστημονικό τρόπο για να πούν μην ανοίγεται τα κλειστά επαγγέλματα. Τους παραδέχομαι....όπου θέλουμε εμείς θα δίνουμε άδειες...αυτό εννοούν

απίθανοι!@$#
|

χαχαχαχαχα μα ειναι τρομεροί..δεν ειναι?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ