Εγκύκλιος: Ηλεκτρονική παραγγελία και διανομή διδακτικών βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. για το σχολικό έτος 2020-2021

21/01/2021

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο για την  ηλεκτρονική παραγγελία και διανομή διδακτικών βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. για το σχολικό έτος 2020-2021, υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝΕΓΚΥΚΛΙΟ

Οι τίτλοι βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (T.Y.) Ζ.Ε.Π. συνιστούν πρόσθετο υποστηρικτικό – διδακτικό υλικό για τις Τ.Υ. Ζ.Ε.Π. και στόχο έχουν να διευκολύνουν τους μαθητές κατά τη διδασκαλία και μελέτη εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Τα βιβλία χωρίζονται σε επίπεδα ελληνομάθειας ως ακολούθως:

Δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας των ανωτέρω τίτλων βιβλίων, έχουν μόνο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες κατά το σχολικό έτος 2020-2021 λειτουργούν Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π., οι οποίες ιδρύθηκαν σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ. Φ1/169781/Δ1/15-12-2020 «Οδηγίες για τη διαδικασία ολοκλήρωσης της ίδρυσης και λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. μέσω της Πράξης: «Ένταξη Ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, σχολικό έτος 2020- 2021» με Κωδικό ΟΠΣ 5069864 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι Διευθυντές αυτών των σχολικών μονάδων θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους, για τους μαθητές που φοιτούν στις Τ.Υ. Ζ.Ε.Π., στην ιστοσελίδα publications.cti.gr του Ι.Τ.Υ.Ε. «Διόφαντος», το αργότερο έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Η επιλογή των βιβλίων, με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών, γίνεται από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε Τ.Υ. Ζ.Ε.Π., ως ακολούθως:

Α. Βιβλίο Μαθητή από τη σειρά «ΓΕΙΑ ΣΑΣ»: ένας τίτλος για κάθε μαθητή με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας του.

Β. Σειρά «Το μικρό μου λεξικό»: ένας τίτλος για κάθε επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών που φοιτούν στις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π., και όχι ένας τίτλος για κάθε μαθητή.

Γ. Τα βιβλία «Ο Ακανθούλης», «Η Μπουμπού και η Μπαμπαλού», «Η παραολυμπιάδα της χαράς»: ένας τίτλος για κάθε επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών που φοιτούν στις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και όχι ένας τίτλος για κάθε μαθητή.

Τα βιβλία της περίπτωσης Α προορίζονται για χρήση από τους ίδιους τους μαθητές για όσο διάστημα θα φοιτούν σε Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π.

Τα βιβλία της περίπτωσης Β και Γ φυλάσσονται στο αρχείο της σχολικής μονάδας με ευθύνη του εκπαιδευτικού που διδάσκει στις Τάξεις Υποδοχής.

Το υπουργείο Παιδείας καλέι τους  Διευθυντές των σχολικών μονάδων, κατά την υποβολή των ηλεκτρονικών παραγγελιών των ανωτέρω τίτλων, να λάβουν υπόψη τους τυχόν αποθέματα των βιβλίων αυτών που υπάρχουν στη σχολική μονάδα από προηγούμενα έτη.

Η διανομή των βιβλίων θα γίνει μέσω των Κέντρων Διανομής διδακτικών βιβλίων.

Σχόλια (1)

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Τα προσφυγόπουλα είναι γραμμένα στα σχολεία ως κανονικοί μαθητές από τον Σεπτέμβριο, οι τάξεις υποδοχής εδέησαν να εγκριθούν τον Δεκέμβριο, οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ προσλήφθηκαν τον Γενάρη και τώρα, στο τέλος του τετραμήνου, ανοίγει η φόρμα για παραγγελία βιβλίων που θα έρθουν μάλλον κατά τον Φλεβάρη! Ομολογουμένως άριστος προγραμματισμός και συγκινητικό το ενδιαφέρον της πολιτείας για τα παιδιά αυτά που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένα να παρακολουθούν μουγκά διάφορα ακατανόητα μαθήματα και γιαυτό προφανώς ούτε ένα δεν συνδέθηκε ως τώρα στην τηλεκπαίδευση! Ο εμπαιγμός είναι εξόφθαλμος!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ