Εγκύκλιος:Πρωινές ώρες να γίνεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

09/02/2021

Ενημερώθηκε: 09/02/2021, 17:21

Άκουσε το άρθρο

Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω covid-19, συστήνεται το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να εφαρμόζεται πρωινές ώρες όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να αποφευχθεί η αναστάτωση στο πρόγραμμα των μαθητών/τριών.

Η παραπάνω οδηγίες δίνονται   προς όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας , με εγκύκλιο που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.

Όπως διευκρινίστηκε  από το υπουργείο Παιδείας "η εγκύκλιος αφορά εξαιρετικές περιπτώσεις μικρής ομάδας σχολείων που έκλεισαν σε λίγες, σποραδικά, περιφέρειες".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (5)

Μαρία
|

Το λέει καθαρά :αφορά λίγα σχολεία σε μικρές περιφέρειες. Δεν εννοεί την Αττική πχ

Εκπαιδευτικός
|

Να αναβαθμίσει τους σέρβερ και να δώσει εναλλακτικές.
Μετά τα "συνίσταται"...
Να δώσει στα σχολεία τη δυνατότητα να αγοράσουν το δικό τους σέρβερ(παμφθηνους) και να τρέξουν από κει το moodle .
Είναι και app, κάνει για κινητά,

Έλεος, φθηνές και πρακτικές και κοινωνικά εφικτές υπάρχουν.

Μαρία
|

πρωί η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά; Κι όσοι έχουν παιδιά στις 2 βαθμίδες τι θα γίνει τώρα που θα κλείσουν όλα; Θα διαλέξουν το αγαπημένο τους παιδί που θα παρακολουθεί τηλεκπαίδευση; Ή έχουν όλοι 3 υπολογιστές;

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Η εγκύκλιος είναι σαφής όπως και το ΦΕΚ 5044.
Στο χωριό μου λένε: "όποιος δε θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινάει".

antizervas
|

Η εγκύκλιος στις 8/2 ενώ το κλείσιμο ανακοινώθηκε στις 5/2 και η μπάλα στα σχολεία για να ακούν κάθε απογοητευμένο γονέα που ψάχνει να βρει το ευκολότερο θύμα για να κατηγορήσει. Αφήστε που εκείνο το ανεκδίηγητο "Υπενθυμίζεται" και "Συστήνεται".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ