Με το “Καλημέρα” στα Λύκεια ξεκίνησαν οι πρώτες καταλήψεις στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας

Τα αιτήματα που προβάλλονται επικεντρώνονται στην αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων καθώς και της Τράπεζας Θεμάτων.

13/04/2021

Ενημερώθηκε: 13/04/2021, 11:41

Άκουσε το άρθρο

Με την δια ζώσης  επαναλειτουργία των Λυκείων , χθες Δευτέρα, ξεκίνησαν οι πρώτες καταλήψεις σχολείων από τους μαθητές.

Ο αριθμός των κατειλημμένων Λυκείων σε επίπεδο χώρας είναι μικρός, αλλά υπάρχει κλίμα επέκτασης αυτής της μορφής κινητοποιήσεων , για τις επόμενες ημέρες.

Τα αιτήματα που προβάλλονται επικεντρώνονται στην αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων καθώς και  της Τράπεζας Θεμάτων.

Για αύριο Τετάρτη το Συντονιστικό μαθητών της Αθήνας έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας , ενώ ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 25 Απριλίου θα θα γίνει  στην Γκράβα μεγάλη ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Στο ανακοινωθέν για τις κινητοποιήσεις το Συντονιστικό της Αθήνας τονίζει τα εξής:

  • Θα περίμενε κανείς μετά από μια ολόκληρη σχολική χρονιά που έχει αποδείξει πως όσο δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα, τα σχολεία ανοιγοκλεινουν και οι μαθητές διαταράσσονται ψυχολογικά, να συνοδεύοταν αυτή η απόφαση με ουσιαστικά μέτρα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ… Όταν έχουμε πάνω από 4.000 κρούσματα τη μέρα…Φυσικά και όχι…
  • Είχατε δώσει, έτσι και αλλιώς, από την αρχή της χρονιάς δείγματα γραφής ότι προσποιείστε ότι παίρνετε μέτρα, με τις μάσκες – σεντόνια, με την άθλια διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που τη χρυσοπληρωσαν οι γονείς μας 1,5 εκατ. Ευρώ και την χαρακτηρίσατε “τελειοποιημένη” (αλλά για καθηγητές και καθαρισμό σχολείων μας λέγατε δεν υπάρχουν λεφτά).
  • Τώρα το τερματίζετε με τα self test! Δηλαδή τα συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα πλαίσια του σχολείου από ειδικευμένο προσωπικό, που διεκδικούσαμε το φθινόπωρο και μας λέγατε πως “αυτά δε γίνονται”, τα μεταφράσατε σε δυο τεστ την εβδομάδα που θα τα κάνουμε μόνοι μας! Και θέλετε να πούμε και ευχαριστώ! Εσείς εκεί στο Υπουργείο κάνετε μόνοι σας τεστ και βγάζετε και σωστό αποτέλεσμα; Και αμα το κάνουμε λάθος και κολλήσουμε τους συμμαθητές μας ποιος θα πάρει την ευθύνη; Εσείς θα λέτε πάλι «Το Υπουργείο τα έκανε όλα τέλεια!» . Πάμε κάλα; Σε λίγο θα μας πείτε να κάνουμε και μάθημα ο ένας στον άλλον, για να μην προσλάβετε καθηγητές!

Σχόλια (19)

Μητέρα
|

Στο ίδιο έργο θεατές. Άνοιξαν το Σεπτέμβρη τα σχολεία χωρίς μέτρα, έκαναν καταλήψεις τα παιδιά ζητώντας τα αυτονόητα, πέρασε το νόμο απουσιών η υπουργός και μετά λόγω του ιού έκλεισαν. Το ίδιο και το Φεβρουάριο, άνοιξαν για μια βδομάδα χωρίς μέτρα και έκλεισαν. Τώρα τρίτος γύρος, τα ανοίγει με εισήγηση-πίεση στην επιτροπή, χωρίς ουσιαστικά μέτρα και αναμένουμε..

Γιάννης
|

Είναι που επιζητούν και ανοιχτά πανεπιστήμια για να τα κλείσουν με τους γνωστούς τρόπους! Σας μάθαμε σας βαρεθήκαμε!

ΜΗΤΕΡΑ
|

Αυτα ειναι τα παρεπομενα της προκλητικης πολιτικης της κυβερνησης.

χχχ
|

Είναι θεόστραβο το κλήμα το έφαγε και ο γαίδαρος...

Yannis-NY
|

Όταν το κράτος βρει τρόπο να βγάζει έξω άμεσα κάθε καταληψάκια είτε είναι σε σχολείο είτε σε ΑΕΙ είτε στην εφορία είτε στο σπίτι του γείτονα, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά σαν χώρα.

@γονεα
|

Δηλαδή εννοείτε ότι η κατάληψη θα λύσει τα ζητήματα η θα τα πολλαπλασιάσει; Πανδημία υπήρξε παντού και όχι μόνο σε ορισμένα λύκεια. Μη δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Γιατί εμποδίζουν τα παιδιά να μπουν στο σχολείο τους μια ομαδούλα; Με ποιο δικαίωμα και κάνουμε και θεωρίες ισότιμης πρόσβασης;

ΑΝΔΡΕΑΣ
|

Οι γνωστές " δημοκρατικές", προοδευτικές" διαδικασίες. Περίπου 3-4 άτομα σε κάθε Λύκειο, πηγαίνουν τα ξημερώματα και κλείνουν τις πόρτες, για να "αγωνιστουν" για δημόσια, ελεύθερη παιδεία. Μπράβο στους αριστερούς συντρόφους για την οργάνωσή τους, αλλά είναι πολύ λίγοι αριθμητικά .

Γονεας
|

Οι φετινοί υποψήφιοι έχουν χάσει μέρος της Β Λυκείου πέρυσι και φέτος στη Γ Λυκείου έκαναν μόνο 8 εβδομάδες μάθημα. Στη μέση της χρονιάς το Φεβρουάριο έμαθαν για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, και λίγο αργότερα για την ανακατανομή των θέσεων εισακτέων. Παράλληλα, δυο μήνες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν γνωρίζουν ποια τμήματα θα είναι φέτος στο μηχανογραφικό τους καθώς ο σχεδιασμός του ΥΠΑΙΘ αφορά στο «κόψιμο» τμημάτων. Μιλανε για κοινωνικοποιηση? Στα παιδια λυκειου? Μιλανε για αξιοκρατια; Που την ειδαν? Αξιοκρατια σημαινει παροχή ίσων δυνατοτήτων και ευκαιριών προς τους μαθητές, γεγονός που δεν υφισταται φετος εν μεσω πανδημιας και τοσο μα τοσο δυσκολων οικονομικων προβληματων και οχι μονο....

φιλελεύθερος
|

Η επικράτηση ιδεολογιών ολοκληρωτικού τύπου έχει σαν συνέπεια τη διεύρυνση των καταλήψεων και άλλων μορφών κοινωνικής βίας. Σήμερα η κοινωνία πληρώνει το τίμημα της εγκατάλειψης του ιδεολογικού αγώνα από την πλειοψηφία των συντηρητικών και φιλελευθέρων της χώρας μας στο όνομα μικροπολιτικών συμφερόντων.

δειτε στην πραξη
|

πως η κεραμεως θα αποδομηθει απο τον φιλη 100%, ανικανότητα ίσως?

Αυτόκλητοι αγωνιστες
|

Τους ενδιαφέρουν και οι προσλήψεις καθηγητών! Όλα ένας αχταρμάς! Όταν δεν μπορουν να πουν αυτό που θέλουν και λενε ο,τι να ναι!

Ανοιχτά σχολεία ανοιχτά μυαλά
|

Τα κλείνουν για να μη κολλήσουν κορονοϊο. Πάνε σε συγκεντρώσεις για να κολλήσουν κορονοϊο. «Διαταράσσονται ψυχολογικά» λένε για τους μαθητές και αυτοαποκαλούνται σωτήρες ! Οποίος εμποδίζει την είσοδο των μαθητών από το σχολείο τι είναι ακριβώς;

Πραγματικά ντροπή!
|

Δε σέβονται τον κόπο και την αγωνία των συμμαθητών τους τώρα που πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις;;;

Γονιός
|

Χωρίς νόημα από τους γνωστούς κύκλους! Μακριά από τα παιδιά μας!

Ξεκούραση εις την νιοστή
|

Για να συνεχιστεί η ξεκούραση ορισμένων και να απαξιωθεί το λύκειο για μια ακόμη φορά!

Οι γνωστοί-τα γνωστά
|

Τυχαίο; Ποιοι βρίσκονται πίσω από τους ελάχιστους μαθητές καταλήψεων;

Που και να σφίξουν οι ζέστες
|

Με την κατάληψη, σταματά και η δια ζώσης και η μέσω τηλεκπαίδευσης διδασκαλία, διεκδικώντας το "άνοιγμα" των σχολείων μόνον ως escape room! Όχι εξετάσεις, μόνον παιχνίδι, και οι εκπαιδευτικοί σε ρόλο θεατρίνων! Γονείς, μιλήστε στα παιδιά σας για το ρόλο του σχολείου και την απόκτηση γνωστικών εφοδίων που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανακτήσουν μετά την αποφοίτηση τους.

Χρήστος Γκ.
|

"Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται"...

Ανοιχτά για καταλήψεις - κλειστά για την λειτουργία τους
|

Κλείνουμε, καταλαμβάνουμε ότι λειτουργεί δια ζώσης στα πανεπιστήμια, διεκδικώντας το άνοιγμα τους (δηλαδή την δια ζώσης λειτουργία τους). Λογικό; Σε όποιον αρέσει, αλλιώς "Άντε γεια", κατά τη ποδοσφαιρική λογική των οργανωμένων οπαδών (πχ χούλιγκαν).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ