Κολλέγια/ΙΕΚ/ΣΔΕ: Από 17-23 το self test την πρώτη εβδομάδα

15/05/2021

Άκουσε το άρθρο

Α. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, είναι υποχρεωτικός για τους καταρτιζόμενους/ πρακτικά ασκούμενους/εκπαιδευόμενους/σπουδαστές, τους εκπαιδευτές, το εκπαιδευτικό, διδακτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) και των Κολλεγίων, κατά τη διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων και της πρακτικής άσκησης ή της διά ζώσης διδασκαλίας, όπου αυτή επιτρέπεται.  υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά κάθε εβδομάδα, πριν από τη Δευτέρα.

Β. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην εκπαιδευτική ή εργαστηριακή δομή ή τον φορέα διενέργειας της πρακτικής άσκησης. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας, ήτοι για την εβδομάδα από 17 έως 23 Μαΐου 2021, ο διαγνωστικός έλεγχος δύ- ναται να διενεργηθεί εντός του χρονικού διαστήματος από 17 έως 23 Μαΐου 2021.

Τα παραπάνω προβλέπει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ