Μετονομάστηκε η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ

06/06/2021

Ενημερώθηκε: 06/06/2021, 11:04

Άκουσε το άρθρο

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και το oμώνυμο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετονομάζονται σε Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών -Μηχανικών Γεωπληροφορικής, χωρίς μεταβολή του γνωστικού αντικειμένου.

Τα Διπλώματα που έχουν χορηγηθεί από το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, είναι ως προς κάθε συνέπεια ισότιμα και αντίστοιχα προς αυτά που χορηγούνται από το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (14)

Βακακης Γεώργιος Α Τ Μ
|

Όντως πρέπει να αλλάξει το όνομα. Καλη η Γεωπληροφορικη αλλά παραγνωρίζεται η συμμετοχή του ΑΤΜ τα τελευταία 50 χρόνια στα έργα Οδοποιίας, Υδραυλικής, Λιμενικων, Ποιο ταιριαστό κατά την άποψη μου θα ήταν Μηχανικός έργων υποδομής η στα Αγγλικά Ιnfrastructure Engineer.

@Μακροσκελη ονόματα χωρίς ουσία
|

Ο λόγος που άλλαξε είναι ώστε να περιγραφεί καλύτερα το αντικείμενο της επιστήμης και ε η γεωπληροφικη είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του αντικειμένου. Αυτό που πρέπει να αλλάξει ειναι η λέξη τοπογράφος. Το σωστό είναι γεωδαιτης μηχανικός ή μηχανικος γεωδαισίας.Η τοπογραφία είναι ένας κλάδος της γεωδαισίας με αντικείμενο την μέτρηση της γης σε μικρές σχετικά επιφανείες όπου μπορείς να θεωρήσεις την γη επίπεδη. Όταν όμως στην σχολή κάνεις μέχρι και γεωδαιτικη αστρονομία, η λέξη τοπογραφος είναι πολύ λίγη για να περιγράψει το αντικείμενο των σπουδών.

Rule 30
|

@Polar_Fish: Προφανώς, δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα ότι η πληροφορική συνιστά αυτοτελή επιστήμη και όχι κάποια εξωτικά μαθηματικά όπως ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Polar_Fish
|

Oταν εννούμε μαθηματικά δεν εννοούμε calculus και αναλυτικη γεωμετρια.

Όταν σε ρωτάνε το Μηχανικός είσαι?
|

Δεν θα λες απλά,
Τοπογράφος Μηχανικός,
αλλά
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός και Μηχανικός Γεωπληροφορικής!!!
Τρομερό!

Μακρεσκελή ονόματα χωρίς ουσία!
|

Τι θα αλλάξει δηλαδή.
Τοπογράφους Μηχανικούς δεν βγάζει?
Διακιώματα Τοπογράφου Μηχανικού δεν παίρνουν?
Ποιος ο λόγος για μεγάλωμα του τίτλου?

Πληροφορική
|

Περίεργο, να λείπει το μάθημα αυτό από τη θετική, αφού είναι τόσο σημαντικό...

Μαθηματικός
|

Το τμήμα αυτό από την ίδρυσή του απαιτούσε καλές γνώσεις πρώτα μαθηματικών και μετά φυσικής. Δείτε λίγο το πρόγραμμα σπουδών του και θα καταλάβετε...
Ουδέποτε τέθηκε θέμα να προσεγγιστεί από υποψήφιους οικονομικής κατεύθυνσης, και πολύ σωστά.
Όπως σε όλα τα τμήματα μηχανικών η πληροφορική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Η συμπλήρωση της ονομασίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τίποτε άλλο...

K-Means
|

@Μαθηματικός Τα ίδια μαθηματικά δίνουν και στο 4ο πεδίο. Επιπλέον δίνουν και πληροφορική που είναι και το βασικό. Που το πρόβλημα;

Ξένα κόλλυβα
|

@Μαθηματικός: Είναι περισσότερο απαραίτητα τα Μαθηματικά στην Γεωπληροφορική από ό,τι η Πληροφορική;

Ιοκάστη
|

Γεωπληροφορικη λοιπόν! Τώρα ηρέμησα!

Μαθηματικός
|

Ασφαλώς και όχι...
Όταν κάποιος ασχολείται με την Χαρτογραφία ασχολείται ουσιαστικά με Γεωπληροφορική.
Αυτό που ρωτάς είναι τελείως άτοπο.
Πρόκειται για ενα τμήμα το οποίο για να το παρακολουθήσεις χρειάζεται γερό μαθηματικό υπόβαθρο και δεν έχει να κάνει με το τέταρτο πεδίο. Όπως όλα τα τμήματα που ανήκουν στο δεύτερο πεδίο, περιλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών του τα απαραίτητα μαθήματα προγραμματισμού και ΗΥ.

Συνέπεια
|

@Μαθηματικός: Αφού "η Γεωπληροφορική αντιπροσωπεύει πολλά στα γνωστικά αντικείμενα του τμήματος" δεν θα πρέπει το τμήμα να ενταχθεί και στο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής;

Μαθηματικός
|

Επιτέλους, το ΕΜΠ αναγνώρισε ότι η Γεωπληροφορική αντιπροσωπεύει πολλά στα γνωστικά αντικείμενα του τμήματος.
Πετυχημένη απόφαση...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ