Τροπολογία: Θα απαγορεύεται η είσοδος των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στα σχολεία εάν δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου

Δε θα καταβάλλονται αποδοχές

28/07/2021

Ενημερώθηκε: 28/07/2021, 14:02

Άκουσε το άρθρο

Την απαγόρευση της εισόδου  των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στα σχολεία εάν δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, προβλέπει το άρθρο 1 τροπολογίας την οποία κατέθεσε  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε νομοσχέδιο του  υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή ( σ.σ. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας “η τροπολογία κατατέθηκε σε   νομοσχέδιο άλλου υπουργείου διότι εάν κατατίθεντο στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία θα θεωρούνταν εκπρόθεσμη. Επιλογή της υπουργού παιδείας είναι στο πολυνομοσχέδιο να μην υπάρχουν εκπρόθεσμες τροπολογίες”).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ειδικότερα το άρθρο 1 της τροπολογίας προβλέπει τα εξής:

Στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1, τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ,  με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά το χρόνο αναστολή καθηκόντων, ο οποίος δε λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1.

β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στο Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικίας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση, πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ.1, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης.

Πρωθυπουργός: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση  του πολυνομοσχεδίου του υπ. Παιδείας.

“Θα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν.
Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση”, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης και τόνισε τα εξής: 

'Ανω του 70% έχει εμβολιαστεί.

Σημαντικός αριθμός δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα σήμα που αυτό εγκυμονεί για την υγεία των εκπαιδευτικών.
Γνωρίζουμε ότι η πανδημία, το 4ο κύμα αφορά πρώτα και πάνω από όλα τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, απέναντι στην οικογένειά τους και απέναντι στα παιδιά.

Η αναπλήρωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι εύκολη ύποθεση.
Θέλω να επαναλάβω την έκκλησή μου στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν.
Οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστουν, είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία.

Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη.
Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εφήβους 15-17 ετών και από την Παρασκευή από 12-15 ετών.

Είναι μια προσωπική απόφαση, κάθε οικογένεια θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν θα είχα κανένα δισταγμό να το εμβολιάσω.

Σχόλια (62)

Gianna
|

Γνωρίζει κάποιος πως θα ελέγχονται οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια? Εχω καθηγητή - αρνητή που οργανώνει δια ζώσης την εξέταση των μαθημάτων του για το Σεπτέμβρη.
Και ποιος με υποχρεώνει εμένα να παω να δώσω δια ζώσης? Και τον καθένα μας που μπορεί να έχει οικογένεια, ηλικιωμένους γονείς, υποκείμενα νοσήματα..

αντισυνταγματικό
|

Όσοι δε θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους αλλά όχι κατόπιν διάκρισης ή εξαναγκσμού που απαγορεύονται.
Δηλαδή σκοπός είναι να τιμωρήσουμε τους ανεμβολίαστους ή να σώσουμε τη διδασκαλία και το σχολείο;
Άρα εάν δεν είναι τιμωρία τότε τα τεστ πρέπει να είναι πληρωμενα , εάν δεν είναι τζαμπα τα τεστ τότε ο στόχος είναι τιμωρητικός και άρα εισάγει άνιση μεταχείριση.
Όπως και να το δεις άλλο άριστος και άλλο αριστοκράτης.

Αόρατη Απειλή
|

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης.

Bικ κον
|

Δεν έχει νόημα να είναι εμβολιασμενοι μόνο οι Εκπαιδευτικοι κι όχι οι μαθητές...
Δηλ αν κολλήσει ο δάσκαλος (που θα είναι εμβολιασμενος) δε θα κλείσει το τμήμα;;;;; Θα κλείσει. Άρα;; ποιο το νόημα;;;

Τηλέμαχος
|

Ξαναλέω :δεν έχει νόημα να ειμαστε εμβολιασμενοι οι εκπ/κοι (16 στο δικό μου σχολείο) σε σύνολο μαθητών 150...δεν έχει λογική, νόημα. Πρέπει να είναι υποχρεωτικο και για τους μαθητές δημοτικού...

Τι δεν καταλαβαίνετε;;;;

Ουφ!!!
|

Πάρτε πίσω την αξιολόγηση...
Πάλι με μάσκες... Με self test κ. Λπ... Πόσο να αντέξουμε;;;;; Έλεος... Λυπηθείτε μας...

Εκπαιδευτικός
|

Αν αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός ποιος είναι. Είναι ντροπή για την δημοκρατία. ( Είμαι πλήρως εμβολιασμενος από επιλογή ) είμαι υπέρ του δικαιώματος να αποφασίζει κάποιος να θέσει την εαυτό του σε κίνδυνο ακόμη και αν κάνεις λάθος. Κάποιος μπορεί να φοβάται να πλησιάσει την άκρη στο μπαλκόνι ακόμη και αν είναι απόλυτα ασφαλής πρέπει να τον πείσουμε υποχρεωτικά για το αντίθετο;

Εκπαιδευτικός με απόσπαση στην Γερμανια
|

Χωρίς να το γνωρίζω νόσησα από τον ιό χωρίς τα τυπικά συμπτώματα οπότε ποτέ δεν διαγνώσθηκα τυπικά θετική. Καθώς σε ύστερο χρόνο έκανα τεστ αντισωμάτων φάνηκε ότι αυτά ήταν πολύ υψηλά ,υψηλότερα από αυτά άλλων (και γιατρών) οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί. Παρόλαυτα δεν θεωρούμαι ως κρούσμα μια και όπως είπα δεν έχω κάποιο θετικό pcr να επιδειξω. Στην Γερμανία όμως η παθολόγος μου μου είπε ότι δεν χρειάζεται να βάλω εμβόλιο τώρα επειδή η φυσική ανοσία είναι η καλύτερη. Οπότε για να απαντήσω σε ορισμένους από εδώ μέσα και να συμφωνήσω με τον εκπαιδευτικό από την Κρήτη...Οι εμβολιασμενοι και νοσούν και μεταδίδουν από ότι φαίνεται...(Αλλιώς γιατί ο κύριος Γεωργιάδης να μπει σε εθελοντική καραντίνα εφόσον έχει εμβολιασθεί ; ) Άρα το εμβόλιο πρέπει να γίνεται για να προστατεύουν οι άνθρωποι που το χρειάζονται και όχι να χρησιμοποιείται ως μέσο εκφοβισμού η απόλυσης όπως προτείνετε κύριε από την Λάρισα...Το κάνατε για να προστατευτείτε εσείς κατά κύριο λόγο και είναι αντιδεοντολογικο να υποστηρίζετε ότι πρέπει να απολυθούν όσοι δεν το κάνουν η να θεωρουν κάποιοι ότι πρέπει να έχουν προνομια επειδή επέλεξαν να κάνουν κάτι που στην δική τους περίπτωση μπορεί να είναι σωστό για άλλους όμως όχι....Άλλωστε εφόσον δεχθηκατε να βάλατε ένα πειραματικό εμβόλιο αποδεχεσθε και συμφωνείτε ότι στο μέλλον μπορεί να παρουσιάσετε παρενέργειες για τις οποίες δεν θα μπορείτε και τόσο εύκολα ίσως να ζητήσετε και τα ρέστα από κανέναν....πέραν τούτου τα τεστ θα έπρεπε να γίνονται μαζικά με έξοδα του δημοσίου (όπως γίνεται στην Γερμανία) έτσι ώστε να εξασφαλισθεί ότι τα κρουσματα , εμβολιασμενοι και μη, να μπαίνουν σε απομόνωση...και θα συμφωνήσω με τους ειδικούς πάλι στην Γερμανία ότι καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων είναι εμβολιασμενο ..η εξάπλωση της Δέλτα είναι αναπόφευκτη αλλά μικρή ζημιά θα κάνει ειδικά στους νεότερους...ολα τα άλλα είναι καταστρατήγηση των ατομικών δικαιωμάτων και σίγουρα όχι διαφύλαξη της δημόσιας υγείας...δεν χρειάζεται εμείς οι εκπαιδευτικοί να τρώμε μεταξύ μας τις σάρκες μας ούτε να κουνάμε το δάκτυλο ο ένας στον άλλο....

@test αντισωμάτων
|

Το εμβόλιο το έκανα για να μπορώ να κάνω ότι έκανα πριν το μπουντρούμιασμα. Όταν άκουσα ότι έγινε υποχρεωτικό στους γιατρούς ήξερα ότι θα έρθει κι η σειρά μας. Προσωπικά νόσησα απ'τον ιό την Μεγαλοβδομάδα. Είχαν ανοίξει τα Λύκεια και 2 από τα τμήματά μου έκλεισαν λόγω κρουσμάτων. Όταν ανέβασα πυρετό δεν είχα τεστ. Έκατσα σπίτι μου ΚΑΙ την Ανάσταση. Το selftest της Κυριακής πριν πάω στο σχολείο ήταν αρνητικό.
Τώρα που πήγα να κάνω το εμβόλιο, ο γιατρός του κέντρου όταν του ανέφερα ότι νόσησα, μου είπε ότι δεν πρέπει να το κάνω σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Χωρίς θετικό τεστ ο ΕΟΔΥ δεν έδινε πιστοποιητικό νόσησης. Τεστ αντισωμάτων 100€ που δεν μου περισσεύουν. Η λύση; Πήγα σε άλλο εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να αναφέρω τίποτα. Τώρα έχω covid pass και είμαι ελεύθερη.
Ρίσκαρα την υγεία μου δύο φορές, για να μην με πρήζουν με περιορισμούς, τεστ και καραντίνες. Να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου για να ζήσω. Γιατί να ξαναμπώ καραντίνα; Γιατί να ξανακάνω εμβόλιο; Ποιος ενδιαφέρετε για τη δική μου ζωή εκτός από μένα; Καλά θα κάνετε λοιπόν, όλοι να πάτε να εμβολιαστείτε για να τελειώνουμε.

Γιώργος
|

Αν υπάρχει κάποιος νομικός εδώ, ας μας πει αν πρέπει τα τεστ να καλύπτονται από την ασφάλιση μας εφόσον πληρώνουμε τις εισφορές ανελλιπώς.

Διαχωρισμοί
|

Είναι προφανές ότι αν δεν υποβάλλονται όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο ίδιο τεστ αυτή απόφαση μπορεί να καταπέσει στα δικαστήρια.

Ανωνυμος
|

@ Εκπαιδευτικός Κρήτης.
Σύμφωνα με τους γιατρούς οι εμβολιασμενοι προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο με τρεις τρόπους.
Πρώτον μεταδίδουν πολύ λιγότερο και μεταδίδουν μικρό ιιικο φορτίο με αποτέλεσμα αν κολλήσουν κάποιον να το περάσει σχετικά ήπια.
Δεύτερον δεν αποτελούν, συνήθως, εργοστάσια μεταλλάξεων αφού ο ιός , λόγω των αντισωμάτων που έχουν, δεν μπορεί να μπει στα κύτταρα και να μεταλλαχθεί όπως δυστυχώς συμβαίνει στους ανεμβολιαστους.
Τρίτον, ίσως και το σημαντικότερο, ο εμβολιασμενος συνήθως δεν καταλήγει στο νοσοκομείο, είτε σε κλίνη είτε σε ΜΕΘ, και δεν απασχολεί το σύστημα υγείας εις βάρος άλλων νοσούντων. Δυστυχώς , ειδικά στην Ελλάδα, στα προηγούμενα κύματα αναβαλλονταν χειρουργεία , έστελναν ασθενείς στο σπίτι για νοσηλεία κλπ.
Συνεπώς, ο εμβολιασμός είναι πραξη κοινωνικής αλληλεγγύη.

Ένα συμπέρασμα
|

Ένα συμπέρασμα από όλα αυτά. Πόσο άχρηστοι άνθρωποι μας κυβερνούν.

ΓΙΑΤΙ;
|

.... επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Γεωργιάδης δηλαδή, αν ήταν εκπαιδευτικός, θα μπορούσε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να προσέλθει σε αίθουσα διδασκαλίας?
Τότε γιατί μπήκε σε 14ήμερη καραντίνα?...

test αντισωμάτων
|

Γιατί δεν προβλέπεται και τεστ αντισωμάτων; Μπορεί να νόσησε κάποιος χωρίς να το κατάλαβε και να μην το δήλωσε.

Άννα
|

Το ιικό φορτίο του εμβολιασμένου δεν συγκρίνεται με αυτό του ανεμβολίαστου. Ο ιός για να μεταδοθεί θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί και αυτό γίνεται στους ανεμβολίαστους. Αυτοί που μεταδίδουν είναι κατά κύριο λόγο οι ανεμβολίαστοι.

Why
|

Γιατί δεν αναφέρεται πότε θα πρέπει να έχει γίνει το rapid test ή το PCR;

Δημήτρης
|

Ξανά στέλνω και λέω σωστό το μέτρο αλλά να έχει όλος ο σύλλογος γνώση των τεστ γιατί υπάρχουν διευθυντές που είναι αρνητές και θα πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας !!!

Δασκάλα
|

Προς @Εκπαιδευτικός
Ο λόγος που κάνατε το εμβόλιο είναι για να περιορίσετε τις πιθανότητες βαριάς νόσησης!Τώρα αν εσείς δεν έχετε γνώση αυτού και σας παραπλάνησαν όπως πολλούς τα ΜΜΕ είναι άλλο θέμα.Μας ταζαν ότι θα ζούμε κανονικά και χωρίς μάσκες!Αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο.Και να συνέβαινε δηλαδή Μ αφού κολλάμε και εμείς οι εμβολιασμενοι αν θέλουμε την υγεία μας θα προσέξουμε.

Αρεβιδης
|

Μην πανικοβάλλεστε, θα κάνουμε τεστ μέχρι να μας κολλήσει κάποιος από τους εμβολιασμένους, οι οποίοι από ότι διαβάζω εδώ αλλά και αλλού, νομίζουν ότι είναι υπερήρωες κατά του κοβιντ και δεν θα τηρούν τα μέτρα προστασίας. Η μετάλλαξη Δ είναι ακίνδυνη, θα νοσήσουμε, θα το ξεπεράσουμε και όλα καλά.

Ίριδα
|

Προβλέπεται και εδώ είμαστε να το δούμε καθώς οι εμβολιασμένοι καθηγητές ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ και επειδή είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ , τα τμήματα των μαθητών θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο από τους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ που θα θεωρούνται ''ασφαλείς'' και θα μεταδίδουν...ανενόχλητοι!!
Όταν επικρατεί το μένος και οι εκδικητικές τάσεις η λογική εξαφανίζεται με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται.

@Εμβολιασμενος
|

Η ανάρτηση σου αποδεικνύει περίτρανα τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων υπέρ του εμβολιασμού! Εμείς το κάναμε το εμβόλιο όποτε τι μας ενδιαφέρει αν μεταφέρουμε τον ιό σε ευπαθείς ομάδες ή όχι, σωστά;; Ακόμα και αν κολλήσουμε άλλους «εμβολιασμένους» δεν μας ενδιαφέρει αρκεί να είμαστε εμείς καλά που κάναμε το χρέος μας ως «υπεύθυνοι» πολίτες!

Comodo
|

Προφανώς, πρέπει να ισχύσει και στα φροντιστήρια το μέτρο.

Πως δεν το είχα σκεφτεί.....
|

......Δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου !!!! τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν. Παντα ήθελα να πέρνω 20 ημέρες διακοπές τον Νοέμβριο έστω και χωρίς μισθό.

embolio
|

Και οι μαθητές να εμβολιαστούν. Κινδυνεύουμε οι εκπαιδευτικοί.

αν τα τεστ είναι δωρεάν,
|

τότε οκ
αφήστε όμως τις κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα
και προπάντων αφήστε τις απειλές

Εκπαιδευτικός
|

Κανένα πρόβλημα, αρκεί να ισχύσει και για όλο το δημόσιο.
Δεν είναι δυνατόν να είμαστε ο μόνος κλάδος που έχουμε το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού και να μας αντιμετωπίζει το υπουργείο με αυτό τον τρόπο. Είμαστε οι μόνοι που δηλώσαμε ότι θέλαμε να εμβολιαστουμε από τις αδιαθετες δόσεις.
Πού είναι τα κίνητρα και η ανταμοιβή ,όχι μόνο για τον εμβολιασμό, αλλά και για την προσφορά μας στη διάρκεια της πανδημίας: εξοπλισμός από την τσέπη μας, εθελοντική προσφορά στην επιμόρφωση των συναδέλφων μας..
Έχουμε επίσης εθελοντικά επιμορφώσει γονείς και μαθητές στις ΤΠΕ.
Αλήθεια, ποια τα ποσοστά εμβολιασμου σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό και στα σώματα ασφαλείας;
Να δοθούν στη δημοσιότητα.
Είναι ντροπή να κουνάνε το δάχτυλο στην πιο συνεπή ομάδα, όταν μάλιστα δεν είχαμε μέχρι τώρα καμία ουσιαστική προστασία από το μένος των αρνητών γονέων κ μαθητών.

Εμβολιασμένος
|

Τεστ στους εμβολιασμένους γιατί; Τι μας ενδιαφέρει αν μεταδίδουμε ή όχι; Τεστ κι από τη τσέπη τους, μόνο οι ανεμβολίαστοι. Με το πιστοποιητικό ελευθερωνόμαστε από εσάς τους που δεν εμβολιάζεστε και δεν ακούτε ούτε κυβέρνηση ούτε ειδικούς. Αν είναι να αρχίσουμε τα τεστ και τις καραντίνες οι εμβολιασμένοι, για πιο λόγο το κάναμε; Το σημαντικό θέμα είναι με τους πίνακες των αναπληρωτών που καταργούνται εν τέλη και τις εργασιακές σχέσεις που γίνονται με το 3μήνο.

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Καλό θα είναι να κάνουμε όλοι τεστ, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αφού και οι εμβολιασμένοι μπορούμε να είμαστε φορείς, ασυμπτωματικοί ή μη, και να μεταδίδουμε.

Μάρκος
|

Σωστό το μέτρο αλλά ανεπαρκές. Δε θα έπρεπε να τίθεται σε αργία αλλά αυτοδίκαια να λύνεται η σχέση εργασίας του με το δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα έχετε ακούσει ο εργοδότης να κρατάει κάποιον αρνητή έστω και άνευ αποδοχών; Τι περιμένετε δηλαδή να αλλάξει γνώμη; Είναι εγκληματικό να επιτρέπουν σε μη εμβολιασμένους να είναι κοντά στα παιδιά και πόσο μάλλον σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και εσπερινά επάλ που είναι όλοι μεγάλης ηλικίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ