Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διαμαρτυρία των Διοικητικών υπαλλήλων για χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘ

Δημοσίευση: 30/07/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρία Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα ΜΜΕ και ταυτόχρονα γινόμαστε αποδεκτές της έντονης ανησυχίας των συναδέλφων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Μακεδονία και Θράκη ότι:

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών και  ως εκ τούτου οι Υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι σε άμεση ετοιμότητα ώστε να καταχωρίσουν αμέσως τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΜΑΔ) και να αποστείλουν τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ, καθώς και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ στη Διεύθυνση Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια μέσα στη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και πριν από τις 14 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν καταχωρίσει τα λειτουργικά τους κενά στην εφαρμογή του ΟΠΣΥΔ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την πρόσληψη των αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

Κυρία Υπουργέ,

Για να μην επαναληφθεί το περυσινό λυπηρό φαινόμενο όπου με την απαράδεκτη εγκύκλιο της πρώην Γ. Γραμματέως κ. Γκίκα ανακλήθηκαν παραμονές Δεκαπενταύγουστου άδειες  συναδέλφων μας προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά τον ανεδαφικό σχεδιασμό, σας γνωρίζουμε ότι:

Στο χρονικό διάστημα του Δεκαπενταύγουστου μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχει διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω σε συνάρτηση το μικρό αριθμό  διαθέσιμων  υπαλλήλων, την ανάγκη διεκπεραίωσης των τρεχουσών  υποχρεώσεων και εργασιών καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών μας λόγω της πανδημίας που βρίσκετε για μια ακόμη φορά σε έξαρση, θεωρούμε ότι δεν θα καταστεί εφικτό και έρθει εις πέρας η όλη διαδικασία.

Κυρία Υπουργέ,

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την όλη διαδικασία και να δώσετε τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωσή της χωρίς προβλήματα και χωρίς να ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζομένων εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών.   

Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών δε μπορούν να αποτελούν μονίμως τα υποζύγια που αγόγγυστα θα εκτελούν τις ανεδαφικές αποφάσεις της Διοίκησης.

Οι ανθρώπινοι πόροι των Διευθύνσεων μας που είναι συγκεκριμένοι και κατά βάση περιορισμένοι και  θα πρέπει να αξιοποιούνται αποτελεσματικά εξυπηρετώντας τις άμεσες ανάγκες της Υπηρεσίας.

Κάθε άλλη επιλογή διαχείρισης των εργασιών θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. 

Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις είναι άδικο και παράλογο να επωμιστούν την ευθύνη των συνεπειών του ανεδαφικού  προγραμματισμού δράσης της Κεντρικής Διοίκησης.

Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τη Κεντρική Διοίκηση.

Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσών  Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας-Θράκης

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γ. Γραμματέας

Νεκτάριος Α. Παπαδάκης                                                                Σταματία Ντάρμα

Σχόλια (5)

 
Αννα
02 Αυγ 2021 18:04

Όλα θα γίνουν, αρκεί να υπάρχει καλη πρόθεση από τις δυο μεριες...οι διοικητικοί υπάλληλοι πάντοτε εργάζονται με ζηλο! Και οι εκπαιδευτικοι πάντοτε συνεργάζονται σωστα! Μια χαρα θα γινουν ολα!!!

 
Γιάννης Μ.
01 Αυγ 2021 15:36

@Κώστας 31 Ιουλ 2021 20:33
Το ίδιο ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που γκρινιάζουν.

 
Κώστας
31 Ιουλ 2021 20:33

Μπορείτε να φύγετε αν δε σας αρέσει.
Θα βρεθούν αμέσως νέοι για διορισμό.

 
Συνδικάλας
30 Ιουλ 2021 21:18

Συνδικαλιστικός και ανέξοδος λαϊκισμός δεκαετίας 80. Έλεος!!

 
Τι ιδιαίτερο
30 Ιουλ 2021 17:59

Τι ιδιαίτερο έχουν οι διευθύνσεις στη Μακεδονία και Θράκη; Οι διοικητικοί στα νησιά ή άλλου κουράζονται λιγότερο; Ό
λη τη χρονιά οι υπηρεσίες υπολειτουργούσαν, ειδικά με τις μέρες που δήλωναν τηλεργασία οι συνάδελφοι, δύο μέρες ο καθένας και δεν μπορούσες να βρεις άτομο να σε εξυπηρετήσει. Τι να κάνουμε, τώρα το καλοκαίρι γίνονται οι διορισμοί.
Θα κάνουν υπομονή, άδεια από Σεπτέμβρη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.