ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επίσκεψη στο ΠΑΔΑ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕHESP) της Γαλλίας

Δημοσίευση: 23/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επίσκεψη στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησαν φοιτητές  μελλοντικών ηγετικών στελεχών των δομών της Γαλλικής δημόσιας υγείας της Ecole des Hautes Etudes en Santé Publique (EHESP) - Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας - της Γαλλίας, συνοδευόμενοι από τον Ακόλουθο Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα Καθηγητή Mohamed Rochdi.

Η ίδρυση της EHESP ανάγεται στο 1945, έχει εξαιρετική διεθνή αναγνώριση και παρέχει παγκοσμίως υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές, ερευνητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Τους  Γάλλους φοιτητές υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, η Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας Καθηγήτρια Ελπίδα Πάβη και λοιποί Καθηγητές.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκαν, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας ο Καθηγητής Παναγιώτης Πρεζεράκος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης η Πρόεδρός του Δρ. Έφη Δραμαλιώτη.  

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής αναφέρθηκε στην τιμητική παρουσία των σπουδαστών της EHESP στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Ιδρύματος, που αποτελείται από τα δυο εξαιρετικά Τμήματα: α) Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας και β) Πολιτικών Δημόσιας Υγείας. Επίσης, αναφέρθηκε στην επιτυχή συνεργασία του ΠΑΔΑ με Γαλλικά Πανεπιστήμια.

Ακόμη, εξήρε την υλοποίηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του φιλόδοξου πολυετούς προγράμματος υποτροφιών για φοιτητές από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ 2) στη Γαλλία, με ισόποση συγχρηματοδότηση από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το ΙΚΥ χαρακτηρίζοντάς το ορόσημο για την ελληνογαλλική πανεπιστημιακή συνεργασία, τόσο ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων όσο και ως προς το συνολικό χρηματικό ποσό που διατίθεται.

Ο Καθηγητής Rochdi αναφέρθηκε στην ταχεία ανάπτυξη και αναγνωρισιμότητα του ΠΑΔΑ και στη διαθεσιμότητά του για περαιτέρω συνέργειες εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας με την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και επιμέρους Γαλλικά Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ