Επανεξετάζονται οι πολυήμερες μαθητικές εκδρομές , λόγω της πανδημίας,από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας

Το ερώτημα που έθεσε το υπουργείο Παιδείας προς το υπουργείο Υγείας , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, είναι "Τι γίνεται με τις πολυήμερες εκδρομές; Πρέπει να συνεχιστούν να πραγματοποιούνται;"

29/11/2021

Άκουσε το άρθρο

Επανεξετάζεται από τα  υπουργεία  Παιδείας και Υγείας η    συνέχιση    πραγματοποίησης των μαθητικών εκδρομών , λόγω της πανδημίας.

Τα δύο υπουργεία, σύμφωνα με πληροφορίες  εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγών κυρίως στις εκδρομές με προορισμό το εξωτερικό.

Το ερώτημα που έθεσε το υπουργείο Παιδείας προς το υπουργείο Υγείας , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, είναι "Τι γίνεται με τις πολυήμερες εκδρομές και κυρίως με τις πενθήμερες; Πρέπει να συνεχιστούν να πραγματοποιούνται;".

Στο ερώτημα δεν γίνεται καμία αναφορά στις ημερήσιες εκδρομές.

Σχετικές ανακοινώσεις, για ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις από το τι ισχύει σήμερα, θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

Τι   ισχύει για τις εκδρομές και  μετακινήσεις μαθητών

Σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά  (σ.σ. λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν κάθε φορά) εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, εκπαιδευτικές επισκέψεις με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής, καθώς και τη διασφάλιση τη μη ανάμειξης διαφορετικών ομάδων.

Επίσης γίνεται κανονικά  η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής/μετακίνησης/υποδοχής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για τις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές καθώς και για τις αεροπορικές μετακινήσεις, εσωτερικού και εξωτερικού, των ημεδαπών/αλλοδαπών μαθητών/τριών τηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες αφορούν στους όρους και τις προϋποθέσεις επιβίβασης του συνόλου των επιβατών ημεδαπών και αλλοδαπών καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Χώρα, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση, υπόχρεοι προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την μετακίνηση είναι όλοι/ες ημεδαποί/ές και αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες συμμορφώνονται κατά την υποδοχή τους και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19, που ισχύουν στην Χώρα υποδοχής.

Σχόλια (4)

Άννα Δαφνά
|

Μεγάλο το ρίσκο των πολυήμερων εκδρομών!
Και οι εκδρομές με Erasmus θέλουν προσοχή!
Το υπουργείο έπρεπε να είχε δράσει χθες!

Αγάθη
|

Το ερώτημα είναι: Θέλουμε την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους; Αν ναι, τότε οι εκδρομές δεν θα πρέπει να γίνουν σε αυτή την περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Αποστόλης Γιάννινα
|

Ξεκινάμε 3 καθηγητές και 30 μαθητές από Γιάννινα τριήμερη για Αθήνα. 1ο σενάριο : Τη 2η μέρα βγαίνει θετικός ένας μαθητής. Θα μείνει καραντίνα 14 μέρες;; Πού θα μείνει;;; Θα μείνει μαζί του κι ένας καθηγητής;;; Θα έρθει ο πατέρας του να τον πάρει;;;;;
2ο σεναριο : Βγαίνει θετικός ένας καθηγητής. Θα μείνει 14 μέρες μόνος του στην Αθήνα;;;; Οι υπόλοιποι γυρίζουν στα Γιάννινα και μένουν 14 μέρες μέσα;;;;

Δήμος
|

Ο ορισμός της υποκρισίας. Το πρωτόκολλο ισχύει από αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά καμία εκδήλωση δεν τηρεί τις αποστάσεις και ατομική υγιεινή. Πολύ δε περισσότερο τη μη ανάμειξη των τμημάτων, με τρανταχτό παράδειγμα τις παρελάσεις όπου τα παιδιά προέρχονταν απ' όλες τις τάξεις των σχολείων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ