Επιμόρφωση σε 4.000 εκπαιδευτικούς στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Με προϋπολογισμό 3.440.000,00 ευρώ

23/02/2022

Άκουσε το άρθρο

Πρόγραμμα επιμόρφωσης 4.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, ετοιμάζει το ΙΕΠ.

Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο, μετά από σύμβαση την οποία υπέγραψαν οι πρόεδροι του ΙΕΠ Γ. Αντωνίου και του ΤΕΕ   Γ. Στασινός .

Για την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης έχει εγκριθεί κονδύλι  3.440.000,00 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ.

Η Επιμόρφωση  έχει ως στόχο:

  • Τη θεωρητική και πρακτική εμπέδωση των απαραίτητων εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων, που συνδέονται άρρηκτα με την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων και καταστροφών.
  • Την ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και στη σωστή προετοιμασία για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων και καταστροφών. • Την προετοιμασία σχεδιασμό και οργάνωση των σχολικών κοινοτήτων για τη βελτίωση της ανθεκτικότητάς τους στις καταστροφές.
  • Την εφαρμογή αυτών των εννοιών μέσα από την εκπαίδευση και την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων, που θα περιλαμβάνουν, εργαστηριακά πειράματα, ερευνητικές εργασίες, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, βέλτιστες πρακτικές, case studies, και ακαδημαϊκές ασκήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Πιτσιφλής
|

Αναγκαία, ένας τουλάχιστον μόνιμος εκπαιδευτικος πρέπει να κατέχει άριστα τις δεξιότητες που χρειάζονται για την επιτυχή αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων και καταστροφών. Και να μην ξεχνάμε και το άλλο που συμπληρώνει και ολοκληρώνει το μέτρο:
Δύο τουλάχιστον να γνωρίζουν καλά ό,τι χρειάζεται για την παροχή των «πρώτων βοηθειών» μέχρι την έλευση των μονάδων του ΕΚΑΒ. Η γυμνάστρια του σχολείου μου έχει πάρει - τρεις φορές τα τελευταία έξι χρόνια - τα συγχαρητήρια των γιατρών του διπλανού νοσοκομείου για τις πρώτες βοήθειες που παρείχε σε τραυματισμένους μαθητές!...

Ειλικρινά τώρα;
|

860 € το άτομο????

Σώστης
|

Μα μας τρολάρουν κανονικά! Θα αναλάβουμε εκτός από γονείς, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, να γίνουμε τώρα μαι πυροσβέστες ή εκαμίτες; Λεφτά για πέταμα έχουν; Ενισχύστε τα σχολικά κτήρια που καταρρέουν και αφήστε τα κουλά!! Καθηγητές είμαστε, όχι κασκαντέρ!

Ποιά θα είναι η επιδότηση;
|

Της επιμόρφωσης εννοείται..

ΕΣΠΑΑΑΑΑ....
|

Πολύ καλή πρωτοβουλία και αναγκαία η επιμόρφωση!!!
Αλλά, με αυτό το ΕΣΠΑ πέφτει πολύ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ