Λίγο πριν τις 20 Μαρτίου θα «τρέξει» η διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης

Από την δημοσίευση των αναπροσαρμοσμένων πινάκων μοριοδότησης και στο εξής η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων (και ενστάσεων) για την επιλογή στελεχών μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία άλλης κατηγορίας στελεχών

27/02/2022

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos (*) στις 21 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων Διευθυντών  Εκπαίδευσης.

Για να καταστεί αυτό εφικτό θα πρέπει μέχρι τότε να γίνει η δημοσίευση των προσωρινών αξιολογικών πινάκων με τα μόρια των υποψηφίων, να κατατεθούν ενστάσεις εντός τριών (3) ημερών όπως προβλέπεται από τη σχετική Υ.Α., να εξεταστούν οι ενστάσεις από τα Συμβούλια Επιλογής και να αποφανθούν αυτά αιτιολογημένα επί των ενστάσεων.

Η Υπουργική Απόφαση δεν ορίζει τον χρόνο που δίνεται στα Συμβούλια Επιλογής για την εξέταση των ενστάσεων αλλά αυτός δεν θα πρέπει να είναι πολύς εάν είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις στις 21 Μαρτίου.

Οι αναπροσαρμοσμένοι μετά την εξέταση των ενστάσεων πίνακες δημοσιεύονται και τότε μπορούν να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις.

Από την δημοσίευση των αναπροσαρμοσμένων πινάκων μοριοδότησης και στο εξής η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων (και ενστάσεων) για την επιλογή στελεχών μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία άλλης κατηγορίας στελεχών, αυτής των Συμβούλων Εκπαίδευσης. Επομένως θα πρέπει να αναμένεται λίγο πριν τις 20 Μαρτίου να ξεκινήσει να «τρέχει» η διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης καθόσον τότε η πλατφόρμα δεν θα είναι πλέον αναγκαία για τη συνέχιση της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Ασφαλώς απαιτείται η έκδοση Υ.Α. για τη διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και η Προκήρυξη για τις θέσεις αυτές, κείμενα που θα πρέπει να είναι έτοιμα εγκαίρως ώστε να εκκινήσει η διαδικασία.

Μένει να φανεί πόσο συντονισμένες θα είναι οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και του αρμόδιου Τμήματος Στελεχών ώστε να μην υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις σε μία διαδικασία που ήδη έχει αργοπορήσει πολύ.

 (*)https://www.esos.gr/arthra/76650/o-arithmos-ypopsifion-dieythynton-ekpa…

 

Σχόλια (16)

ΧΡΉΣΤΟΣ
|

Αν υπάρχει πλάνο να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις στελεχών έως την λήξη του σχολικού έτους και να είναι από 1 Σεπτεμβρίου όλοι στις θέσεις τους, θα πρέπει: 1. Να ανακοινωθούν τα μόρια των υποψηφίων Διευθυντών ΔΔΕ και ΔΠΕ , για να τρέξει η προθεσμία των ενστάσεων. 2. Πρέπει να βγει η πρόσκληση για Υποψήφιους Σχολικούς Συμβούλους στην ίδια πλατφόρμα, δεδομένου ότι αρκετοί Υποψήφιοι έχουν κάνει αίτηση για να είναι έτοιμοι και απλά να υποβάλουν τα είδη έτοιμα παραστατικά . 3. Στην συνέντευξη που θα κληθούν οι Υποψήφιοι αυτοί δεν θα προσέλθουν και έτσι θα προχωρήσει η διαδικασία των συνεντεύξεων πιο γρήγορα και χωρίς προβλήματα. 4. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους Συμβούλους, πρέπει να γίνει και η διαδικασία για τους Επόπτες. 5. Όλοι οι παραπάνω πρέπει να έχουν οριστεί μέχρι τέλους Ιουνίου για να
συμμετέχουν στα ΠΥΣΔΕ/ ΠΥΣΠΕ σε κάθε Νομό. 6. Εάν γίνουν και οι αιτήσεις για Διευθυντές Σχολείων το τελευταίο 15/ήμερο του Ιουνίου, πιστεύω έως 20 Αυγούστου μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Όλα αυτά βέβαια, αν δεν υπάρξουν εξελίξεις με εκλογές που κανείς μας δεν μπορεί να αποκλείσει.

ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ@
|

τι αλλο θα μπορουσε να κάνει απο το να κατηγορεί τον συριζα...αφου εφαρμοζει πολιτκη συριζα...3 χρονια τωρα δνε το εχεις καταλάβει?

Νικος
|

Εκείνο που προέχει είναι να καθοριστούν οι περιοχές ευθύνης των νέων Συμβούλων και οι έδρες τους και όχι να ανοίκει η πλατφόρμα! Ας βγει πρώτα το ΠΔ που ορίζει ποιος θα είναι αρμόδιος και που και μετά θα γίνουν αιτήσεις! Σωστα;

Αβγ
|

Η διαδικασία των διευθυντών σχολείων γίνεται κατά τόπους και μπορεί άνετα να ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα. Ελπίζω να μην φτάσουμε στον Ιούλιο βέβαια. Η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει τέλη Μαΐου το αργότερο ώστε μέσα Ιουλίου να τοποθετηθούν οι νέοι Δντες.

Νίκος
|

Ίσως αλλάξουν οι περιφερειακοί για τους άλλους τίποτα απολύτως δεν θα γίνει

Πιτσιφλής , ναύτης
|

Χωρίς καπετάνιο, τριάντα χρόνια, όπου θέλω πάω, κανέναν δεν ρωτάω, κανείς δεν με ρωτάει:
- Εεε, ναύτη, πού πας;

@ ΚΑ @ αβγ
|

@ΚΑ : μιλάς σοβαρά; μα δε βλέπεις ότι η πολιτική απόφαση είναι να μην πειραχτεί τίποτα ; ποια πολιτική απόφαση; δεν το ξέρουν , δεν τους το λένε; ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ είναι το μπάχαλο και οι δικοί μας με άθλια διαδικασία διευθυντές εκπαίδευσης . πλάκα να κάνει εκλογές ή κάτι και να ΜΗΝ αλλάξουν καν οι προσωρινοί

@αβγ : ΔΕΝ είσαι σοβαρός ! δύο χρόνια 116 διευθυντές εκπαίδευσης και χιλιάδες σχολείων σε δύο μήνες ;;;;;; ΔΕΝ είσαι καθόλου σοβαρός, σανοφάγος μπορεί, τι γεύση έχει;

@ Δημήτρης
|

Για τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων θα υπάρχει κληρονομική διαδοχή, μετά την συνταξιοδότηση του Διευθυντή στον Υποδιευθυντή και πάει λέγοντας, όπως στις Ελέω Θεού Βασιλείες, και σε όποιον αρέσει! #not

Κ.Α.
|

Φτιάξτε μία επιπλέον πλατφόρμα, ένα αντίγραφο αυτής που υπάρχει και ξεκινήστε αμέσως τη διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης. Είναι τεχνικά πανεύκολο. Μόνο μία εντολή άνωθεν χρειάζεται. Ρωτήστε τους τεχνικούς σας.
Κάθε επιπλέον αργοπορία εκθέτει την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ
|

Εάν είστε ανίκανοι να κάνετε κρίσεις στελεχών επί 3 χρόνια (και κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ...), τουλάχιστον αφήστε τους Δ/ντές και τα υπόλοιπα στελέχη, να παραιτηθούν. Και θα δείτε λίαν συντόμως, ότι οι περισσότεροι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΑΪΡΙΑ ΣΑΣ...! Αν νομίζετε πως τα 150-217 ευρώ καθαρά/μηνιαίως είναι αυτά που τους κρατούν στη θέση τους, απελευθερώστε τους άμεσα και θα δείτε πόσα σχολεία θα μείνουν "ακέφαλα". Ξέρετε πόσοι θα τρέξουν ξοπίσω τους να τους αναπληρώσουν..; Τι νομίζετε ότι είναι; Βουλευτές με παχυλούς μισθούς 6000 ευρώ;

ΠΕ19
|

Τι να πω ποιο κουλή δικαιολογία πεθαίνεις δεν μπορεί δηλαδή να υπάρχει 1 portfolio και διάφορες αιτήσεις όπως το ΙΕΠ.
Τόοοοοοση αριστεία πια !!!!!!!!!

Αβγ
|

Δημήτρη υπάρχει και ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Βέβαια, με αυτούς τους ανίκανους όλα να τα περιμένεις.

Αλεκα
|

21 Μαρτίου του 2023 μπορεί και να ξεκινησουν

Δημήτρης
|

Άρα οι Συμβουλοι θα φτάσουν το νωρίτερο τέλη Ιουνίου για να επιλέγουν..
Οι Διευθυντές σχολείων, που είναι ήδη 5 χρόνια, πότε; τον Σεπτέμβριο; ή θα παρουν παραταση για έκτη χρονιά, μέχρι να πεθάνουν;
Έλεος πια..

α, τόση αριστεία στην πλατφόρμα
|

που περιμένατε τόοοοοοοσον καιρό να φτιαχτεί ! μάαααααλιστα. καλό σανόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο. πόχο πχιο γελοίοι ; πόση κατάντια; ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. εντωμεταξύ εκλογές, τρίτος παγκόσμιος, ελληνοτουρκική σύρραξη είναι πιο πιθανά ! μπράβο ! ευτυχώς που τα ονοματα δπε/δδε δεν περιμένουν μορια και συνεντεύξεις και είναι έτοιμα !

ΓΙΩΡΓΟς
|

Θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της πλατφόρμας για Δ/ντές εκ/σης και για την επιλογή Συμβούλων, αφου πολλοί θα είναι υποψήφιοι και για τις δύο θέσεις και να μην υποβάλουν ξανά πάλι τα ίδια έγγραφα. Έτσι η διαδικασία θα προχωρήσει συντομότερα. Βέβαια το τέλειο είναι να βγούν πρώτα τα αποτελέσματα των Δ/ντών και μετά να υποβάλλουν για σύμβουλοι όσοι δεν επιλεγούν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ