Βίντεο: Η Ν. Κεραμέως παίζει "μήλα" με μαθητές στην αυλή σχολείου στη Σύρο

Ν. Κεραμέως: "Είχα να παίξω κάπου 30 χρόνια!"

30/05/2022

Ενημερώθηκε: 30/05/2022, 22:19

Άκουσε το άρθρο

Μήλα» στην αυλή  σχολείου  στη Σύρο έπαιξε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στο νησί.

"Είχα να παίξω κάπου 30 χρόνια!", είπε στα παιδιά    η υπουργός Παιδείας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Μία μαθήτρια απευθυνόμενη στην υπουργό ζήτησε το σχολείο της να έχει πισίνα και το χειμώνα να γίνεται παγοδρόμιο

Οι μαθητές    Δημοτικού:

  • παρουσίασαν στην υπουργό Παιδείας  ρομποτάκια που είχαν φτιάξει στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για την καλλιέργεια κολοκυθιού, και
  • μίλησαν  στην υπουργό για δράσεις που κάνουν για την ενσωμάτωση προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Τα   παιδιά του νηπιαγωγείου:

  •  έδειξαν  στην υπουργό το ηλιακό σύστημα που είχαν φτιάξει.

"Οι εκπαιδευτικοί μας και τα στελέχη μας, με μεράκι, με μεγάλη διάθεση προσφοράς προς τους μαθητές τους, μου διηγήθηκαν δράσεις που τρέχουν με τα παιδιά, μου έδωσαν πολύτιμη ανατροφοδότηση για τις νέες εκπαιδευτικές πολιτικές που εφαρμόζουμε στα σχολεία μας όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, τα Νέα Προγράμματα Σπουδών. Τους ευχαριστώ όλους για μία αξέχαστη και πολύτιμη επίσκεψη στα σχολεία της Σύρου" δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε  3 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Σύρου.

Ανάμεσα σ' αυτά ήταν και τα νεοσύστατα και συνδεδεμένα Πειραματικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, πιο συγκεκριμένα το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και το 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της λειτουργίας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Η Διευθύντρια του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείο Ερμούπολης, κ. Ευαγγελία Παππά και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Κυκλάδων και Εκπονήτρια Υλικού του ΙΕΠ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες, κ Χρυσάννα Διαμαντή, παρουσία του Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ.Χρ. Καφτηράνη. συζήτησαν με την Υπουργό για την αξία των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και τη σημασία της γενικευμένης εφαρμογής τους με έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Τόνισαν ότι «για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής είναι σημαντικός ο χρόνος και κυρίως η αύξηση των ωρών των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε δίωρο στις τάξεις Ε' και ΣΤ' του Δημοτικού Σχολείου και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Χρειάζεται ο χρόνος να επαρκεί, ώστε ο σπόρος αυτών των δράσεων να αναπτυχθεί και να αφομοιωθεί ουσιαστικά από προεφήβους και έφηβους.  Έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες δια βίου και να εξοπλιστούν στο ταξίδι της ζωής τους ως ενεργοί πολίτες, στις ηλικίες που τις χρειάζονται περισσότερο».

Η υπουργός, άκουσε πολύ προσεκτικά και σχολίασε ότι γνωρίζει την ανάγκη αυτή και ότι είναι δύσκολη η εύρεση αυτού του δίωρου όμως κατανοώντας τη σημασία του για την επιτυχία των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύση. Παιδιά της Γ' τάξης του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης μίλησαν και προσέφεραν έργο τους στην υπουργό για τις Αξίες της Ζωής: Αγάπη-Ενσυναίσθηση-Αποδοχή-Σεβασμό. Και παιδιά του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου προσέφεραν κάρτες με ευχές και ζωγραφιές.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (33)

@Στα όρια της γελοιότητας!
|

τα έχει ξεπεράσει προ πολλού

Να τη στείλουμε στο Υγείας
|

@υπουργός για τα δύσκολα
Τρία χρόνια τώρα, τα σχολεία τα κράτησαν όρθια οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και τα πανεπιστήμια οι ακαδημαϊκοί. Η διαχείριση της κας υπουργού, θα κριθεί από το λαό στις εκλογές.

Βαγγέλης
|

Εμετικό θέαμα !!

Τριάντα χρόνια
|

Έπαιζε μήλα στα 18? Και ο Μητσοτάκης την έβαλε υπουργό? Εκλογές τώρα κοντά

@Πιτσιφλής 31.05 22:11
|

Δείξτε μια χώρα στον κόσμο και όχι δύο που υπάρχουν μεταθέσεις,αποσπάσεις,μετατάξεις,αποσπάσεις σε φορείς,αποσπάσεις,εντός,διορισμοί με συστήματα που αλλάζουν συνεχώς ,αμοιβαίες κλπ.Η χώρα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί δεν υπάρχει δεύτερη και στα παραπάνω .Δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.Αφηστε τι λένε οι συνδικαλιστές και οι οφελημενοι.Απο την στιγμή που παγκοσμίως δεν υπάρχουν τα παραπάνω σημαίνει ότι και εδώ οδεύουμε λάθος δεκαετίες,.Προτάσεις έχετε για να αλλάξουν;

υπουργός για τα δύσκολα
|

Αφού διαχειρίστηκε την πανδημία στα σχολεία, εμβόλια, νομοθεσία εξ αποστάσεως σε ένα σύστημα ανέτοιμο, "της βγάζω το καπέλο". Ό,τι καλύτερο έχει τα τελευταία χρόνια το υπουργείο. Και το σημαντικότερο έχει επισκεφθεί ένα σωρό σχολικές μονάδες και δεν είναι εγκλωβισμένη μέσα στα χαρτιά και το γραφείο. Αν μερικοί είχαν καλομάθει άλλο θέμα. Δε μας αφορά.

Μαρία
|

Παιδαγωγικά ακατάλληλη, και επικοινωνιακά υπερβολική αυτοπροβολή. Στα όρια της γελοιότητας! Δίχως αμφιβολία.

Απορία
|

Γιατί όλα τα ΜΜΕ ακσούσαν κριτική στην κυβέρνηση (επί Συριζα) και καλά έκαναν μιας και αυτή ήταν η δουλειά τους. Τώρα όμως γιατί ασκούν κριτική στην αντιπολίτευση ( Συριζα) η οποία όμως δεν είναι κυβέρνηση και όχι στην κυβέρνηση για τον τρόπο που κυβερνά τη χώρα;;;
Άρα εδώ τα σχόλια είναι για να κάνουμε αυτό που δεν κάνουν τα ΜΜΕ και όχι όπως άλλες ιστοσελίδες οι οποίες έκοψαν τα σχόλια ''για το φόβο των Ιουδαίων''.

Περί παικτών, παιχνιδιού και της ώρας του παιδιού
|

@ @Πιτσιφλης 31 Μάιος 2022 09:50
1. Ο Τσίπρας νομίζω έπαιξε μια φορά μπάσκετ (μπροστά στις κάμερες) και έβαλε καλάθι. Ο Καραμανλής νομίζω έπαιξε μια φορά ποδόσφαιρο (μπροστά στις κάμερες) και κατέληξε στο νοσοκομείο με διάστρεμμα. Ο Γ.Α.Π. έκανε και κανό και ποδηλασία και τζόκινγκ και βάρη (χωρίς κάμερες). Στο τέλος του φώναξαν "κάτσε κάτω από την μπάρα"... αλλά δεν ήταν ο Πύρρος Δήμας και τον πλάκωσε η μπάρα(των εκλογών).
2. Η κα υπουργός παίζει ΚΑΘΕ εβδομάδα (ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ). Η κα υπουργός έπαιξε "μήλα" στη Σύρο και όχι χειροσφαίριση(χαντ μπολ). Η κα υπουργός γενικώς παίζει (και όχι μόνο με μπάλες) εδώ και τρία χρόνια. Όμως τους πολιτικούς, ΔΕΝ τους ψηφίζουμε για να παίζουν (με μπάλες στα σχολεία ή χωρίς μπάλες αλλού). Αν θέλαμε να παίζουν, θα ψηφίζαμε αθλητές που είναι και επαγγελματίες.
3. Ο αγαπητός @Πιτσιφλής, βγαίνει στη σύνταξη και νομίζω ότι είναι ο τελευταίος που έχει κανένα καημό για τις κρίσεις.... που "δεν παίζουν". Δεν κοροϊδεύει αλλά σατιρίζει και φυσικά και κάνει κριτική. ΠΡΕΠΕΙ να κάνει. Και δεν είναι και ο μόνος, ευτυχώς για τη Δημοκρατία.
4. Τέλος, κάνετε λόγο για προτάσεις. Τρία χρόνια τώρα, χιλιάδες προτάσεις έχουν διατυπωθεί και κατατεθεί επίσημα(θεσμικά) στην κα. υπουργό. Από εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, από τα πανεπιστήμια, από χιλιάδες συμμετέχοντες στη διαβούλευση σε κάθε σχέδιο νόμου, από τους συνδικαλιστικούς φορείς, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή... ως και από Βουλευτές της ίδιας της κυβέρνησης. Η κα υπουργός δυστυχώς, είναι η πιο "βαρήκοη" υπουργός παιδείας που πέρασε ποτέ, παρά το γεγονός ότι "Ειναι και νέα" όπως γράφετε. Οι καλοί παίκτες ξέρετε, ένα από τα προσόντα που διαθέτουν, είναι ότι ξέρουν να ακούν.

CHRIS
|

Ειναι άριστη στο να παιζει μηλα με παιδια νηπιαγωγείου , αντε και δημοτικου.
Μεχρις εκει ομως, απο κει και περα άβυσσος

@ πιστιφλης
|

Επιτέλους! Να αγιάσει το στόμα σου!

@Πιτσιφλης
|

Και ο Τσίπρας έπαιζε καλαθοσφαίριση.Και ο Καραμανλής ποδόσφαιρο και άλλοι πολιτικοί.Που βλέπεις το κακό;Καλά κάνει η γυναίκα.Και επιτέλους το πρόβλημα της χώρας και της παγκόσμιας κοινότητας δεν είναι οι επιλογές ΔΕ,Συμβούλων,Διευθυντών κλπ.Ο κόσμος είναι σε αναταραχή,με την Τουρκία οδεύουμε σε σύγκρουση,ακρίβεια.Σκασιλα όλων οι επιλογές.Καλα κάνει η υπουργός και παίζει χειροσφαίριση.Ειναι και νέα.Να θυμηθώ άλλους που λόγω ηλικίας ή σωματότυπου δεν το κουνούσαν από τις καρέκλες τους;Και πάψε να κοροϊδεύεις .Πες και μια πρόταση εκτός από κριτικη

προς θαυμαστές
|

τα μήλα ειναι εντός εποχής , μπανάνες και πεπόνια έχει από δω και πέρα.

@Γονέας
|

Το σχολιο σας καταδεικνύει με μεγάλη σαφήνεια το λόγο που η άριστη υπουργός αντιμετωπίζει επικοινωνιακά και μόνο όλα τα ζητήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση- τελικά απόλυτα πετυχημένη η πολιτική της! Αυτή είναι η κατάλληλη για την Ελλάδα του 2022!

Υπέροχη
|

Η χαρά της ζωής! Μπράβο της!

πολίτης
|

Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν οι επικοινωνιολόγοι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ανέβει λίγο η δημοτικότητα της κας Κεραμέως, που σύμφωνα με τη GPO συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό αρνητικών απόψεων από όλους τους υπουργούς.

Γονέας
|

Νομίζω ότι οι υπουργοί δε χρειάζεται μόνο να κάθονται στα γραφεία αλλά να βλέπουν από κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εργατική και χαμογελαστή, καλλιεργημένη και έξυπνη με μεγάλο ενδιαφέρον για όλα. Ας παραδειγματιστούν κι άλλοι στο μέλλον. Οκ το ξέρω ότι ενοχλεί μερικούς. Τι να κάνουμε όμως! Αυτή είναι η αλήθεια.

θελουμε και εμεις αριστεια
|

απο επαλ θα περασει κανενας διασημος

Βρας
|

Μίλα μας για μήλα...
Φτάνει πια για τα περί κρίσεων...

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
|

Μα καλά, αυτή όποτε τη βλέπω όλο με μια μπάλα παίζει σε κάποιο σχολείο...

EΠΙΜΗΘΕΑΣ
|

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ......

@
|

Μόνο ΝΤΡΟΠΗ!

Αξιολόγηση
|

Στις αθλοπαιδίες και τα μήλα είναι πολύ καλή. Στα υπόλοιπα μαθήματα πάτος!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
|

ΑΠΟΘΕΩΣΗ
ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ <ΠΑΡΑΤΑΣΗ>,ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ.

Μουσικά Σχολεία
|

Για το μάθημα των δεξιοτήτων δεν διδάσκεται στα Μουσικά Σχολεία;

απο Σύρο
|

αυτή είναι η υπουργός...απλή...ανθρώπινη....καινοτόμα...με τα παιδιά.
.όσο για τα παιδιά το διασκέδασαν...να μας ξανάρθει...

Εξαιρετική
|

Τη θαυμάζουμε ακόμη περισσότερο ! !

Εκπαιδευτικός
|

Απλά υπέροχη! Είμαστε τυχεροί!

ΔΙΑΣ
|

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.

ΖΕΥΣ
|

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ