Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προς Ν. Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε... (στις εκλογές του 2019)

Χαρτογράφηση οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών

12/12/2022

Ενημερώθηκε: 15/03/2023, 12:06

Άκουσε το άρθρο

Ένας ενδιαφέρον διάλογος εκτυλίχθηκε σήμερα στη Βουλή,  της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως με τον Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.  Τριανταφυλλίδη  κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής ΠΕ91.

Ν. Κεραμέως: Κύριε Τριανταφυλλίδη, σας παρακολούθησα με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Μου έκανε εντύπωση. Ανήκετε σε άλλο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρετε γιατί σας
ρωτώ; Μπορεί να μην το ξέρετε. Ξέρετε ότι επί των ημερών σας μειώσατε τις ώρες θεατρικής αγωγής; Το ξέρετε; Το ξέρετε ή όχι;

Αλ.  Τριανταφυλλίδης : Θέλετε να κάνουμε διάλογο; Είναι ρητορικό το ερώτημα;

Ν. Κεραμέως: Το ξέρετε; Το γνωρίζετε; Γιατί σας άκουσα και συμφωνούμε ότι κι εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ στη θεατρική αγωγή με μόνη διαφορά…

Αλ.  Τριανταφυλλίδης:  Μα, κρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ....

Ν. Κεραμέως: Να σας πω ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά. Εσείς μειώσατε τις ώρες της θεατρικής αγωγής στο δημοτικό…

Προεδρεύων  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Κύριε Τριανταφυλλίδη, ρητορικά σας ρωτάει.

Ν. Κεραμέως: Κύριε Τριανταφυλλίδη, εγώ θέλω να μιλώ με στοιχεία. Τα στοιχεία έχουν ως εξής.
Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν οι ώρες θεατρικής αγωγής, μηδέν διορισμοί στη θεατρική αγωγή. Επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας γίνανε όλοι αυτοί οι διορισμοί που σας είπα στη θεατρική αγωγή. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους. Μάλλον δεν το ξέρατε. Κοιτάξτε το λίγο. Κοιτάξτε λίγο τις ώρες του ωρολογίου προγράμματος.

Χαρτογράφηση οργανικών θέσεων

Στη συνέχεια η Νίκη Κεραμέως ανάφερε ότι προχωρά στην χαρτογράφηση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, λέγοντας τα εξής:

  •  Επειδή πράγματι οι οργανικές θέσεις δεν έχουν ενημερωθεί για δεκαετίες ολόκληρες, εμείς κάνουμε και αυτό, κάνουμε και νέα χαρτογράφηση προκειμένου ακριβώς να ενσωματώσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό τις σύγχρονες ανάγκες του σχολείου. Αυτή είναι μια διεργασία που γίνεται, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται στο Υπουργείο, προκειμένου μετά από δεκαετίες και μετά από τους είκοσι πέντε χιλιάδες διορισμούς να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε άλλους στη βάση των νέων οργανικών θέσεων που χρειάζεται το σχολείο.
  • Μήπως και γι’ αυτό δεν μπορούσατε να το κάνετε όσο ήταν το μνημόνιο, κύριε Τριανταφυλλίδη; Γιατί δεν συστήσατε νέες οργανικές θέσεις; Γιατί; Ούτε αυτό μπορούσατε να το κάνετε; Ένα προεδρικό διάταγμα, κύριε Τριανταφυλλίδη; Τίποτα δεν μπορούσατε να κάνετε; Χέρια δεμένα; Τίποτα; Και τη θεατρική αγωγή την αφαιρέσατε επειδή ήταν η τρόικα; Γι’ αυτό την αφαιρέσατε, κύριε Τριανταφυλλίδη; Μιλάνε τα στοιχεία από μόνα τους.

Διορισμοί

"Ο στόχος μας είναι να φύγουμε επιτέλους από τη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού του αναπληρωτή" είπε η υπουργός Παιδείας και τόνισε:

  • Πλέον ο αναπληρωτής να καλύπτει αυτό που λέει η λέξη. Να αναπληρώνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό κάνουμε και γι’ αυτό και σιγά-σιγά έχει επέλθει μια πιο υγιής ισορροπία.
  • Έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά με είκοσι πέντε χιλιάδες  μόνιμους διορισμούς, αυτός είναι ο στόχος μας, να επέλθει μια πιο υγιής ισορροπία, μεταξύ των μόνιμων εκπαιδευτικών που είναι η ραχοκοκαλιά και εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να αναπληρώσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  

Η απάντηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλ. Τριανταφυλλίδης απαντώντας στη Ν. Κεραμέως, είπε , εμεταξύ άλλων τα εξής:

  •  «Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν»  λέει η Αντιγόνη στο στίχο 523 του ομώνυμου έργου του Σοφοκλή. Δηλαδή,  κυρία Υπουργέ, «γεννήθηκα για να αγαπώ και να αγαπιέμαι, όχι για να μισώ και να μισιέμαι», όπως λέει η Αντιγόνη που εκφράζει τη συνεννόηση, τη συμφιλίωση και την αγάπη απέναντι στο μοντέλο του Κρέοντα, που είναι το μοντέλο της στεγνής και στυγνής εξουσίας.
  • Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να χαρακτηρίσω για προπέτεια και να πω ότι προσωποποιείτε το μοντέλο του Κρέοντα. Μακράν εμού! Άλλωστε, θα κριθείτε από αυτό και από τους εκπαιδευτικούς για αυτά που είπατε, που τα τεσσεράμισι χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τα δέκα χρόνια που έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί.  Φαίνεται ότι κυβερνήσαμε δέκα χρόνια αντί τεσσεράμισι χρόνια. Σαν να το ήξερα, στο τέλος ομιλίας μου είπα ότι πέντε συνταξιοδοτούνταν,  ένας προσλαμβάνονταν, εξαιτίας των μνημονίων που εσείς μας βάλατε, λόγω της χρεοκοπίας, γιατί χρεοκοπήσατε αυτή τη χώρα.
  • Και θέλω να το πω αυτό, γιατί θέλω να φύγουμε από την τρέχουσα αντιπαράθεση.

Σχόλια (4)

Ακατανόητο
|

Δυστυχώς αδιάβαστος πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πάνε κσι γιατί ρωτάνε;

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ
|

Ασφαλώς και είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τη θεατρική αγωγή στις δύο τάξεις του δημοτικού. Όμως η κ. Υπουργός είπε και ένα ψέμα: ότι φέτος διορίστηκαν μόνιμοι 187 ΠΕ91. Αυτό δεν ισχύει! ΜΗΔΕΝ διορίστηκαν. Ισχύουν οι αριθμοί για τους αναπληρωτές βέβαια. Τόσα, και πολύ περισσότερα είναι τα πραγματικά κενά!
Τέλος πάντων, αν συμφωνούν τόσο για το πόσο λάθος ήταν η κατάργηση του μαθήματος στις δύο τάξεις του δημοτικού, ας το επαναφέρουν.

χμμ...
|

Ο ΣΥΡΙΖΑ μειωσε τις ωρες θεατρικης και αλλων μαθηματων πχ ΤΠΕ.
Η ΝΔ δλδ τις αυξησε ή θα τις αυξησει;

Πιτσιφλής
|

Έχει δίκιο η κυρία Υπουργός για το μεγάλο λάθος που έγινε τότε. Καταργήθηκε το μάθημα της Θεατρικής Παιδείας στην Ε' και ΣΤ' τάξη και κλαίγανε οι μαθητές στο σχολείο μου όταν τους το είπα.
Ωραίος πάντως ο ελιγμός με την "Αντιγόνη" αλλά επί της ουσίας:
Γιατί δεν συμφωνείτε και οι δύο στη διόρθωση του λάθους;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ