Αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας (OHTE) του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη ο καθ. Δ. Σωτηρόπουλος

12/02/2023

Άκουσε το άρθρο

Αντιπρόεδρος στο    Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας (OHTE) του Συμβουλίου της Ευρώπη, εξελέγη   ομοφώνως, ο Καθηγητής  Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας τους  Πανεπ. Πελοποννήσου   Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος.

Σχετικά ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε τα εξής: "Μια θέση που με τιμά φυσικά ιδιαίτερα αλλά που πάνω από όλα αποτελεί επιτυχία για την Ελλάδα την οποία άλλωστε εκπροσωπώ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η χώρα όχι απλώς να συμμετέχει στους διεθνείς Οργανισμούς και τα fora αλλά και η παρουσία της εκεί να είναι ενεργητική συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση των αποφάσεων. To OHTE έχει ήδη δύο χρόνια ζωής με σημαντική παραγωγή έργου την οποία είχα την τύχη να παρακολουθήσω λεπτομερώς, αρχικά ως απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του. Η Ελλάδα ήταν άλλωστε η χώρα εκείνη που πρώτη στήριξε την γαλλική αυτή πρωτοβουλία και βοήθησε ουσιαστικά στην ευόδωσή της. Η ελπιδοφόρα αυτή πορεία συνεχίζεται με νέα κράτη μέλη να προστίθενται διαρκώς στο εγχείρημα αλλά και την υποστήριξη πλέον της Ε.Ε."

Σημείωση: Η θέση αυτή είναι άμισθη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ