Συναντήσεις ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

25/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Δ.Ο.Ε  είχε  ο υπεύθυνος  ΚΤΕ  Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης, παρουσία του  Γραμματέα του Τομέα Παιδείας Νίκου Τσούλια.

Οι συναντήσεις έγιναν στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με πρωτοβουλία  του βουλευτή Κιλκίς Στεφάνου Παραστατίδη.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ :

  • Στο ιδιαίτερα χρήσιμο και παραγωγικό διάλογο που ακολούθησε,  παρουσιάστηκαν συνοπτικά από το Στέφανο Παραστατίδη και τον Νίκο Τσούλια βασικές αρχές και θέσεις του κόμματός μας για τα θέματα της εκπαίδευσης, τα οποία αποτελούν για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άμεση προτεραιότητα».
  • Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  ενημερώθηκαν  για τις δράσεις επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης, που έχει ξεκινήσει το κόμμα μας με επισκέψεις στις σχολικές δομές  των περιφερειών της χώρας.
  • Η δικαιοσύνη, οι ανοικτές συμμετοχικές και συλλογικές διαδικασίες, η ανθρωπιστική παιδεία,  η διαφάνεια,  το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η διαρκής προσπάθεια για την άμβλυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και η δημοκρατία αποτελούν βασικές αρχές των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.
  • Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ παρουσίασαν  τις προτάσεις τους και κατέθεσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για τα  κυριότερα τρέχοντα και χρόνια  ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Στον  διάλογο που ακολούθησε  έγινε ειδικότερη αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα όπως η αξιολόγηση, η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου, το μισθολογικό, το σύστημα διορισμών.
  • Από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ζητήθηκε η συνδρομή και η διαρκής συνεργασία, που θα  συμβάλλουν στη συνδιαμόρφωση  εξειδικευμένων θέσεων για όλα τα θέματα. Βασική μας θέση είναι ο συνεχής διάλογος με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα κοινωνικά κινήματα, ως συστατικό στοιχείο διαμόρφωσης μιας ουσιαστικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ