Live/Βουλή: Συζήτηση και ψήφιση επί του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση

18/01/2024

Ενημερώθηκε: 18/01/2024, 22:58

Άκουσε το άρθρο

Συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην  Ολομέλεια της Βουλής    το  νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση  «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».

Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής , έκανε αποδεκτό, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδο, κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του.

Ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας, της ΝΔ  και ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» εισηγήθηκαν την ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου νόμου, η Εισηγήτρια της Μειοψηφίας, ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ», η Ειδική Αγορήτρια της Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» και ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΝΙΚΗ”» το καταψήφισαν, ενώ η Ειδική Αγορήτρια της Κ.Ο. «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» και ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ» επιφυλάχθηκαν για την τελική τοποθέτησή τους κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τον λόγο έλαβαν ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας, κ. Εμμανουήλ Κόνσολας, η Εισηγήτρια της Μειοψηφίας, κυρία Ουρανία (Ράνια) Θρασκιά, ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», κ. Στέφανος Παραστατίδης, ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ», κ. Ιωάννης Δελής, η Ειδική Αγορήτρια της Κ.Ο. «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ», κυρία Σοφία – Χάιδω Ασημακοπούλου, ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, η Ειδική Αγορήτρια της Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», κυρία Μερόπη Τζούφη, ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΝΙΚΗ”», κ. Σπυρίδων Τσιρώνης, ο Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», κ. Αδαμάντιος Καραναστάσης, καθώς και οι Βουλευτές, κ.κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Αθηνά Λινού, Νικόλαος Βλαχάκος, Σπυρίδων Μπιμπίλας και Δημήτριος Κυριαζίδης.

Κατά τις συνεδριάσεις της 12ης και 17ης Ιανουαρίου 2024, Ειδικός Αγορητής «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»

Κατά τη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2024, Ειδική Αγορήτρια «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», ορίσθηκε η Βουλευτής, κυρία Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου.

Στην Επιτροπή παρέστησαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, κατά τα οριζόμενα στο άρθρου 38 του Κανονισμού της Βουλής, οι κ.κ. Χρήστος Γούλας, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, Στυλιανή Μανουσογιωργάκη, Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Γεώργιος Κουτσοκώστας, Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Σωτήριος Θεοδωρόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών - Υπεύθυνος επιστημονικών θεμάτων, Φωτεινή Δούλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, Ηλίας Τσιντώνης, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ελλάδος και Νικόλαος Σεκεριάδης, Ταμίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ελλάδος, Ιωάννα Σιοτρόπου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών ΙΕΚ και Βασίλειος Αδαμόπουλος, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών ΙΕΚ, Αικατερίνη Βασιλείου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ και Ιωάννης Γιαννακλής, Μέλος του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ και Αναστάσιος Κακούρος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ.

Επίσης, εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κανονισμού της Βουλής, μέσω υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης (άρθρο 38§9), οι κ.κ. Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δέσποινα Βαλάση, Επιστημονική Σύμβουλος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Αντώνιος Μέγγουλης, Διευθυντής, Νομικός Σύμβουλος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Σάββας Φωτιάδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας και Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ