Ναι" στις διαδικτυακές εξετάσεις αποφάσισε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, κατά πλειοψηφία

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα την απόφαση μόλις την παραλάβει από το Πανεπιστήμιο

31/01/2024

Ενημερώθηκε: 01/02/2024, 14:50

Άκουσε το άρθρο

Τη διεξαγωγή των  εξετάσεων χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών,  των τμημάτων που τελούν υπό κατάληψη, διαδικτυακά αποφάσισε η Σύγκλητος του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με    πλειοψηφία (31 ναι και  18 όχι), στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα την απόφαση μόλις την παραλάβει από το Πανεπιστήμιο.
 

Σχόλια (7)

Χομπιστας Ηλεκτρολογος Μηχανικος
|

Ασχετα με την καταληψη, και τις αποφασεις, το χειροτερο ειναι οτι σε καποια τμηματα δεν υπαρχει επισημη ενημερωση των φοιτητων, παρα μονο απο καποιους καθηγητες για τα μαθηματα τους.

Επισης η εξ αποστασεως εξεταση εχει πολλα αρνητικα, με αποτελεσμα πολλα τμηματα να μην την επιλεγουν. Οπως για παραδειγμα το τμημα πληροφορικης.

Τελικα ολα αυτα γινονται εις βαρος των φοιτητων.

Γεώργιος
|

Αν θέλουμε να αναβαθμισθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να θεσπισθεί, και στην χώρα μας, η υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων και επίσης να μην μπορεί ο φοιτητής /τρια να δηλώσει μαθήματα επόμενου έτους αν δεν περάσει όλα τα μαθήματα του τυπικού έτους που φοιτά.

@george
|

Σωστά. Γιατί στην Ελλάδα τα δημόσια αγαθά κάποιοι τα θεωρούν τσιφλίκια τους, λες και είναι τα αφεντικά μας. Δε συμφωνώ με τις απόψεις της πλειοψηφίας ή των εκλεγμένων εκπροσώπων της στη Βουλή; Κλείνω τους δρόμους. Δε μου αρέσει ένας νόμος; Κλείνω τα πανεπιστήμια. Οι υπόλοιποι που έχουν δικαίωμα πάνω στα δημόσια αυτά αγαθά, να πάνε να. Αυτή είναι η νοοτροπία και μας έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι. Στην Ελλάδα δε μας αρέσει ούτε η πλειοψηφία ούτε η Δημοκρατία. Μας αρέσουν μόνο αν συμφωνούμε. Αν διαφωνούμε, ο καθένας θέλει να τα καταργεί, και μερικοί δυστυχώς στην πράξη τα καταργούν.

το τμήμα Πληροφορικής
|

η Πληροφορική πάντως ομόφωνα ψήφισε πως δεν εξασφαλίζεται το αδιάβλητο (βασική προϋποθεση του Νόμου).

george
|

Αίσχος| 31 Ιαν 2024 23:02
Δηλαδή είναι αίσχος να αποφασίζει δημοκρατικά ένα θεσμοθετημένο όργανο σε πλήρη σύνθεση με μεγάλη πλειοψηφία και δεν είναι αίσχος να αποφασίζει μία ισχνή μειοψηφία φοιτητών για την πραγματοποίηση μιας παράνομης πράξης (κατάληψη) και την ταλαιπωρία χιλιάδων φοιτητών.

Γονέας
|

Πολύ σωστά απόφάσισαν.
Όποιος δεν θέλει εξετάσεις ας μην πάει να δώσει...

Αίσχος
|

Αίσχος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ