Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας: Εκπαιδευτικό υλικό

03/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Η εκπαιδευτικός του 3ου Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ κ. Ολυμπία Γιαννακοπούλου δημιούργησε το παρακάτω υλικό με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες πάνω στο θέμα της εγκατάλειψης των ζώων από τον άνθρωπο. Το υλικό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ποικίλες δράσεις στην τάξη, διατίθεται δωρεάν από την εκπαιδευτικό στο διαδίκτυο και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και στην υιοθέτηση υπεύθυνων στάσεων απέναντι στα ζώα.

https://drive.google.com/file/d/1Pb0d4f-hNlU_tdmhVCR7q5SFiPu_6ULC/view?…   (ΑΡΧΕΙΟ PDF)

https://docs.google.com/presentation/d/12d5-DVra5Na5XDIiqxZQU0t2s6DpfjA… ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWER POINT)
 

Σχόλια (1)

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Θαυμάσιο το εκπαιδευτικό υλικό που δημιούργησε η δασκάλα του σχολείου. Στο σπίτι της το δημιούργησε, όπως και το άλλο υλικό που θα έχει δημιουργήσει για τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα και τους παιδαγωγικούς στόχους που έχουν τεθεί από την Πολιτεία αλλά και γι΄ αυτούς που η καθημερινή ανάγκη επιτάσσει.
Μην την ρωτήσετε πόσο χρόνο διαθέτει συνολικά κάθε εβδομάδα. Δεν τον σημειώνει, δεν τον μετρά, δεν προσθέτει! Προέχουν οι στόχοι!
Εγώ λοιπόν, ο παππούς, τιμώ αυτή τη δασκάλα για όλα αυτά που κάνει για τον εγγονό μου και περιμένω από την Πολιτεία να την βοηθήσει με κάθε τρόπο για να γίνει ακόμη καλύτερη, να γίνει ΔΑΣΚΑΛΑ - όλα κεφαλαία - δηλαδή, όταν πηγαίνω τον εγγονό μου στο σχολείο, να τον βλέπω να τρέχει για να την αγκαλιάσει και όταν μου φέρνει τα τετράδιά του, να βλέπω την επιστημοσύνη της και την παιδαγωγική της ευαισθησία στις εργασίες του. Κι ακόμη με ενδιαφέρει να ακούσω τον εγγονό μου να με απορρίπτει, όταν θα του του λέω πώς πρέπει να γίνει η σχολική εργασία.
Θέλω να μου λέει και να επιμένει:
- Όχι, δεν το είπε έτσι η δασκάλα μου! Θα το κάνω έτσι όπως μας είπε!
Μην βάλετε ''ταμπελίτσα΄΄ σ΄ αυτή τη δασκάλα. Δεν με ενδιαφέρει! Υποστηρίξτε την μόνο σταθερά και αποτελεσματικά για να φεύγουν από το σχολείο τα παιδιά γελώντας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ