Στοιχεία για τις Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών ΔΙ.Π.Ε. Ανατ. Αττικής, έτους 2024

Παρατηρείται μεγάλη «απώλεια» εκπαιδευτικών ΠΕ70-Δασκάλων Γενικής Αγωγής στη ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής και συγκεκριμένα 115 θέσεις

12/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Ε.) Ανατολικής Αττικής εκτείνεται από τις Αχαρνές ως τον Ωρωπό, από τον Μαραθώνα ως το Λαύριο και από το Πικέρμι ως την Βάρη- Βούλα-Βουλιαγμένη. Περιλαμβάνει συνολικά δεκατρείς (13) Δήμους. Λόγω της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς των σχολικών μονάδων, χωρίζεται σε δύο περιοχές μετάθεσης, την Α ́ Ανατολική Αττική και τη Β ́ Ανατολική Αττική. Συνολικά, η Διεύθυνση διαθέτει στο δυναμικό της 6.641 εκπαιδευτικούς για 49.636 εγγεγραμμένους/ες μαθητές/τριες.

Κατόπιν ανακοινώσεως των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2024: α) από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, (Υ.Α. 31419/Ε2/27-3-2024) κ α ι β) σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε), σε Σχολεία Κωφών- Τυφλών, σε Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και σε Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) (Υ.Α. 31412/Ε2/27-3-2024) παραθέτουμε τα ακόλουθα στοιχεία που αφορούν τη ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής:

1. Μεταθέσεις από τις περιοχές (Α ́ και Β ́) του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής σε περιοχές άλλων ΠΥΣΠΕ και το αντίστροφο (Διάγραμμα 1 & Πίνακας 1)


2. Μεταθέσεις από την Α ́ περιοχή του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής σε περιοχές άλλων ΠΥΣΠΕ και το αντίστροφο (Διάγραμμα 2 & Πίνακας 2)

3. Μεταθέσεις από την Β ́ περιοχή του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής σε περιοχές άλλων ΠΥΣΠΕ και το αντίστροφο (Διάγραμμα 3 & Πίνακας 3)

4. Μεταθέσεις εντός του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής (Διάγραμμα 4 & Πίνακας 4)

Συμπερασματικά, όπως καταγράφεται στον πίνακα 1 και στο διάγραμμα 1, παρατηρείται μεγάλη «απώλεια» εκπαιδευτικών ΠΕ70-Δασκάλων Γενικής Αγωγής στη ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής και συγκεκριμένα 115 θέσεις. 

Το μεγαλύτερο μέρος από τις παραπάνω κενές θέσεις ΠΕ70- Δασκάλων Γενικής Αγωγής και συγκεκριμένα 79 κενές θέσεις αφορούν τη Β ́ περιοχή Ανατολικής Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες 36 κενές θέσεις αφορούν την Α ́ περιοχή (πίνακες & διαγράμματα 2 και 3).

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον κλάδο ΠΕ71- Δασκάλων Ειδικής Αγωγής (πίνακας & διάγραμμα 1) όπου 35 εκπαιδευτικοί φεύγουν από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, ενώ εισέρχονται μόλις 7.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ