Πιστοποίηση 23 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)

Η διάρκεια ισχύος της πιστοποίησης ορίστηκε για πέντε έτη, από 20-12-23 έως 19-12-28.

15/04/2024

Ενημερώθηκε: 15/04/2024, 08:29

Άκουσε το άρθρο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το ΕΑΠ, ανταποκρινόμενο στην υπ’ αρ. 28357/25-07-2022 1η πρόσκληση & υπ’ αρ. 37948/24-10-23 2η πρόσκληση της ΕΘΑΑΕ, έχει υποβάλει εμπρόθεσμαΠροτάσεις Ακαδημαϊκής Πιστοποίησης για τα συνολικά 68 προσφερόμενα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ).

H διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης και πιστοποίησης από Επιτροπές εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2023, έχει ήδη ολοκληρωθεί για τα 23 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών με απόλυτη επιτυχία και υψηλές βαθμολογίες αναδεικνύοντας την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ.

Το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) πιστοποίησε ότι και τα 23 ΠΜΣ συμμορφώνονται
Πάτρα, 12.04.24 με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας για την Πιστοποίηση των ΠΜΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές και Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διασφάλιση Ποιότητας στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG), για το επίπεδο σπουδών 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Η διάρκεια ισχύος της πιστοποίησης ορίστηκε για πέντε έτη, από 20-12-23 έως 19-12-28.

Οι επιδόσεις των παρακάτω 23 ΠΜΣ του ΕΑΠ ήταν εξαιρετικές, έχοντας αξιολογηθεί στο σύνολο των 10 αρχών του προτύπου με άριστα (πλήρη συμμόρφωση) σε ποσοστό 77,39%, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της πιστοποίησης ανά ΠΜΣ, που ακολουθεί:

Κατά τη διαδικασία Πιστοποίησης των ΠΜΣ συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Ιδρύματος, οι Κοσμήτορες των Σχολών, οι Διευθύντριες/ντές των ΠΜΣ, τα μέλη ΔΕΠ, οι Συντονίστριες/ιστές των Θεματικών Ενοτήτων, οι ΣΕΠ των προγραμμάτων, οι Ομάδες Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) των Σχολών, η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.), η Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΜΕΑ), το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος. Σημαντική ήταν η συμβολή φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων, κοινωνικών εταίρων και επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τα Προγράμματα αυτά.
Συγχαρητήρια σε όλες/ους όσοι συνέδραμαν και εργάστηκαν με αφοσίωση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης των ανωτέρω ΠΜΣ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο της ΜΟΔΙΠ.

https://www.eap.gr/
https://modip.eap.gr/

Εκ μέρους της ΜΟ.ΔΙ.Π.

Καθηγητής Ιωάννης Συμπέθερος Πρόεδρος ΜΟΔΙΠ & Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ