Κ. Πιερρακάκης: Aπό ψηφιακή πλατφόρμα του ΚΕΓ η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

18/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Τη νέα πρωτοβουλία για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης , κατά τη σημερινή επίσκεψη στο Κέντρο.

Επιπλέον, τόνισε ο υπουργός, ανταποκρινόμενο στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί, το ΚΕΓ ξεκινά την πιστοποίηση γνώσης και των αρχαίων ελληνικών.

"Έτσι, το ΚΕΓ διευρύνει τη λειτουργία του ως επίσημος φορέας χορήγησης Κρατικών Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας και καθίσταται ένας δυναμικός και εξωστρεφής φορέας διάδοσής της. Αξιοποιώντας την τεχνολογία κάνουμε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας προσιτή σε κάθε γωνιά του πλανήτη", σημείωσε ο Κ. Πιερρακάκης.

Το 2024 έχουν δημιουργηθεί 160 εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο που θα υποδεχτούν 9.000 υποψηφίους για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας.

Σχόλια (1)

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
|

Η τεχνογνωσία και η μεθοδολογία αυτού του είδους πιστοποίησης, θα πρέπει να υιοθετηθεί, (με τις απαραίτητες προσαρμογές), ως διαδικασία προαγωγής από το δημοτικό στο γυμνάσιο και από το γυμνάσιο στο λύκειο.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ