Το ΔΙ.ΠΑ.Ε. συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024

25/04/2024

Ενημερώθηκε: 25/04/2024, 18:12

Άκουσε το άρθρο

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 2024», που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 27 Απριλίου, στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

 Στο πλαίσιο του της συμμετοχής του το ΔΙ.ΠΑ.Ε., στο περίπτερο 15 stand Β03, θα παρουσιάσει δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της ψηφιακότητας και των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης.

O Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος συμμετείχε σήμερα στο Συνέδριο: «Innovation Northern Greece 5.0: Η Καινοτομία στη Βόρειο Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», όπου παρουσίασε τις δράσεις καινοτομίας του Πανεπιστημίου. Κατά την ομιλία του ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος αναφέρθηκε ειδικότερα στις καινοτόμες εφαρμογές του Πανεπιστημίου που διευκολύνουν τη φοιτητική μέριμνα αλλά και την εκπαιδευτική καινοτομία. Επίσης, παρουσιάστηκε η πολιτική του Πανεπιστημίου σε μνημόνια συνεργασίας με φορείς της βιομηχανίας μέσω των θεσμοθετημένων εργαστηρίων του ΔΙΠΑΕ ενώ ειδική αναφορά έγινε στην υλοποίηση έργων μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Τεχνολογίες αιχμής στη διάθεση φοιτητών φοιτητριών

Στη διάθεση των φοιτητών και φοιτητριών του ακαδημαϊκού ιδρύματος βρίσκεται μία καινοτόμα εφαρμογή που διευρύνει τις δυνατότητες του γραφείου διασύνδεσης. Μέσω της εφαρμογής επιτρέπεται η άμεση διασύνδεση φοιτητών και επιχειρήσεων, παρέχοντας τους χρήσιμα εργαλεία. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εργασία με διάφορα κριτήρια ενώ επιπλέον μπορούν να εκμεταλλευτούν το GPS της συσκευής αναζητώντας εργασία στην περιοχή που βρίσκονται. Οι επιχειρήσεις μπορούν να βρίσκουν επίσης εύκολα προσωπικό έχοντας πρόσβαση στην βάση δεδομένων του Γραφείου Διασύνδεσης, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψιν το GDPR και τα προσωπικά δεδομένα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Επιπλέον, σε λειτουργία βρίσκεται η εφαρμογή του γραφείου ERASMUS, τόσο για τους εισερχόμενους όσο και τους εξερχόμενους φοιτητές. Συγκεκριμένα η εφαρμογή Erasmus+ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της 30ετούς εκστρατείας του προγράμματος Erasmus και βελτιώνεται περαιτέρω, ως σκέλος της πρωτοβουλίας για την ευρωπαϊκή φοιτητική ταυτότητα. Σκοπός της εφαρμογής είναι να αποτελέσει το ενιαίο σημείο εισόδου που θα παρέχει στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε πληροφορίες για τις ευκαιρίες του προγράμματος Erasmus+, καθώς και καθοδήγηση για τις διαδικασίες που αφορούν την κινητικότητά τους, προσφέροντάς τους παράλληλα πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ