Να ανοίξουν τα Μητρώα Επιμορφωτών Β΄ Επιπέδου

16/03/2017

Άκουσε το άρθρο

Κλουβάτος Κων/νος
Σχολικός Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας
Δημοτικής Εκπ/σης Κυκλάδων

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για το Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε., γινόμαστε αποδέκτες έντονου προβληματισμού και ανησυχίας από πλευράς των συναδέλφων που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας για το αν υπάρχουν διαθέσιμοι επιμορφωτές ανά περιοχή και ειδικότητα. Η ανησυχία πηγάζει από την προηγούμενη εμπειρία του αποκλεισμού μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών από την επιμόρφωση, λόγω έλλειψης επιμορφωτών.

Το ερώτημα που διατυπώνεται από ενδιαφερόμενους υποψήφιους επιμορφωτές και επιμορφούμενους είναι εύλογο:

•    Γιατί τα Μητρώα Επιμορφωτών δεν ανοίγουν προκειμένου να περιληφθούν και νέοι επιμορφωτές σε αυτά με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν με δυσανάλογα μικρό αριθμό επιμορφωτών;

Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ύπαρξης απομακρυσμένων Κέντρων Στήριξης της Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) χωρίς επιμορφωτές, ακόμα και για πολυπληθείς ειδικότητες εκπαιδευτικών, είναι ανάγκη να επανασχεδιαστεί η όλη διαδικασία σε σωστότερη και ορθολογικότερη βάση, με μελέτη των αναγκών και δυνατοτήτων κάθε περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους (εκπαιδευτικούς και Σχολικούς Συμβούλους) που διαθέτουν ήδη επιμόρφωση και πιστοποίηση Β΄ επιπέδου να ενταχθούν στα Μητρώα Επιμορφωτών, μετά από συμπληρωματική επιμόρφωση, αφού άλλωστε με το μικτό μοντέλο επιμόρφωσης (δια ζώσης + εξ αποστάσεως) το επιμορφωτικό κόστος μπορεί να περιοριστεί δραστικά.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ