Ισοτιμία πτυχίων χωρίς ΔΟΑΤΑΠ

Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης

22/02/2018

Ενημερώθηκε: 22/02/2018, 13:14

Άκουσε το άρθρο

Με την παρ. 1 του άρθρου 19 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτ. Αττικής, αντικαθίσταται αφότου ίσχυσε η παρ. 8 του άρθρου 4 του ν. 3328/2005 (Α΄ 80), όπως προστέθηκε με το άρθρο 76 του ν. 4310/2014 (Α΄ 258), ώστε οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, να είναι αυτοδικαίως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής πράξης από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας,  η διάταξη αποκτά  το αρχικό νόημά της στην πληρότητά του, καθόσον δεν είναι νομικά δυνατόν διεθνείς οργανισμοί που παρέχουν εκπαίδευση και οι πράξεις τους να υπάγονται στη δικαιοδοσία εθνικών αρχών, καθόσον μάλιστα η χώρα μας συμμετέχει στη διαμόρφωση των δράσεων αυτών δια της συμμετοχής της στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

1. α) Η παρ. 8 του άρθρου 4 του ν. 3328/2005 (Α΄ 80), όπως προστέθηκε με το άρθρο 76 του ν. 4310/2014 (Α΄ 258), αντικαθίσταται ως εξής: «8. Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης.».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (16)

ΠΡΟΣ Ribopaido
|

Μια πολύ καλή συμβουλή για την περίπτωση σου θα ήταν, να διαβάζεις πρώτα το ξεκάθαρο άρθρο, ώστε να καταλαβαίνεις απόλυτα περί τίνος πρόκειται και να μη χάνεις το χρόνο σου σε άσχετα με την περιπτωση σου νήματα.

Elgs
|

@petros

σωστός ! Προσωπικά δεν έχω θέμα να μου αναγνωριστεί απλά θα πληρώσω ενα παράβολο ! Αυτή είναι η διαφορά

petros
|

Δεν αναφέρει πουθενά η διάταξη για πτυχία κολλεγίων οπότε προς τι όλη αυτή η αντίδραση είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρεται σε πτυχία που μέχρι πρότεινος αναγνωρίζονταν από το ΔΟΑΤΑΠ και όχι από το ΣΑΕΠ

Elgs
|

Εάν δε δείτε τις εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκη και αίθουσες διδασκαλίας θα βάλετε τα κλάματα κύριοι. Εστίες που μένουν πι συμφοιτητές μου. Ούτε το Harvard δεν έχει !! Οι καθηγητές ; ξένοι και Έλληνες από λαμπρά πανεπιστήμια. Σε κάθε περίπτωση οι Διεθνείς συνθήκες και δίκαιο και νομοθεσίες δεν απαιτούν αναγνώριση από οργανισμούς όπως ο ΔΟΑΤΑΠ και το ΣΑΕΠ όπως στην Ελλάδα !!! Η χώρα μου αποφάσισε να είμαι στην Ευρώπη και όχι με την Αφρική ευτυχώς και πρέπει να αποκτήσουμε και την κουλτούρα αντίστοιχα. Κάποτε είχαμε πρότυπο τον Αραφάτ, τώρα άλλαξαν. Καληνύχτα μας

Elgs
|

Κάνω μεταπτυχιακό και έχω συμμαθητές από το εξωτερικό !!! 17 -25 ξένοι εχουν έρθει υπότροφοι ορισμένοι από τα εκεί Κράτη. Δικηγόροι στο επάγγελμα. Βλάκες είναι ; χαζοί είναι οι εργοδότες τους ; στην Ιταλία και Γαλλία τα πτιχοα τους είναι ισότιμα εκει με τα κρατικά. Δηλαδή τα διάφορα κολλέγια εδω είναι καλύτερα από το δικό μου ; Σε κάθε περίπτωση οι συμφοιτητές μου χέστηκαν εαν το αναγνωρίζει το κράτος τους. Το αναγνωρίζουν οι εργοδότες του. Εδώ δυστυχώς είμαστε
Μπανανία και σκεφτείτε το αμερικανικό κολλέγιο στην Ελλάδα δεν το αναγνωρίζουν αλλά πο απόφοιτοι του είναι ανώτατα στελέχη πολυεθνικών και τραπεζών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΑΡΙΣ
|

Δεν γνωρίζετε ποιοι είναι αυτοί οι οργανισμοί που μετέχει η ελληνική δημοκρατία ....μα το εξηγεί πλήρως ο κ.Φίλης σε επόμενο άρθρο του esos ...https://www.esos.gr/arthra/55611/xespase-polemos-n-fili-k-gavrogloy-idr… ο ευρωπαϊκός οργανισμός δημοσίου δικαίου ή πανεπιστήμιο των λεγραινών όπως επέλεξε ο κ. Φίλης να το ονομάζει χάριν συντομίας.

panos
|

Μπραβο στα κολλεγια ad hoc πανεπιστημια

Ribopaido
|

Μην χρησιμοποιεις ψευδωνυμα αλλων αγαπητε και κρυβεσαι.
Ντροπη να αγνοουνται τα αει ΤΤ και να φωτογραφιζονται για αναγνωριση τα κολεγια .
Προς θεου δλδ

Ribopaido
|

Ντροπη τα πτυχια των ελληνικων κολλεγιων να ειναι ισοτιμα με του ΤΕΙ Αθηνας. Μαθετε και μετα μιλατε

ΓΣ
|

"Οργανισμοί" λέει - όχι ΑΕΙ, και "μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία" - τρεχα γύρευε τι σημαίνει αυτό. Ξεκάθαρα φωτογραφική διάταξη, ποιός ξέρει ποιόν/α ήθελαν να βολέψουν... Η μια ντροπή μετά την άλλη με δαύτους.

Γιαννης Μ.
|

Και προφανώς τέτοιες ισοτιμήσεις δεν θα επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος...οεο;

Ribopaido
|

ΜΠΡΑΒΟ

Ολα τα πτυχία των ελληνικών κολλεγίων ειναι αυτόματα πλέον ισότιμα με πληρη Ε.Δ και των ΤΕΙ στα σπουπίδια.. Ντροπη σας

BB
|

Τελικά οι τίτλοι σπουδών μηχανικών ανώτατης εκπαίδευσης(Bachelor) των Η.Π.Α είναι αυτοδικαίως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων;

Δαναη
|

ποιοι ειναι αυτοι οι οργανισμοι ;

Κουλουρης Αλκίνοος
|

Ποιοί είναι οι οργανισμοί που μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ