Μειώνεται το διδακτικό ωράριο των διευθυντών τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων

24/04/2018

Ενημερώθηκε: 25/04/2018, 08:15

Άκουσε το άρθρο

Με την παρ. 2 του άρθρου 49 του Σχεδίου Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης, μειώνεται το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο των διευθυντών τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των υποδιευθυντών των δημοτικών σχολείων κατά δύο ώρες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται καλύτερα στα αυξημένα διοικητικά τους καθήκοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

2. α) Στην παρ. 7 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

αα) Η περίπτ. α΄, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 2517/1997 (Α΄ 160), αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα δημοτικά σχολεία, ορίζεται ως εξής:

I) Διευθυντές 4θέσιων και 5θέσιων δημοτικών σχολείων, ώρες 18.

II) Διευθυντές 6θέσιων μέχρι και 9θέσιων δημοτικών σχολείων, ώρες 10.

ΙΙΙ) Διευθυντές 10θέσιων και 11θέσιων δημοτικών σχολείων, ώρες 8.

IV) Διευθυντές 12θέσιων και πάνω δημοτικών σχολείων, ώρες 6.

V) Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε 1θέσια, 2θέσια και 3θέσια δημοτικά σχολεία, ανεξάρτητα από το βαθμό και το χρόνο υπηρεσίας τους, ώρες 25.

VI) Εκπαιδευτικοί 4θέσιων και πάνω δημοτικών σχολείων, ώρες 24, αν έχουν μέχρι 10 έτη υπηρεσίας, ώρες 23, αν έχουν από 10 μέχρι 15 έτη υπηρεσίας, ώρες 22, αν έχουν από 15 μέχρι 20 έτη υπηρεσίας και 21 ώρες, αν έχουν πάνω από 20 έτη υπηρεσίας.»

ββ) Ύστερα από την περίπτ. γ΄ προστίθεται περίπτ. δ΄ ως εξής: «δ) Το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που επιλέγονται ως υποδιευθυντές δημοτικών σχολείων μειώνεται κατά δύο ώρες κατά τη διάρκεια της θητείας τους.»

β) Η ισχύς της προηγούμενης περίπτωσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019.

 

Σχόλια (5)

Αθανασία
|

Οι πλέον αδικημένες στο θέμα του ωραρίου είναι οι νηπιαγωγοί. Από τις 8:15 μέχρι τις 13:00 με καθημερινές εφημερίες. Και οι προϊσταμενες έχουν και το διοικητικό έργο, που πλέον είναι ιδιαίτερα αυξημένο, πέρα από το διδακτικό 25ωρο ωράριο, το οποίο δεν μειώνεται με τα χρόνια υπηρεσίας. Μια προϊσταμένη νηπιαγωγείου έχει την ευθύνη των παιδιών της, του σχολείου και της διοίκησης. Δεν χαλαρώνει ΠΟΤΕ!!! Πότε θα κάνει κάτι η ΔΟΕ;;;

Σοφἰα Ρ.
|

Φαντάζομαι , αγαπητέ VASILEIE , ότι έχεις οπωσδήποτε εργαστεί στην πρωτοβάθμια και γνωρίζεις καλά τις απαιτήσεις σε ότι αφορά στη διδασκαλία , στην άσκηση παιδαγωγικής και γενικότερα στην ενασχόληση με μαθητές δημοτικού ώστε να μπορείς να συγκρίνεις και να εκφέρεις την παραπάνω άποψη.
Ένας εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας στις πρώτες τάξεις του δημοτικού στοχεύει να καθοδηγήσει τους μικρούς μαθητές να μάθουν ανάγνωση , γραφή , κατανόηση κειμένων, χρήση αριθμών , να τα παρωθήσει να σκέπτονται και να επιλύουν προβλήματα . Επιπλέον να τα βοηθήσει να
ξεπεράσουν φοβίες και διαφόρων ειδών αναστολές ώστε να ενταχθούν
με αυτοπεποίθηση,ως ισότιμα μέλη στην πρώτη κοινωνία που συναντούν, έξω από το οικογενειακό τους κοινωνικό περιβάλλον. Στις μεγαλύτερες τάξεις, πέρα από όλα τα παραπάνω, οφείλει να κατέχει και να ασχολείται με πάρα πολλά γνωστικά αντικείμενα ώστε να έχει την επάρκεια που απαιτείται για να καλύπτει τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών του. Αυτό το έργο νομίζω ότι είναι δύσκολο , απαιτεί πολλές δεξιότητες από αυτόν που το κάνει και επίσης είναι πολύ σημαντικό γιατί επηρεάζει την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού.

VASILEIOS
|

Άλλο η πρωτοβάθμια άλλο η δευτεροβάθμια...και μόνο από το όνομα διαχωρίζονται..δεν είναι οι ίδιες απαιτήσεις οσον αφορά τη διδασκαλία,γιαυτό και οι ώρες της δευτεροβάθμιας ήταν και είναι λιγότερες απο της πρωτοβάθμιας.

Χαρα
|

Το θέμα είναι πότε οι εκπαιδευτικοί της αθμιας θα έχουν ίδιο ωράριο όπως οι εκπαιδευτικοί της βθμιας ακούει η ΔΟΕ ;

Ελεύθερος
|

Χωρίς να διεκδικώ δάφνες μάντιδος Πυθίας, προβλέπω ότι ο κος Πλατάρος θα χάσει και το <b>τελευταίo</b> επιχείρημά του περί μειώσεως του αριθμού των υποψηφίων διευθυντών. Η περαιτέρω μείωση του διδακτικού ωραρίου καθιστά την θέση έτι δελεαστικότερη για πολλούς, κι ας μην το παραδέχονται δημοσίως και επωνύμως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ