Τροπολογία για το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας για τη ιδιωτική εκπαίδευση

26/06/2018

Ενημερώθηκε: 27/06/2018, 06:34

Άκουσε το άρθρο

Αντικαθίσταται η περίπτ. ββ ́ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 682/1977 (Α ́ 244) για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ως εξής:

«ββ) Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας (Ε.Ω.Π.Δ.) συντάσσεται, σύμφωνα με παιδαγωγικά κριτήρια, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου εκάστου έτους από τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο του σχολείου, εγκρίνεται από τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης εκπαίδευσης και υλοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων αποστέλλει το Ε.Ω.Π.Δ. στον διευθυντή εκπαίδευσης προς ενημέρωσή του.».

Τα παραπάνω προβλέπει τροπολογία περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου  για τις συγχωνεύσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίου Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε.) της Βουλής. 

Σχόλια (3)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Πόσα προγράμματα θα σφραγίζει ο δύσμοιρος προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων για τις άπειρες σχολικές μονάδες; Ποιος σοφός τα σκέφτηκε όλα αυτά;

Μανώλης
|

Κάποτε τα ΕΩΠ, στη δευτεροβάθμια, πήγαιναν στη διεύθυνση και έμπαιναν στο αρχείο, στο σχολείο όμως είχαμε την αισθηση οτι "η υπηρεσία γνωρίζει".
Μετά ανέθεσαν στους συμβούλους να τα θεωρούν παιδαγωγικά πριν πάνε στη διεύθυνση να αρχειοθετηθούν. Τότε, ο Κουράκης ανακάλυψε ότι υπήρχαν, λέει, πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν συμπλήρωναν ωράριο και έβαλε τους συμβούλους να τους βρουν και να πουν στο ΠΥΣΔΕ πού να τους πάει!!!! Φυσικά δεν έγινε τίποτα. Μετά φόρτωσαν στους συμβούλους να τα εγκρίνουν αυτοί και διοικητικά, αλλά προφανώς οι σύμβουλοι το Σεπτέμβριο έβρισκαν ελλείψεις προσωπικού, οπότε δεν μπορούσαν να τα εγκρίνουν. Μετά τα ΠΥΣΔΕ έκαναν τις δικές τους συμφωνίες, οπότε δεν είχε νόημα καμία έγκριση ΕΩΠ το Πάσχα ή και αργότερα.
Σημαντικό είναι οτι δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη, ούτε και θα υπάρξει στο μέλλον, για το τι θα γίνει αν δεν εγκριθεί το ΕΩΠ.
Τώρα λοιπόν επιστρέφουμε στο ρεαλισμό, η έγκριση του ΕΩΠ είναι μια διοικητική δουλειά που την κάνει κατώτερου πλέον βαθμού υπάλληλος, τα παιδαγωγικά πάνε περίπατο και οι νέοι σύμβουλοι δεν θα έχουν πλέον καμία σχέση με το σχολείο

Μουρικης
|

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΕΑ !!!
(Αυτό σημαίνει ΠΡΟΦΑΝΩΣ ότι ΟΛΟΙ οι καθηγητές είναι στις θέσεις τους το ΠΡΩΤΟ δεκαπενθήμερο του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

με τις υγείες μας....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ