Σκληρή απάντηση υπ. Παιδείας στους Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων: Οι κραυγές δείχνουν φόβο και πανικό

“Καλούμε τον Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων να διευκολύνει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών”

20/02/2019

Άκουσε το άρθρο

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, σχετικά με την οδηγία για απροειδοποίητους ελέγχους  (Δείτε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos), εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας τονίζει στην απάντηση:

Απαράδεκτη  η ανακοίνωση τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς το ύφος: Η ανακοίνωση του  Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων που κάνει λόγο για «καθεστωτικό ύφος» της εγκυκλίου, για «συνεχείς επιθέσεις του Υπουργείου στα Ιδιωτικά Σχολεία που η σημερινή του ηγεσία έχει περιγράψει ως «αρχετυπικούς εχθρούς» και «φεουδαρχική κυριαρχία της διοίκησης πάνω στους υπηκόους της», είναι απαράδεκτη τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς το ύφος.

Υποχρέωση της πολιτείας οι έλεγχοι: Οι έλεγχοι από πλευράς Πολιτείας είναι υποχρέωση και θα γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Οι κραυγές   δείχνουν φόβο και πανικό: Οι κραυγές και οι παραλογισμοί της συγκεκριμένης ανακοίνωσης δείχνουν φόβο και πανικό.

Να διευκολύνει    ο Σ.Ι.Σ.   τους ελέγχους:  Στην ίδια ανακοίνωση ο Σ.Ι.Σ. δηλώνει ότι είναι σύμφωνος «για καθολικούς ελέγχους καθώς και στην τήρηση των νόμων που ψηφίζει η Ελληνική Βουλή». Αφού, λοιπόν, συμφωνεί ο Σ.Ι.Σ. με τους ελέγχους, τον καλούμε να διευκολύνει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών ».

Συμφωνούν όλοι οι Ιδιοκτήτες Σχολείων; Τέλος, είναι απορίας άξιο αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει όλους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.

Σχόλια (4)

Μακης
|

Μη χειρότερα... ΟΚ, στα ιδιωτικά είναι το πρόβλημα; Εκεί που δε λείπουν καθηγητές, που είναι όλα καθαρά, που έχει περισσότερο χώρο και καλύτερες συνθήκες που κακώς δεν έχουν ολοι ανεξαιρέτως οι μαθητές αλλά εκεί όποιος μπορεί το πληρώνει και το παίρνει; Αντι να κοιτάξουν να κάνουν καλύτερες τις συνθήκες στα δημοσια σχολεία ψάχνουμε ανεμόμυλους...

Φίνος
|

Σωστά μιλάει ο συνάδελφος Δημήτρης: "Συμφωνώ για τους ελέγχους. Κάνας έλεγχος όμως και σε κάνα δημόσιο σχολείο δε θα έβλαπτε που και που..." Αυστηρό έλεγχο στους σχολάρχες, αλλά αυστηρό έλεγχο και στα δημόσια σχολεία.
Σε καλό δρόμο η πρωτοβουλία του υπουργείου. Ας μην ξεχνάμε ότι επί Ν. Φίλη ξεκίνησε αυτή η σύγκρουση με το καθεστώς των σχολαρχών. Ας μην ξεχνάμε ότι επι Σαμαρά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας. Πάλι καλά που δεν τους πήγε στο Προστασίας του Πολιτη. Κάθε 24 ώρες σε φροντιστήριο την εβδομάδα = μια πλήρους ωραρίου σύμβαση εκπαιδευτικού! Τελεία και Παύλα

Κάποια λύσις
|

κι αν δεν υπήρχαν οι βάρβαροι θα έπρεπε να τους εφεύρουμε με τεχνητή ένταση.
δεν ανακοινώνεις το νέο λύκειο πρώτα;

Δημήτρης
|

Συμφωνώ για τους ελέγχους. Κάνας έλεγχος όμως και σε κάνα δημόσιο σχολείο δε θα έβλαπτε που και που...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ