Υφ. Παιδείας: Τι θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Γενάρη (αλλαγές στο Λύκειο “Γαβρόγλου”, Στελέχη εκπαίδευσης, αξιολόγηση κλπ)

Με βάση τις ανάγκες σε αναπληρωτές τα δύο τελευταία έτη η κατανομή των θέσεων των 4.500 μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών- Εξετάζεται μαζί με τον ΑΣΕΠ ο τρόπος πρόσληψης

27/11/2019

Ενημερώθηκε: 27/11/2019, 22:42

Άκουσε το άρθρο

Πολλές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Σ. Γκίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ τα εξής:

Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Θα υπάρξει άμεσα, για συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, Σχέδιο  Νόμου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το οποίο  θα ψηφιστεί στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Στο Σχέδιο Νόμου   θα περιλαμβάνονται ζητήματα:

  • Αποτίμησης εκπαιδευτικού έργου ή αλλιώς Αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας,
  • Νέος τρόπος επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης (σ.σ. Σε  ερώτηση μελών της ΟΛΜΕ εαν οι αιτήσεις γιαΔιευθυντές  Β/θμιας Εκπ/σηςκαιΚΕΑπου υποβλήθηκαν με τη προηγούμενη προκήρυξη ισχύουν ή όχι, έγινε σαφές ότι θα υπάρξει νέος νόμος και νέα προκήρυξη) .
  • Δομές Εκπαίδευσης
  • Νέος θεσμός Σχολικών Συμβούλων,
  • Επιμόρφωση  εκπαιδευτικών,
  • και, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Αλλαγές στο νόμο “Γαβρόγλου” για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ

Στο νομοσχέδιο επίσης, θα υπάρχουν “θεραπευτικές” διατάξεις, που θα διορθώνουν προβλήματα στον υπάρχοντα νόμο  "Γαβρόγλου"  για το ΓΕΛ.

Μελετάται για παράδειγμα η ύπαρξη τριών κατευθύνσεων με 4 ομάδες προσανατολισμού κ.α.

Νέο Λύκειο

Για το Νέο Λύκειο η υφυπουργός είπε ότι Θα εφαρμοστεί μετά από τρία χρόνια.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε του Εθνικού Απολυτηρίου, του Πιστοποιητικού ξένης γλώσσας ως προϋπόθεσης για λήψη Εθνικού Απολυτηρίου, των βαθμών τριών τάξεων  και της Τράπεζας Θεμάτων .  

Διευκρίνιση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η Σ. Ζαχαράκη διευκρίνισε  ότι στο νέο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει η Ατομική Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο υπεραμύνθηκε της ιδέας αυτής και της υλοποίησής της αμέσως μετά την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων και της νομοθέτησης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, δηλώνοντας ότι η ατομική αξιολόγηση αναφέρονταν στο πρόγραμμα της ΝΔ και επομένως έχει την πολιτική νομιμοποίηση.

Η υφ. Παιδείας επανέλαβε ότι η αξιολόγηση  δεν θα είναι εκδικητική ή τιμωρητική και ότι πρέπει να υπάρχει στήριξη και  επιμόρφωση του εκπαιδευτικού.

Ανέφερε ότι από τις συναντήσεις με εκπαιδευτικούς στα σχολεία αποκόμισε την εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν αυξημένη αυτοτέλεια της σχολικής μονάδας και ενισχυμένες αρμοδιότητες του Διευθυντή.

Διορισμοί στην  Ειδική Αγωγή

Στο ζήτημα των διορισμών Ειδικής Αγωγής θέσαμε το ζήτημα της καθυστέρησης της διαδικασίας και της αναλογίας διορισμών μεταξύ Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΕΠ, ΕΒΠ, μετά και την ψήφιση της Τροπολογίας για τις οργανικές θέσεις στα τμήματα ένταξης, αφού αναλύσαμε και τις επιμέρους διαφωνίες μας σε σημεία της τροπολογίας. Απάντησαν ότι η

Για την καθυστέρηση μονίμων διορισμών  των 4.500 εκπαιδευτικών στην  Ειδική  Αγωγή, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι οφείλεται και στις διαδικασίες εντός ΑΣΕΠ και στο μεγάλο αριθμό ενστάσεων επί των πινάκων που ανακοινώθηκαν .

Για το ζήτημα της αναλογίας διορισμού των 4.500 η Σ. Ζαχαράκη είπε  ότι εξετάζεται οι τελικοί αριθμοί να  είναι με βάση το υπάρχον πλέον νομοθετικό πλαίσιο και με βάση τις ανάγκες σε αναπληρωτές τα δύο τελευταία έτη.

Διορισμοί στη  Γενική Παιδεία

Για τους διορισμούς Γενικής Εκπαίδευσης και την αναγκαιότητα των διορισμών γενικά, καθώς και για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών το επόμενο καλοκαίρι (προϋπηρεσία που έχουν επιπλέον από τους πίνακες του 2018, προσόντα και μόρια δυσπρόσιτων κ.α.), η υφυπουργός είπε ότι αφ ενός κατανοεί την ανάγκη διορισμών, αλλά έχει τοποθετηθεί επ’ αυτού το υπουργείο – για το 2021 και μετά από ακριβή καθορισμό των κενών και των αναγκών -, αφ ετέρου ότι εξετάζεται μαζί με τον ΑΣΕΠ ο τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών, μια και είναι υποχρεωτικό με βάση αποφάσεις του ΣτΕ να είναι ενιαίος ο Πίνακας προσλήψεων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (30)

Monsieur je sais tous
|

@Άγνωστος
"Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη συλλογιστική του Σ. Καραγιάννη..." γράφετε αγαπητέ.
Προσωπικά, δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τη συλλογιστική ΚΑΝΕΝΟΣ, που κάνει την Πυθία και που παριστάνει ότι ξέρει καλύτερα και από το "Βασιλιά" , το τί πώς και πότε θα γίνει. Πολλώ δε μάλλον, όταν ακόμα και στα βασικά έπεσαν έξω, μια και ο Σεπτέμβριος που έγραφαν, έγινε Νοέμβριος και τώρα τέλη Ιανουαρίου. Πόσο να πάρω στα σοβαρά τη συλλογιστική τους, όταν επιπλέον μπαίνουν και σε επιμέρους λεπτομέρειες και βαθυστόχαστες αναλύσεις.

Νέα στελέχη
|

Χωρίς νέους έως 40 ετών, με μεταπτυχιακά και σύγχρονη εμπειρία, δεν μπορεί να προχωρήσει η δομή. Επανερχόμαστε σε πεπαλαιωμένες ιδέες για την Παιδεία του 2030...

@Θεοδωρικάκος και εκλογές 19:14
|

Στο "Πρώτο Θέμα" την Τρίτη 26.11 υπάρχει δήλωση του Θεοδωρικάκου που μεταδόθηκε και από τα κανάλια ότι αν " ο Τσίπρας δεν συναινέσει στον εκλογικό νόμο που θα προτείνουμε θα πάμε άμεσα για διπλές εκλογές".Επειδή ο Τσίπρας λοιπόν δεν θα συναινέσει,όπως κατηγορηματικά δήλωσε ,αμέσως μετά την εκλογή ΠτΔ θα κατατεθεί ο εκλογικός νόμος και επειδή συμφέρει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων θα πάμε σε εκλογές με λίστα και αμέσως μετά στις δεύτερες(διπλές) εκλογές που λέει στην συνέντευξη του ο Θεοδωρικάκος.Ανέτρεξε στο Πρώτο Θέμα της Τρίτης να την διαβάσεις.Άρα που είδες εσυ τον Θεοδωρικάκο να λέει το αντίθετο μετά τρείς μέρες;Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο-Ιούνιο και να αποσύρεις την λέξη ανοησίες που γράφεις,αφού διαβάσεις την δήλωση του που δημοσιευθηκε την Τρίτη.Εσύ σε ποιό κανάλι ή εφημερίδα διάβασες το αντίθετο;Αρνούμαι να το πιστέψω γιατί δεν το άκουσα πουθενά.

Απόλαυση
|

@Είπαμε Μάιο-Ιούνιο εκλογές
Μπα...δεν βλέπω να φθάσουν ως εκεί...Και κρίμα κι όλα, γιατί με τα στελέχη που θα έβαζαν συν την αξιολόγηση συν τα ξενόγλωσσα, θα λυνόταν όλα τα προ-βλήματα...

Ο Πανος με τις.... πηγές
|

Όλα θα γίνουν φέτος. Η νέα χρονιά θα έχει ΔΔΕ, ΣΣ, Διευθυντές σχολικών μονάδων και καταργημένες τις ΠΔΕ. Οι συνεντεύξεις δεν θα αφορούν όλους τους υποψηφίους αλλά αριθμό διπλάσιο των θέσεων που θα προκυρηχθούν (ΔΔΕ, ΔΠΕ, ΣΣ) και θα αφορά όσους είναι στον πίνακα μετρήσιμων προσόντων μέχρι εκείνον τον αριθμό, και έτσι ο χρόνος θα μειωθεί στο 1/3. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τους υπάρχοντες ΔΔΕ, ΔΠΕ, ΣΣ, ΠΕΚΕΣ κλπ.

Σ.Καραγιάννης@ Στελέχη Εκπαίδευσης
|

Έχεις απόλυτα δίκιο συνάδελφε.Αυτή η κανονικότητα που η πρότασή σου εισάγει έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με μια άλλη γνωστή σε όλους "κανονικότητα" μ'αυτήν που την επικαλούνται "οι ημέτεροι" ή με την εξής λογική.Οι επιτυχόντες δεν θα ξέραμε που ανήκουν ή θα το μάθαίναμε εκ των υστέρων..."Κι αν τα δικά μας παιδιά πιάναν πάτο".Ο Σύριζα δε σκέφτηκε ποτέ αυτό το κριτήριο της ποιότητας, γιατί ,αν είχε εισαγαγει και εφαρμόσει αυτή την απολύτως σωστή και δίκαιη πρότασή σου δεν θα τολμούσε κανείς,μετά απ'αυτόν,να αμφισβητήσει την εγκυρότητα μιας αξιολογικής διαδικασίας με σοβρή εξέταση, όχι τύπου ΑΣΕΠ, αλλά σκληρού και αξιοκρατικού ΑΣΕΠ.Και γράφεις αυτή την πρόταση με μια φωνή που "βοά εν ερήμω".Πρόταση για ανάγνωση:"H έρημος των Τατάρων".Εδώ βρισκόμαστε αγαπητέ μου συνάδελφε.Στην Έρημο των Τατάρων..! Ποιός αφήνει στην έρημο ακάλυπτα τα δικά του παιδιά..Ούτε οι Μαμελούκοι,ούτε οι Τάταροι!

@κ.Καραγιάννη Σ
|

Καλοί οι χρονικοί σας προσδιορισμοί για το χρονοδιάγραμμα επιλογών αλλά υπάρχει το εκλογικό απρόοπτο.Το τονίζω έντονα.Πριν τον Θεοδωρικάκο που μίλησε ευθέως για διπλές εκλογές το είπαν και άλλοι.Πιθανολογούνται μεταξύ Μαίου-Ιουνίου.Μετά θα ακολουθήσουν οι επόμενες ,θα πάρει χρόνο η συνκυβέρνηση κλπ.Ανφιβάλλω αν γίνουν το 2020.Σημειωτέον ότι με την συγκυβέρνηση θα υπάρξει ποσόστωση στις επιλογές και άρα θα ανατραπούν τα σχέδια πολλών.Ως γνωστόν ποσόστωση και αξιοκρατία δεν συμβιβάζονται.Και για τους αξιοπρεπείς θα ισχύσει το τραγούδι του Πάριου "Συμβιβασμούς δεν κάνω για αυτό αποχωρώ..."

Άγνωστος
|

Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη συλλογιστική του Σ. Καραγιάννη. Όντως, δεν είναι εύκολο σε λίγους μήνες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για όλα τα Στελέχη Εκπαίδευσης. Μόνο για τις επιλογές των ΔΠΕ & ΔΔΕ το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις μήνες, μετά φυσικά από την ψήφιση του νόμου (δε βλέπω να ψηφίζεται πριν τα μέσα Φλεβάρη) και τη σχετική προκήρυξη. Άρα, οι Διευθυντές Σχολείων πάνε για παράταση ενός έτους. Εξάλλου, η τριετία δεν έχει κάποια λογική, μιας και όλα τα χρόνια οι θητείες ήταν τετραετείς (εκτός του 2015). Όσον αφορά στους Σ.Σ.Ε., μπορεί είτε να τους μετονομάσει σε Σχολικούς Συμβούλους και να τους ξαναπεράσει από κρίσεις όταν λήξει η θητεία τους το 2021 είτε να τους καθαιρέσει άμεσα και να προχωρήσει σε επιλογές με βάση τον νέο νόμο. Και όλα αυτά χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι δε θα προχωρήσει και σε αλλαγές στους Περιφερειακούς. Το σίγουρο είναι ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Αναμένουμε τα νεώτερα.

Θεοδωρικάκος και εκλογές...
|

σήμερα δήλωσε στην τηλεόραση ότι εκλογές θα γίνουν ΜΟΝΟ στο τέλος της τετραετίας και δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη από όλη την κυβέρνηση !!
Ας αφήσουν κάποιοι τις ανοησίες περί δήθεν εκλογών και καθυστέρησης ψήφισης νόμων για ΔΔΕ κ.τ.λ

Είπαμε Μάιο -Ιούνιο εκλογές
|

με λίστα.Αμέσως μετά εκλογές με απλή αναλογική.Αμέσως μετά συνεργασία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και αν δεν βγαίνουν τα κουκιά στήριξη από την Ελληνική Λύση.Θα το δείτε τότε.Αμφιβάλλω λοιπόν αν προλάβουν να γίνουν επιλογές για τις οποίες εκ των πραγμάτων το πολιτικό σύστημα αδιαφορεί και ενδιαφέρουν μόνο τους υποψήφιους.Κανένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται για τις επιλογές και για αυτό κινούνται με ρυθμό χελώνας.Ας το καταλάβουν οι υποψήφιοι.Τυχεροί οι σημερινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και λοιποί που θα βαρέσουν πάνω από δυο χρόνια παράταση θητείας.

Ert
|

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται Ιανουάριο, αρχές Φεβρουαρίου αιτήσεις, αν υπάρχει θεληση αρχές Μαρτίου συνεντεύξεις, λήξη Μαϊου τοποθετήσεις. Ιούλιο κανονικά δντων σχολείων από νέους ΔΔΕ και ΣΣ.

Στελέχη Εκπαίδευσης
|

Τί θα έκανε ένα κανονικό υπουργείο παιδείας, που ενδιαφέρεται για την αξιοκρατική στελέχωση και την αποδοτικότερη λειτουργία των εκπαιδευτικών του δομών:
1) Όλα τα στελέχη θα επιλέγονταν μετά από διαφανείς και αμερόληπτες εξετάσεις ΑΣΕΠ, οι οποίες θα διεξάγονταν κάθε 2 ή 3 χρόνια. Ο βαθμός που θα επιτύγχανε ο κάθε υποψήφιος θα μπορούσε να τον διατηρήσει, με δικαίωμα συμμετοχής και βελτίωσης κάθε 2 η 3 χρόνια, και θα αποτελούσε το κριτήριο κατάταξής του σε κάθε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του για στέλεχος εκπαίδευσης. Βέβαια για να είναι κάποιος υποψήφιος για στέλεχος εκπαίδευσης θα πρέπει να διαθέτει κάποια ελάχιστα υπηρεσιακά, ακαδημαϊκά και διοικητικά προσόντα.
2) Κάθε στέλεχος το οποίο θα έχει δύο τουλάχιστον επιτυχείς επιλογές και δύο επιτυχημένες αξιολογήσεις-κρίσεις, θα μπορεί να παραμένει στη θέση του, εφόσον το επιθυμεί, χωρίς να υφίσταται διαδικασία επιλογής, αλλά μόνο διακασία αξιολόγησης.

phd
|

Κατι δεν παει καλα!!!!
Δεν γινεται και την πιτα ακεραια και τον σκύλο χορτατο!!! Επισης αν δεν σπασεις αυγα ωμελετα δεν γινεται!!! Χρειαζονται αλλαγες με ικανα προσωπα στο ΥΠΑΙΘ για να ΚΑΝΟΥΝ τις οποιες μεταρυθμισεις!!! Πολυ ερασιτεχνισμος!!!

Δυσπρόσιτος
|

Η κ. Ζαχαράκη εκτίθεται συνεχώς. Τελευταίο δείγμα είναι αυτό που αναφέρεται στο τέλος του άρθρου. Ενώ στην πορεία και λόγω της άθλιας έως ανύπαρκτης διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν έφθασαν οι 35.000 πιστώσεις που υπήρχαν, μετά εφευρέθηκαν διάφορες δικαιολογίες, όπως το ότι υπάρχουν πολλές μη αναλήψεις από Αναπληρωτές λόγω της κατάργησης από τον κ. Γαβρόγλου των διπλών μορίων από τα δυσπρόσιτα.
Και "ξαφνικά" διαπιστώνουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι βάσει αποφάσεων του ΣτΕ δεν μπορεί να υπάρχει άλλος Πίνακας για πρόσληψη Αναπληρωτών (εκεί μέτραγαν διπλοί οι μήνες στα δυσπρόσιτα) και άλλος Πίνακας για Μόνιμους Διορισμούς (εκεί ανέκαθεν μέτραγαν μονοί όλοι οι μήνες) και άρα δεν κατήργησε κανένας Γαβρόγλου (με τα χίλια στραβά του, άλλο θέμα αυτό) τα διπλά μόρια στα δυσπρόσιτα.
Γι' αυτό ετοιμάζεται επική κωλοτούμπα, που θα είναι η συνέχιση για έναν ακόμα χρόνο του παλιού συστήματος, με άνοιγμα των Πινάκων για να προστεθεί η προϋπηρεσία των 2 τελευταίων ετών.

Θεραπευτικές κινήσεις αλλα για ποιόν;
|

Μόλις τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ σχεδόν όλοι οι ευσυνείδητοι καθηγητές και μαθητές έχουν αγκαλιάσει το νέο σύστημα με τις πολλές ώρες κατεύθυνσης, το υπουργείο χωρίς να ρωτήσει κυριολεκτικά κανέναν ετοιμάζεται να κάνει «θεραπευτικές κινήσεις». Ζημιωμένοι θα είναι προφανώς οι μαθητές, ειδικά οι οικονομικά αδύναμοι και οι κάτοικοι ορεινών και νησιώτικων περιοχών. Σύντομα θα μάθουμε και ποιοι θα ωφεληθούν από αυτή τη «θεραπεία»

Πολυτεκνος
|

Ποια είναι η μέριμνα του υπουργείου για τους πολύτεκνους αναπληρωτές που δεν έχουν προϋπηρεσία; ή μήπως μας πείτε πάλι ότι κάναμε παιδιά όταν οι άλλοι τρεχαν στα νησιά; Σε ποια παιδιά θα κάνετε μάθημα λοιπόν;

Αναγνώστης
|

Ζητούμε εντός του νομοσχεδίου και την αντιμετώπιση της μη ίσης ακαδημαϊκής αναγνώρισης της ΑΣΠΑΙΤΕ, της οποίας η πανεπηστημιακή εξέλιξη πάγωσε πριν τις εκλογές.

Σ.Καραγιάννης@Ερτ ή mathematics,Imposible..
|

Μάλλον λόγω των 3500 υποψηφίων (2500 υποψ.Σχ.Συμβ.+1000 τουλάχιστον υποψ.ΔΔΕ και ΔΔΕ) με 2 συμβούλια επιλογής με 4+4 αιρετούς-τους ίδιους-(2+2 αναπλ. ΔΕ,2+2 αναπλ. ΠΕ)= 160 μέρες συνεχόμενων κρίσεων και βάλε,από Ιούνιο του 20 άρα πέρας τον Οκτώβριο του 20 ? μεσούσης της νέας σχολικής χρονιάς=ΑΤΟΠΟΝ.Άρα να τις σπάσουμε χρονικά στη μέση,1000 υποψ.ΔΔΕ και ΔΠΕ ως τον Αύγουστο του 20 και 2500 Σχ.Σύμβουλοι από Άνοιξη του 21 με το τοποθέτησή τους στις θέσεις τους τον Σεπτέμβριο του 21.Ο "Mr.μαγικό,γρήγορο ραβδάκι" να μας καταθέσει έναν τεκμηριωμένο συλλογισμό για τη γρήγορη λύση που θα ικανοποιήσει τους ανυπόμονους.

Γιώργος
|

@ερτ τα εξηγει ο κ. Καραγιάννης .
Ποιά συμβούλια θα κρίνουν τους υποψήφιους Διευθυντές; Πρέπει να προηγηθούν οι κρίσεις ΔΔΕ ΔΠΕ, Σχολικών Συμβούλων. Προλαβαίνει;;;;

Ερτ
|

Ας μας εξηγήσει κάποιος στα σοβαρά γιατί δεν προλαβαίνουν για κρίσεις αν ξεκινήσουν αιτήσεις Μάρτιο για παραδειγμα.

Παρατηρητής
|

Απαράδεκτη καθυστέρηση διαδικασιών. Δεν θα πρέπει να δίνονται παρατάσεις στις θητείες διευθυντών κτλ. Για συγκεκριμένο διάστημα έχουν οριστεί.

Πέφτω από τα σύννεφα...
|

...με αυτούς που πέφτουν ΤΩΡΑ από τα σύννεφα! Ποιό ενδιάμεσο, ποιό διάμεσο και ποιό demi ρε παιδιά? Ποιά νομοσχέδια, ποιά αξιολόγηση, ποιά αξιοκρατία, ποιά διαφάνεια, ποιά αριστεία, ποιά κανονικότητα? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ???
Ο Πατέρας (ο ποιο σύντομος διοικητής νοσοκομείου ever), τα είπε όλα σε 2' και μάλιστα live στο Πανελλήνιο! Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα οι άριστοι της ΝΔ που ψηφίσατε. Με το παράδειγμα να το δίνει πρώτος, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Σε ποιά χώρα (Ευρωπαική) δεν θα είχε παραιτηθεί και ο ίδιος, μαζί με τον Υπουργό Υγείας? Σε ποιά χώρα, ικανοί άνθρωποι με σπουδές και προσόντα, θα έμεναν στη χώρα τους μετά και από αυτό το περιστατικό και δεν θα έφευγαν στο εξωτερικό?
Τα έλεγε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές αλλά ποιός τον πίστευε? Και μη βιαστεί κανείς να με κατηγορήσει για "Τσιριζαίο" αλλά τουλάχιστον ο Τσίπρας, 4 χρόνια έτρεχε και δεν έφτανε για να βγάλει μια χώρα από το γκρεμό (που άλλοι την είχαν οδηγήσει) και τα κατάφερε κι όλα, ενώ ο Μητσοτάκης παρέλαβε ένα παράδεισο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 και τώρα κάνει το "γόη" στα σαλόνια (sic γιατί κάπως αλλιώς τον χαρακτήρισε η μαμά με το καροτσάκι).
Για το χώρο της Παιδείας τί να πούμε? Έχουμε κουραστεί και έχουμε κουράσει να λέμε τα ίδια και τα ίδια και τελικά να βλέπουμε ότι δεν αλλάζει τίποτα. Έχουμε κουραστεί να ακούμε κούφιες δηλώσεις και παχιά λόγια και μετά να βλέπουμε μόνο φωτογραφίες από γιορτές/εκδηλώσεις και απευθείας τοποθετήσεις στελεχών (πάντα αρίστων, βεβαίως βεβαίως). Έχουμε κουραστεί με το μέτρημα των κενών στα σχολεία. Με τους 30.000+ αναπληρωτές. Με το ποια μαθήματα θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές. Με Πανεπιστήμια χωρίς πόρους/καθηγητές/υποδομές. Με βαθμούς εισαγωγής σε Πανεπιστήμια 3 και 4. Με φοιτητές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και χωρίς στον ήλιο μοίρα. Με πτυχία "χαρτοπετσέτες". Με μαθητές και γονείς να πληρώνουν τα σπασμένα και να τους φταίνε... οι κακοί καθηγητές.
Να πέφτουμε λοιπόν από τα σύννεφα.... αλλά όταν είμαστε μπροστά στην κάλπη. Τότε, είναι κακό να πετάμε....

George
|

Η καθυστέρηση όλων των διαδικασιών είναι απαράδεκτη και εξοργιστική. Έπρεπε ήδη οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να έχουν αλλάξει, αφού διανύουν τον 17ο μήνα παράτασης της θητείας τους. Επίσης και τα διορισμένα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και η κατάργηση του ν. 4547.

Δρ.Σ.Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83@educations continuity fable
|

Με απόλυτη ηρεμία θα γίνουν όλα με μια σειρά.1.Η ψήφιση του νόμου.2.Οι κρίσεις των ΔΔΕ και ΔΠΕ μέχρι τον Αύγουστο του 20 και μετά, 3.μέχρι τον Αύγουστο του 21 οι κρίσεις των 2500 υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων .4.Η παράταση των διευθυντών των σχολικών μονάδων για ένα χρόνο,αφού θα τους κρίνουν οι νέοι διεθυντές εκπαίδευσης με τα νέα ΠΥΣΔΕ τους και τα ΠΥΣΠΕ τους τον Ιούνιο του 21....3500 υποψηφίους ΔΔΕ,ΔΠΕ και Σχολικούς Συμβούλους στο σύνολο και βάλε, δεν τους κρίνεις στους τρεις μήνες του καλοκαιριού του 20, με δύο συμβούλια και 4+4 αιρετούς.Οι ανυπόμονοι ας περιμένουν....ψιφουλκώντας..Ο θολός ορίζονας σιγά-σιγά καθαρίζει.Λέγαμε ότι θα βγει ο νόμος τον Νοέμβρη και, αν βγάλεις τις γιορτές, πέσαμε έξω 50 μέρες μόνο.Ένα είναι φανερό.Η νέα ηγεσία δείχνει την αποφασιστικότητά της,δηλαδή να μη λάβει υπόψη τις ήδη παλαιές υποψηφιότητες των ΔΔΕ και ΔΠΕ...Μια τέτοια απόφαση καταγράφεται για πρώτη φορά,αν θυμάμαι καλά, στα χρονικά της ιστορίας της εκπαίδευσής μας, και θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί, ως μη αποδεκτή από όλους πολιτική τακτική, εισάγει μια νέα πολιτική και ένα σκληρό ήθος, που αν συνεχιστούν και από τις μετέπειτα ηγεσίες, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η πλυσυζητημένη "συνέχεια στη διοίκηση της εκπαίδευσης" είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία...

ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ
|

Η κ΄Κεραμέως μας έλεγε ότι το Μάιο θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης. Μάλλον εννοούσε το Μάιο του 2021. Σοβαρότης μηδέν.

Αλλαγή υπηρεσιακών συμβουλίων
|

Αλλάξτε επιτέλους άμεσα τα διορισμένα υπηρεσιακά συμβούλια.Ο ΣΥΡΙΖΑ τα άλλαξε στο πρώτο δίμηνο.Εσείς κυβερνάτε πέντε μήνες και είστε σε ένα υπουργείο που τα υπηρεσιακά συμβούλια τα διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης σε τρεις μέρες μπαίνουν στον 17ο μήνα παράτασης της θητείας τους.Να μην πούμε και για τις άλλες παρατάσεις στελεχών.Κατά τα άλλα τον νόμο για τις επιλογές τον είχατε έτοιμο πριν τις εκλογές.Τόσο δούλεμα.

Ενδιάμεσες λύσεις
|

@ Στράτος
Εμένα να δεις!!! Επειδή έχω μπερδευτεί τελείως και μεταξύ μας, αμφιβάλλω πλέον για τη νοημοσύνη μου, εκείνο το "ενδιάμεσο" που λέγανε για πριν τα Χριστούγεννα, ποιό είναι και που κολλάει σε αυτές τις ανακοινώσεις;
Υπενθύμιση : https://www.esos.gr/arthra/64872/n-kerameos-pros-h-kefalidoy-mikro-nomo…

Ππ
|

Αληθεια γιατι δεν συνεχιστηκε η διαδικασια για τους διευθυντες εκπαιδευσης; αυτο το κρατος δεν εχει συνεχεια; σε μια νυχτα βαλανε συντονιστες στο εξωτερικο χωρις να γινει καμια ενημερωση των εκπαιδευτικων.ΥΠαρχουν αναπληρωτες διευθυντες εκπαιδευσης χωρις κανενα τυπικο προσον γινανε γιατι ηταν υπευθυνοι εκπαιδευτικων θεματων αυτα στην ΕΛλαδα του 2019

Τις εκλογές τις υπολογίσατε;
|

Ο Θεοδωρικάκος δήλωσε χθες στο "Πρώτο Θέμα" ότι θα έχουμε διπλές εκλογές.Προσδιορίζονται από όλους τον Μάιο ή Ιούνιο του 2020.Επομένως απλά δεν προλαβαίνετε να κάνετε επιλογές.Για αυτό λέτε για Ιανουάριο.Μέχρι που να ψηφιστεί ονόμος,προκήρυξη,μοριοδότηση,ενστάσεις στους πίνακες κλπ καλό Μάιο.Εκλογές με λίστα και αμέσως μετά με απλή αναλογική.Αφού τα ξέρετε.Τί παραμυθιάζετε τον κόσμο και άδκοπα ελπίζει;

Στράτος
|

Ομολογώ, με έχει μπερδέψει η κ. Υφυπουργός με τις προθεσμίες. Τελικά όλα τα παραπάνω θα συναποτελέσουν ένα μεγάλο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση εντός των ημερών και μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει ψηφιστεί; Δηλ. θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση, οι εργασίες της Επιτροπής Μορφωτικών και η ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής;

Ή μήπως πάλι κάτι δεν κατάλαβα καλά;

Προχθές πάντως μείναμε με την εντύπωση ότι τον Ιανουάριο θα βλέπαμε το νέο νόμο/πλαίσιο επιλογής στελεχών και αργότερα θα ολοκληρωνόταν η ψήφισή του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ