Τι είχε απαντήσει ο Κ. Γαβρόγλου στην αποκάλυψη του esos το έτος 2017 ότι εγκύκλιος του έκανε δεκτά τα πτυχία των Κολλεγίων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών

Δείτε την εγκύκλιο που υπογράφει ο Κ. Γαβρόγλου

15/01/2020

Άκουσε το άρθρο

Α. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει σε σχέση με τα κριτήρια προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Β. Όπως συνέβαινε πάντα, έτσι και τώρα, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται με κριτήριο τους τίτλους σπουδών (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) ΑΕΙ ή με αναγνωρισμένο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής.

Αυτό είχε ξεκαθαρίζει το έτος 2017 ο τότε υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με   ανακοίνωση που εξέδωσε, ύστερα από το αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ το esos ότι στην  εγκύκλιο  για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής , που  έφερε την υπογραφή του Κ. Γαβρόγλου,το υπουργείο Παιδείας κάνει δεκτά  δεκτά   τα πτυχία των Κολλεγίων που έχουν λάβει  Πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.).

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στην κατηγορία των “Δικαιολογητικών", αναφέρει τα εξής:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 9 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΊΩΝ

Σχόλια (4)

Γύρω γύρω όλοι ...
|

Ας μεταναστεύσουμε κι εμείς που γίναμε εκπαιδευτικοί με πολύ κόπο και χρήμα σ'αυτό τον τόπο γιατί ''όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν''.

??????
|

Αν τα είχε κάνει δεκτά τότε,γιατί ψηφίζεται καινούριος νόμος από την αρχή?Δουλευόμαστε?

Apostolos
|

Μα αν δεν θεωρούσαν τα κολλέγια ισάξια των ελληνικών Πανεπιστημίων γιατί δεν ανακάλεσαν τις άδειες τους?

takis
|

η γνωστή πρακτική των "αριστερών προοδευτικών", αριστεροί στην σκέψη καπιταλιστές στην πράξη! με τα τέκνα τους να σπουδάσουν σε ιδιωτικά σχολεία(Παπαρήγα, Τσίπρας,κ.α)και φυσικά με "φουσκωμένα" πορτοφόλια...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ