Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει επικείμενο νομοσχέδιο για τα Κολλέγια

Mετά τη δημοσιοποίηση από το esos των δύο δηλώσεων της Ν. Κεραμέως και την κινητικότητα που υπάρχει από τους ιδιοκτήτες Κολλεγίων

16/01/2020

Ενημερώθηκε: 16/01/2020, 15:47

Άκουσε το άρθρο

Δύο δηλώσεις αντικρουόμενες μέσα σε δύο μήνες σχετικά με την προαναγγελία νέου νόμου πλαισίου για την αδειοδότηση των κολλεγίων έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τον περασμένο Οκτώβριο η υπουργός Παιδείας δήλωσε:  “Είναι στις προθέσεις μας να δούμε συνολικά το θέμα των Κολλεγίων  και να τεθούν αυστηρά κριτήρια για τη λειτουργία τους.   Είναι και αυτό μέσα στα νομοθετικά σχέδιά μας στο επόμενο χρονικό διάστημα”.

Τον περασμένο μήνα, τον Δεκέμβριο,    μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά την περιοδεία της στη Λάρισα και Καρδίτσα, είπε προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Κάποια στιγμή θα κοιτάξουμε ευρύτερα το θέμα των Κολλεγίων, των προϋποθέσεις ίδρυσης των Κολλεγίων. Να δούμε πληρέστερα το καθεστώς . Είναι κάτι που δεν έχουν ασχοληθεί οι Κυβερνήσεις έως τώρα. Δεν έχει μπει τάξη σε αυτό το τοπίο όσο θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου”.

Σήμερα

Σήμερα  Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση από το esos των δύο παραπάνω δηλώσεων και τη κινητικότητα που υπάρχει από τους ιδιοκτήτες Κολλεγίων, η Νίκη Κεραμέως εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:

"Διαψεύδουμε κατηγορηματικά οποιοδήποτε επικείμενο νομοσχέδιο αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας των «Κολλεγίων» στην Ελλάδα.

Οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και λειτουργώντας βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, θα αφορούν στο σχολείο, τις δομές υποστήριξης του, το Πανεπιστήμιο, και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και δια βίου μάθηση”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Πέσανε τηλέφωνα αλλά δούλεψε το σύστημα!
|

Αλοιμονο! Σιγά μην δούμε εστω και βασικά θέματα λειτουργίας των κολεγίων.. αφού οι ιδιοκτήτες είναι πλήρως ευχαριστημένοι: ελάχιστο κόστος (6-8€/h σε καθηγητές κυρίως χωρις διδακτορικό), υψηλά δίδακτρα και αναγνώριση μέσω ΣΑΕΠ οχι μόνο πτυχίου για άσκηση επαγγέλματος αλλά και «επαγγελματική» αναγνώριση Διδακτορικού χωρις ακαδημαϊκά κριτήρια..
τι άλλο να ζητήσουνε οι άνθρωποι; Κάτω τα χέρια από την ιδιωτική πρωτοβουλία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ