1.885.000 συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις (Webex) και 71.701 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη

Η προσωπική εμπειρία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

09/04/2020

Ενημερώθηκε: 13/11/2020, 19:48

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας:

Α. Στη σύγχρονη εκπαίδευση καταγράφηκαν περίπου 1.885.000 συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις (Webex) και 71.701 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη, ενώ είχαν δημιουργηθεί 113.974 ψηφιακές τάξεις.

Β. Στην ασύγχρονη εκπαίδευση, περισσότεροι από 913.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Γ. Επιπλέον ότι περίπου 100.000 μαθητές κατά μέσο όρο παρακολουθούν καθημερινά την εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της Ε.Ρ.Τ..

Στα δημόσια Ι.Ε.Κ.:

Το 84% των μαθημάτων που διενεργούνταν διά ζώσης είναι ήδη ενταγμένα στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. Το 86% των εκπαιδευτών και το 89% των καταρτιζόμενων έχουν κωδικούς πρόσβασης σε ασύγχρονη εκπαίδευση.

Στα Πανεπιστήμια:

Το 96,35% των μαθημάτων παραδίδονται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Τονίζουμε επιπλέον ότι περίπου 100.000 μαθητές κατά μέσο όρο παρακολουθούν καθημερινά την εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της Ε.Ρ.Τ..

Η προσωπική εμπειρία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Ο Στ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία με την κόρη του που πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο, λέγοντας τα εξής:

"Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μια προσωπική εμπειρία. Η μικρή μου κόρη είναι μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού ενός δημόσιου σχολείου, του 1ου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου. Την προηγούμενη Κυριακή, η δασκάλα της αφιέρωσε την ημέρα της, μέχρι αργά το βράδυ, για να συνδεθεί διαδικτυακά με τους μαθητές της και τους γονείς τους, προκειμένου να προετοιμάσει την «ψηφιακή τάξη» της επόμενης μέρας. Στο πρόσωπό της, συγχαίρω όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν αφήνουν τα παιδιά μας πίσω. Που αφιερώνουν χρόνο -και δίνουν τον εαυτό τους- αποδεικνύοντας τι τίτλος τιμής είναι να είσαι δάσκαλος. Άλλη μια φορά, εκ μέρους της Κυβέρνησης και των Ελλήνων, σας ευχαριστώ".

Σχόλια (5)

MS
|

To Webex δεν υποστηρίζεται σε Linux ....

Πράσινα άλογα
|

Μην κουράζεστε κ. εκπρόσωπε. Έρχεστε 3ος. Αυτά τα ωραία χαρτιά με τα νούμερα και τα ποσοστά, μας τα έδειξαν πρώτοι οι Κεραμέως και Διγαλάκης. Και τους πιστέψαμε...
Στατιστικά Σημίτη και Λαλιώτη... οπότε η επιλογή του χρώματος είναι λάθος.
https://www.esos.gr/arthra/66986/ypoyrgeioto-9635-ton-proptyhiakon-math…

ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
|

Ζαλίστηκε η Κεραμέως απ' την κωλοτούμπα που έκανε με τα laptop και ανέλαβε την παρουσίαση των αριθμών ο Πέτσας. Ο εκπαιδευτικός κόσμος κατάλαβε το παιγνίδι σας.!!!!! Αφήστε μας τώρα για το Πάσχα και συνεχίστε αργότερα με όρεξη την επικοινωνιακή σας τακτική, μέχρι να σας σιχαθούν όλοι.

Άννα
|

Οι πραγματικοί αριθμοί τώρα:
Α. Στη σύγχρονη εκπαίδευση καταγράφηκαν περίπου 1.885.000 συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις (Webex)
Το παιδί μου έχει συμμετάσχει σε 5 Webex τάξεις, είναι 1 παιδί όχι 5. Εσείς το μετράτε σαν 5 παιδιά
71.701 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη, ενώ είχαν δημιουργηθεί 113.974 ψηφιακές τάξεις.
Δηλαδή πολλοί εκπαιδευτικοί απλώς την ενεργοποίησαν αλλά δεν την χρησιμοποίησαν. Αυτό εξηγείται με το εξής παράδειγμα: ένα μαθηματικό σε γυμνάσιο κάνει μάθημα σε 4 τμήματα, επομένως πρέπει να δημιουργήσεις 4 ψηφιακές τάξεις. Κανένας εκπαιδευτικός σε οποιαδήποτε βαθμίδα δεν μένει μόνο με μία ηλεκτρονική σύγχρονη τάξη. Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που δουλεύουν σύγχρονα είναι τόσο μικρό που δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί με αυτό.
Β. Στην ασύγχρονη εκπαίδευση, περισσότεροι από 913.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Ε, και; Πόσοι τη χρησιμοποιούν; Πόσα παιδιά έχουν κάνει μόνο το λογαριασμό και δεν έχουν μπει ποτέ ούτε καν να δούνε πως λειτουργεί το eclass. Πόσοι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν eclass λόγω πίεσης και είναι εντελώς κενή, χωρίς περιεχόμενο; Αυτά τα νούμερα να δημοσιεύσετε και όχι τα ανούσια που παρουσιάζετε. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Ήδη μειώθηκε η ύλη για τις πανελλαδικές, ήδη η τηλεθέαση είναι μεγάλη στην εκπαιδευτική τηλεόραση (να υπνεθυμίσω πως τη ζητούσε η εκπαιδευτική κοινότητα από την αρχή που έκλεισαν τα σχολεία). Αυτά τα απλά πράγματα είναι τα πιο ρεαλιστικά και όχι τα πομπώδη (βλέπε laptop σε όλους του μαθητές)

εκπ/κός
|

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΛΑΠ ΤΟΠ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; 1 ΛΑΠ ΤΟΠ ΑΝΑ 50 ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ.ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ