Ψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Παιδείας για τις Πρυτανικές εκλογές

Η προκήρυξη των εκλογών να πραγματοποιείται από τη Σύγκλητο δύο (2) μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος Πρύτανη και υπηρετούντων Αντιπρυτάνεων, αντί τριών που ίσχυε.

30/05/2020

Άκουσε το άρθρο

Ψηφίστηκε  στη Βουλή,κατά πλειοψηφία,  σήμερα δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η διάταξη του υπουργείου Παιδείας   για τις   Πρυτανικές εκλογές , προκειμένου η προκήρυξη των εκλογών να  πραγματοποιείται από τη Σύγκλητο δύο (2) μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος Πρύτανη και υπηρετούντων Αντιπρυτάνεων, αντί τριών που ίσχυε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ (ΆΡΘΡΟ 72)

Ειδικότερα η  διάταξη, που ψηφίστηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας    προβλέπει:

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Άρθρο 72 Προκήρυξη εκλογών

1. Η προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη Πρύτα- νη και Αντιπρυτάνεων σε όσα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ι- δρύματα (Α.Ε.Ι.) η θητεία του υπηρετούντος Πρύτανη και υπηρετούντων Αντιπρυτάνεων λήγει στις 31.8.2020, πραγματοποιείται από τη Σύγκλητο δύο (2) μήνες πριν α- πό τη λήξη της θητείας αυτών, κατά παρέκκλιση κάθε άλ- λης γενικής ή ειδικής διάταξης.

2. Η προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη των μο- νομελών οργάνων των Α.Ε.Ι., η θητεία των οποίων λήγει στις 31.8.2020 και τα οποία δεν εμπίπτουν στην παρ. 1, πραγματοποιείται από το αρμόδιο ανά περίπτωση όργα- νο δύο (2) μήνες πριν από τη λήξη της θητείας αυτών, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

Πρυτανικές εκλογές θα διεξαχθούν στα εξής 6 Πανεπιστήμια:

1. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

2. Πάντειο Πανεπιστήμιο

3. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

4. Πανεπιστήμιο Πατρών

5. Πανεπιστήμιο Κρήτης

6. Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σχόλια (2)

ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
|

ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΓΑΛΑΚΗ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΊΤΕΥΓΜΑ

Έτοιμοι να κυβερνήσουν
|

Ήταν έτοιμοι οι άνθρωποι, έχουν σχέδιο για την Εκπαίδευση, δεν αντιμετωπίζουν τα θέματα σπασμωδικά όταν προκύπτουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ