Υφ. Παιδείας: Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια, και Λύκεια

Τι θα γίνει με τα Λύκεια στις "κόκκινες" περιοχές

29/01/2021

Ενημερώθηκε: 29/01/2021, 14:16

Άκουσε το άρθρο

Tη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια. Στις  περιοχές που θα χαρακτηριστούν “κόκκινες” από την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας,   δεν θα επαναλειτουργήσουν μόνο τα Λύκεια , στα οποία και   θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση .

Τα παραπάνω δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης δήλωσε στην   ο καθηγητής Ογκολογίας-Αιματολογίας και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά την αυστηριοποίηση των μέτρων στην Αττική, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι τα μέτρα που ήδη υπάρχουν είναι επαρκή απλώς δεν εφαρμόζονται σωστά και για το λόγο αυτό υπάρχει αυξητική τάση στα κρούσματα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενστάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, ενώ σημείωσε ότι τον Φεβρουάριο λόγω του των χαμηλών θερμοκρασιών παρατηρείται έξαρση της γρίπης και άλλων ιών, όπως και του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι δεν προκαλεί έκπληξη ένα νέο lockdown, σημιώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά τι ποσοστό βγαίνει από τα κρούσματα θετικά. Αν εδώ ξεφύγει η κατάσταση θα ζήσουμε έναν εφιάλτη». Επεσήμανε δε ότι το να κλείσεις για δύο εβδομάδες τα πάντα δε λύνεις το πρόβλημα της πανδημίας. Θα έπρεπε να μπούμε σε ένα πολύ αυστηρό lockdown για ένα μήνα αλλά δεν θα το άντεχε η οικονομία μας και η ψυχολογία μας.

Σχόλια (35)

Α. Β.
|

Ένα μέρος των μαθητών της Γ λυκείου με τηλ εκπαίδευση και οι υπόλοιποι μαθητές με φυσική παρουσία στις σχολικές αίθουσες? Ισότητα ευκαιριών είναι αυτό? Ή μήπως ξεχάσατε ότι τα παιδιά αυτά δίνουν Πανελλήνιες?

απάντηση στον/στην τι άλλο
|

ειλικρινά δεν πιστεύω ότι είστε εκπαιδευτικός. Δεν εξηγείται αλλιώς. Επειδή είμαι δάσκαλος στην αθμια σε πληροφορώ ότι στο σχολείο μας, έχουμε 4 εκπαιδευτικούς να νοσούν και δυο μαθητές. Και φυσικά το σχολείο ΔΕΝ έκλεισε. Δεν ισχύει πλέον με 3 κρούσματα κλείνει. Θα κλείσει ανάλογα με το τι θα αποφασίσει η περιβόητη task force.Δεύτερο η πλατφόρα των εκπαιδευτικών για προληπτικό εμβολιασμό λειτουργεί στο ελάχιστο. Από την ημέρα που άνοιξε -αρχές Γενάρη- έχουμε πάρει κωδικό, ακόμα περιμένουμε. Τρίτον τεστ στα παιδιά στο σχολείο δεν έχουν γίνει. Στην Κρήτη έκαναν και είδες τα αποτελέσματα. Δεν μπορούν να βγαίνουν και να λένε ότι κινδυνεύουμε λιγότερο, εκπαιδευτικοί και παιδιά. Για να το πεις αυτό κάνεις τεστ. Τεστ δεν γίνονται σε μαθητές. Για να έκαναν και θα σου έλεγα τι θα έβρισκαν. Απλά από την μια μας έχουν για αναλώσιμους και από την άλλη να φυλάμε τα παιδιά , για να πηγαίνουν οι γονείς στις δουλειές τους-όσοι δουλεύουν.Απλά , ξεκάθαρα!!

Αιτήματα φοιτητών για τα ΑΕΙ
|

Μόλις πριν δέκα ημέρες δημοσιεύθηκε επιστολή των φοιτητών Ιατρικής, με τα αιτήματά τους για ανοιχτά Πανεπιστήμια, με συνθήκες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ποιότητα εκπαίδευσης:

Δεν μπορούμε πια να συνεχίζουμε θεωρώντας πως η όλη κατάσταση είναι προσωρινή: Ζητάμε να οργανωμένο πλάνο που να επιτρέπει την επανένταξή μας στις κλινικές υπό τη νέα αυτή συνθήκη.

Απαιτούμε να μας παρουσιαστεί ο σχεδιασμός που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το πώς θα εξασφαλιστεί η διδακτική διαδικασία και η κλινική εκπαίδευση, δεδομένης της κατάστασης.

Αιτούμαστε επίσης η εκάστοτε Διοίκηση να δεσμευτεί για την πραγματοποίηση αναπληρώσεων των χαμένων κλινικών ασκήσεων.

https://www.esos.gr/arthra/71229/epistoli-foititon-ton-epta-iatrikon-sh…

@ @ Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία για μάθημα
29 Ιαν 2021 19:03

Οι φοιτητές σωστά ζητούν την επάνοδο σε ανοιχτές σχολές. Τίποτα δε λειτουργεί άψογα στην τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα, μάλιστα απέχουμε πολύ έστω από ένα ελάχιστα αποδεκτό επίπεδο διεξαγωγής μαθημάτων τόσο εργαστηριακών όσο και θεωρητικών.

Τι θα καταλάβει ο φοιτητής βλέποντας μια διάλεξη στα Μαθηματικά ή την Βιολογία ή την Ιστορία; Ελάχιστα πράγματα, μηδαμινή συμμετοχή - το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να αφορά μόνο το 10% όσων μελετούν μόνοι τους, οφείλει να κινητοποιεί όλους τους φοιτητές.

Προέχει η εκπαίδευση και η ζωή όλων των πολιτών στην Ελλάδα, όχι μόνο το 2021 αλλά και το 2024, το 2025, το 2026...

Louisa
|

Δεν "ζητάει" κανείς κλειστά σχολεία. Θέλω να πιστέψω ότι ο περισσότερος κοσμος νιώθει για τα παιδιά. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα να εξασφαλίσει την ασφάλειά των μαθητών. Ντροπή!

Φοιτητές και μαθητές
|

Αυτοί που ζητούν κλειστά σχολεία σίγουρα δεν είναι μαθητές και φοιτητές, ούτε καν εργαζόμενοι. Κανείς δεν προτιμά αυτην την κατάσταση που σε τίποτα δε θυμίζει τάξη και διδασκαλία ενώ αφήνει τους νέους ανθρώπους απομονωμένους με αυξανόμενη ανασφάλεια σε κάθε επίπεδο. Όλοι καταλαβαίνουν πόση σημασία έχει να επανέλθει η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Ας καταλάβουν όλοι ότι δικαιώματα έχουν και όσοι είναι κάτω των 40 ετών.

Ποιότητα σπουδών στα ΑΕΙ
|

Απαράδεκτο κάποιοι να προφασίζονται ότι η ανάπηρη τηλεκπαίδευση έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την ενεργή συμμετοχή παρουσία φοιτητών σε αμφιθέατρα, εργαστήρια και φροντιστήρια. Στο εξωτερικό δεν έχουν αφήσει τους φοιτητές χωρίς καμία βοήθεια, οι χώροι των πανεπιστημίων παραμένουν ανοικτοί για μελέτη και εργασία.

Με κλειστές τις βιβλιοθήκες, χωρίς σεμιναριακή δια ζώσης υποστήριξη (πχ. εβδομαδιαίες συναντήσεις για επίλυση αποριών και καθοδήγηση), και μέσα από μια απρόσωπη πλατφόρμα που ο διδάσκοντας φυσικά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις όσων παρακολουθούν (τι κατανοούν και σε ποιο βαθμό) τι είδους σπουδές έχουν οι πρωτοετείς αλλά και οι υπόλοιποι φοιτητές;...

Χαμένοι οι μήνες μετά τον Μάρτιο, αυτοσχεδιασμοί στις εξεταστικές περιόδους - αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί και το 2021.

Διδασκαλία και φοίτηση δεν είναι το log in σε μια πλατφόρμα λες και παρακολουθούμε εβδομαδιαία σειρά ντοκιμαντέρ. Μόνο σεμινάριο δύο εβδομάδων για 15 άτομα μπορεί να διδαχθεί αποτελεσματικά χωρίς φυσική αλληλεπίδραση και επίβλεψη.

@ Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία για μάθημα
29 Ιαν 2021 19:03

Μην προσπαθούμε να αλλάξουμε το θέμα της συζήτησης: κανείς δε αναφέρθηκε σε ανοιχτές καφετέριες, αλλά σε ανοιχτές αίθουσες.

Εξάλλου, οι περισσότεροι φοιτητές ήδη έχουν νοικιάσει διαμερίσματα και φυσικά κυκλοφορούν και καταναλώνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τίποτα δεν εμποδίζει όσους κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη αλλά σπουδάζουν στο Ηράκλειο ή την Πάτρα να διαμένουν εκεί όλο αυτό το διάστημα.

τι άλλο;
|

Θα λειτουργήσουν τα γυμνάσια και λύκεια όπως τα δημοτικά. Έτσι έλεγαν και για τα δημοτικά και μια χαρά πάνε. Δε μπορούν άλλο τα παιδιά μέσα κλεισμένα με τις οθόνες. Μόλις είδα και το συγχρωτισμό της χτεσινής συγκέντρωσης κατάλαβα ότι δεν υπαρχει σωτηρία. Γιατί να κάθονται μέσα και να βλέπουμε τέτοιες εικόνες ο ένας δίπλα στον άλλο και ορισμένοι χωρίς μάσκες;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
|

@ Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία για μάθημα
Θα διαφωνήσω... ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ!!!
ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑ ΣΚΕΨΗΣ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΝΩΣΗΣ

@ Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία για μάθημα
|

Σίγουρα ΔΕΝ ειστε φοιτητης . Μαλλον μαγαζάτορας η ιδιοκτήτης διαμερισμάτων ειστε για να ισχυρίζεστε κατι τέτοιο.Η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια θεωρείται η πλέον επιτυχημένη στην Ελλάδα δεν έχασε κανένας φοιτητης το εξάμηνο του, όλα λειτουργούν σχεδον άψογα ακόμα και σε τμήματα που έπρεπε να κάνουν εργαστήρια οπως νοσηλευτες·ότι γινόταν εξ αποστάσεως έγινε όσα δε γίνονται έχει παρθεί ειδική μέριμνα. Λυπούμαστε για το κέρδος που χάνετε αλλά προέχει η υγεία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

"ΝΙΚΟ" ΜΟΝΟ ΑΝ ΝΟΣΕΙΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΉ.

Παπανου Δέσποινα.
|

Ντροπή κανένας σεβασμός στις ευπαθείς ομάδες. Θέλουν νανοιξουν τα σχολεία πανω στους πιο δύσκολους μηνες μετάδοσης. Αφού αυτοί βέβαια εξασφαλιστηκαν με τα εμβόλια. Οι καθηγητές που πασχουν από χρόνια νοσήματα, ακομα και παιδιά λυκείου που νοσούν από αυτοανοσα και λαμβάνουν φάρμακα, να πεθανουν; Αυτούς τους ανθρώπους δεν του σκέφτεται κανείς; Θα στιβαχτουν σε τάξεις είκοσι άτομα και παραπάνω θα ανταλλάξουν, βιβλία, τετράδια θα μεταφερουν οτιδήποτε κολλησουν στους ηλικιωμένους που ζουν μαζί τους στα σπίτια τους, κι ολα αυτα γιατί κάποιοι φωνάζουν οτι οι εκπαίδευση γίνεται δια ζωσης. Όποιος θελει να μάθει και να διαβάσει μπορεί και διαδυκτιακα αν ειναι ζωντανός και ασφαλής.

ΠΕ86
|

Τα γυμνάσια με ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ τάξεις;

Ναι στην εκπαίδευση, όχι στον φόβο
|

Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν ξανά τους επόμενους μήνες, όπου υπάρχει πρόβλημα ας εφαρμοστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία σε ομάδες μέχρι 12 μαθητών.

Η ελληνική κοινωνία δε θα αυτοκαταστραφεί εξαιτίας του υπέρμετρου φόβου και του κλίματος πανικού. Δικαιώματα έχουν όλοι οι άνθρωποι, ειδικά τα ανήλικα παιδιά και οι νέοι εργαζόμενοι είναι το μέλλον.

Δάσκαλος
|

Σας προειδοποίω θα αυξηθούν τα κρούσματα

Λογικός μαθητής
|

Πάω γυμνάσιο, η τάξη μου ίναι 27άρα σε μικροσκοπικό χώρο που χτίστηκε το 1932, έχουμε υπόγειες αίθουσες και εσείς κάθεστε και ασχολείστε με τον συνοστισμό των γωνέων που στο κάτω- κάτω όλοι μόνοι μας πηγαινοερχόμασε.
Έρχονται καθηγητές από την Πάτρα που είναι 40+ χιλόμετρα από δω και πολλοί κάνουν και σε λύκεια. Δηλαδή τώρα μας λέτε οτί θα πηγαίνουν Αίγιο-Πάτρα για να κάνουν webex στο λύκειο και να επιστρέφουν.Ποια η λογική κυρία κεραμυδιά;

Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία για μάθημα
|

Ανοιχτά σχολεία είναι η μόνη επιλογή που διασφαλίζει το μέλλον της νέας γενιάς. Απαράδεκτο να χάνονται εβδομάδες ολόκληρες στην τηλεκπαίδευση που δεν λειτουργεί σαν κανονικό μάθημα.

Ας βάλουμε όλοι προτεραιότητα τους νέους ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας το 2024.

@Εκπαιδευτικός
|

Ας πει επιτέλους κάποιος στην κ. Μακρή να αφιερώσει τον χρόνο της να ενημερωθεί για το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε και όχι σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Έλεος!!

Πετρος
|

28 Μαθητές σε 15 τετραγωνικά κ με μάσκες/πάνινες που δεν κρατάνε σχεδόν τιποτα δεν μεταδέδετε ο ιος?Ασε που δεν εφαρμοζουν τα/μέτρα οι μαθητές.Είχαμε κρούσματα κ μετάδοση ιου σε υψήλοτερες θερμοκρασίες.Φανταστειτε τωρα.

Σε συνέχεια του/της Χ.Λ.
|

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία και στα Μουσικά Σχολεία αυτό είναι απλώς αδύνατον. Σχεδόν το σύνολο των καθηγητών -σε κάθε ένα από τα σχολεία αυτά υπηρετούν δεκάδες καθηγητών λόγω πληθώρας ειδικοτήτων και ειδικευσεων- υπηρετούν ταυτοχρόνως σε γυμνάσιο και λύκειο, καθόσον αποτελούν ενιαίες λειτουργικά και διοικητικά σχολικές μονάδες. Είτε σε αυτά τα σχολεία θα λειτουργήσει γυμνάσιο και λύκειο είτε κανένα από τα δύο.

Τι θέλει να πει "ο ποιητής";;
|

Υπολογίζεται η γνώμη των γιατρών ή όχι;
Γιατί να συνεδριάσει η επιτροπή αφού ελήφθη η απόφαση;
Ξανάγινε το ίδιο στις 10/1 με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ η επιτροπή συνεδρίαζε την επόμενη μέρα. Πάλι ξανά τα ίδια;
Τι να πει πια ο λαός;

Αν, λέω αν..
|

θελήσουν ν'ανοίξουν τα σχολεία, ας ανοίξουν μόνο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της γ' λυκείου. Να γίνονται σε 2 μέρες με φυσική παρουσία στο σχολείο (με αλλαγή του προγράμματος) και τα υπόλοιπα μαθήματα να τα κάνουν διαδικτυακά από το σπίτι..

παναγιώτης
|

η συζυγος ειναι σε ευπαθη ομαδα.τα παιδια μου πανε σε διαφορετικα σχολεια.εμεις πως θα προστατευτουμε;αλλά ποιος νοιάζεται;
λιγος καιρος τηλεκπαιδευσης ακομα θα εσωζε πολυ κοσμο.
στο ζενιθ της πανδημιας στελνουμε τα παιδια σχολείο;ή μήπως δε γίνεται ήδη χαμός στα δημοτικά;

Οι ειδικοί μας πεθαίνουν με το σταγονόμετρο
|

Καθημερινά μας κουνούν το δάκτυλο , με απειλές και απαγορεύσεις. Δεν αντέχουμε άλλο τους ειδικούς . Μας πεθαίνουν καθημερινά. Και συνέχεια διαφωνούν μεταξύ τους, οι ειδικοί. Αφήστε μας να ζήσουμε ελεύθερα.
Μας γεμίσατε φόβους και ανασφάλεια. Δεν θέλουμε άλλο να μας προστατέψετε, προσέχουμε και μόνοι μας. Μην ξαναβγείτε στην τηλεόραση για να μας απειλήσετε.
Έλεος πιά!!!

np
|

αρα κανεις δεν ακουει τους ειδικους.
εχουν προαποφασισει στελνοντας παιδια και κατα συνεπεια οικογενειες με απιστευτο ρισκο στα σχολεια.αισχος ή καποιος μας κοροιδευει.εμεις τι κλειστηκαμε μεσα τοσο καιρο;για να την πατησουμε τώρα;

ΝΙΚΟΣ
|

Καλησπέρα σας
Μια ερώτηση , θα ήμουν υπόχρεος για βοήθεια.
Σε περίπτωση που δάσκαλος μπει σε καραντίνα γιατί η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον covid, αλλά ο ίδιος είναι αρνητικός, ( δεν έχει νοσήσει, δεν έχει συμπτώματα, είναι απόλυτα υγιής) τι γίνεται αυτές τις 14 ημέρες που πρέπει να μείνει στο σπίτι με το τμήμα του;
Είναι υποχρεωμένος να κάνει μάθημα μέσω webx και τα παιδιά του τμήματός του να παραμείνουν σπίτι;
Η πρωτοβάθμια πρέπει να στείλει αντικαταστάτη στη θέση του ωστε τα παιδιά του τμήματος να συνεχίσουν κανονικά μάθημα δια ζώσης;
Όσο και να το έψαξα δεν βρήκα τη σχετική νομοθεσία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

vasog
|

Μπάχαλο.Οι προσφυγές έρχονται κ. Πρωθυπουργέ.....Ισότητα ευκαιριών..Ας γελάσουμε!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Αιτία της κακής πράξης είναι η ανοησία του ισχυρότερου!!!!
Οι κυρίες του υπουργείου έχουν αποκτήσει και ιατρικές γνώσεις!!!
Κα Μακρή, ενημερωθείτε πρώτα για τα θέματα της παιδείας και αφήστε τις δηλώσεις για τους ειδικούς!!!!

ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
|

Μας έχετε κλείσει μέσα, ενώ εσείς κυκλοφορείτε ελεύθερα, έχετε εμβολιαστεί αν και ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ενώ εμείς γονείς κάποιας ηλικίας με προβλήματα υγείας καλούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, χωρίς εμβολιασμό, χωρίς μέριμνα...25 -27 άτομα στην τάξη, δύο δύο στο θρανίο αλλά με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο...Δεν ξέρω τί να σκεφτώ! Ποιο είναι το σχέδιο σας; Να μας στείλετε στον άλλο κόσμο; Υπάρχει λογική; Κρατήστε τα σχολεία κλειστά ή μειώστε τον αριθμό των μαθητών στην τάξη ...άλλη λύση δε βλέπω να υπάρχει.

scp
|

" Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενστάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών "

Ναι, ο συγχρωτισμός στο πήγαινε - έλα φταίει. Τα 27άρια τμήματα είναι νορμάλ σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο...

Προκαταβάλουν την απόφαση των ειδικών
|

Από τη δήλωση "Ακούμε τους ειδικούς" περάσαμε στο "Τα σχολεία θα ανοίξουν" πριν συνεδριάσουν οι ειδικοί. Από τη στιγμή που κάποιοι λοιμωξιολόγοι έχουν ήδη τοποθετηθεί κατά του ανοίγματος των σχολείων γιατί η υφυπουργός προκαταβάλει την απόφαση της επιτροπής;
Μήπως θέλουν να χειραγωγήσουν την επιτροπή ώστε να συναινέσει και να νομιμοποιήσει την απόφαση του υπουργείου η οποία ελήφθη με μικροπολιτικά κριτήρια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ