Διευθυντές Εκπαίδευσης: Την άλλη εβδομάδα η ανακοίνωση μοριοδότησης των προσόντων

Η ολιγοήμερη αυτή καθυστέρηση αναμένεται να συμπαρασύρει και το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Παιδείας

04/03/2022

Ενημερώθηκε: 05/03/2022, 16:37

Άκουσε το άρθρο

Η προγραμματισμένη, από το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωση των πινάκων  μοριοδότησης των τυπικών προσόντων των υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,για σήμερα  Παρασκευή , μετατίθεται για τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Η ολιγοήμερη αυτή καθυστέρηση αναμένεται να συμπαρασύρει και το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Παιδείας, και έχει ως εξής:

  •     Από 8 έως 10 Μαρτίου (3 εργάσιμες ημέρες): Κατάθεση ενστάσεων
  •     18 Μαρτίου: (i) Ανακοίνωση οριστικών πινάκων μοριοδότησης μετά την εξέταση των ενστάσεων και (ii) Ανακοίνωση προγράμματος συνεντεύξεων
  •     Από 21 Μαρτίου έως και 8 Απριλίου: Διεξαγωγή  Συνεντεύξεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκαπίδευσης
  •     8 Απριλίου: Έλεγχος πινάκων μοριοδότησης για συμπληρωματικές συνεντεύξεις από τον επικουρικό πίνακα
  •     11 Απριλίου: Ανακοίνωση προγράμματος συμπληρωματικών συνεντεύξεων
  •     Από 13 έως 14 Απριλίου: Συμπληρωματικές συνεντεύξεις
  •     15 Απριλίου: Κατάρτιση τελικών αξιολογικών πινάκων επιλογής και υποβολή για κύρωση
  •     Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου: Κλήση από διοίκηση για υποβολή δήλωσης προτίμησης
  •     Από 19 έως 20 Απριλίου: Δηλώσεις προτίμησης
  •     Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου: Πρόταση για τοποθέτηση

Η Συνέντευξη καταλαμβάνει τα 20 απο τα 75 μόρια  

Η Συνέντευξη από τα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής τα οποία διορίστηκαν από την υπουργό Παιδείας,  θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Τα γενικά κριτήρια επιλογής κατ΄εξαίρεση σε αυτές τις επιλογές  αποτιμώνται με 75 μόρια   κατ’ ανώτατο όριο (σ.σ. το κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων της περ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 32 του ανωτέρω νόμου δεν μοριοδοτείται),  εκ των οποίων μέχρι και  τα   20 οι υποψήφιοι τα  λαμβάνουν στη Συνέντευξη.

Ποια είναι τα προσόντα τα οποία θα κριθούν στη Συνέντευξη

Το κριτήριο της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησης του υποψηφίου αποτιμάται με είκοσι (20) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

Για την αποτίμηση του εν λόγω κριτηρίου διενεργείται προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, η οποία μαγνητοφωνείται.

Μέσω της συνέντευξης εκτιμώνται η συγκρότηση της σκέψης και του λόγου, η ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας, η συστηματική ενημέρωση στα εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και οι γνώσεις και οι ικανότητες του υποψηφίου σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της διεκδικούμενης θέσης στελέχους, ενώ συνεκτιμώνται τα στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητας κάθε υποψηφίου.

Για τη διεξαγωγή της συνέντευξης, αξιοποιείται μελέτη περίπτωσης από τράπεζα θεμάτων, την οποία καλείται να πραγματευτεί ο υποψήφιος.

Υπεύθυνη για την προετοιμασία της τράπεζας θεμάτων είναι η Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε., η οποία επικουρείται από το Ι.Ε.Π..

Η διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

α) προετοιμασία του υποψηφίου στη μελέτη περίπτωσης, την οποία επιλέγει τυχαία από ένα σύνολο μελετών περίπτωσης και

β) παρουσίαση από τον ίδιο του θέματος της μελέτης περίπτωσης και ερωτήσεις των μελών του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής προς τον υποψήφιο. Κατά τον χρόνο της προετοιμασίας του υποψηφίου πραγματοποιείται εισήγηση από μέλος του συμβουλίου επιλογής σχετικά με τον φάκελο υποψηφιότητας του υποψηφίου.

Τα στοιχεία που συνεκτιμώνται κατά τη συνέντευξη αποτιμώνται σε αξιολογικές μονάδες ως εξής:

α) η συγκρότηση της σκέψης και του λόγου: πέντε (5) μονάδες,

β) η ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας: πέντε (5) μονάδες και

γ) η συστηματική ενημέρωση στα εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και οι γνώσεις και οι ικανότητες του υποψηφίου σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της διεκδικούμενης θέσης στελέχους: δέκα (10) μονάδες.

Το συμβούλιο επιλογής δύναται, με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση, να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων της διεκδικούμενης θέσης στελέχους.

Από εξετάσεις οι υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης με τίτλους σπουδών από το εξωτερικό

Όσοι υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης προσκομίζουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, προκειμένου να μοριοδοτηθούν για τους τίτλους σπουδών , καθώς και για τη γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία αποκτήθηκαν,, θα εξετάζονται προφορικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξηςενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής ως προς τη γνώση της γλώσσας αυτής.

Η εξέταση  των ΠΔΕ, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων Εκπαίδευσης θα  γίνεται από ένα (1) μέλος Δ.Ε.Π. ή ομότιμο καθηγητή Α.Ε.Ι. ειδικότητας της αντίστοιχης ξένης γλώσσας
ή εκπρόσωπο ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα για τα στελέχη εκπαίδευσης, η επιλογή των οποίων ανατίθεται στα συμβούλια επιλογής  και  από ένα (1) μέλος Δ.Ε.Π. ή ομότιμο καθηγητή Α.Ε.Ι. ειδικότητας της αντίστοιχης ξένης γλώσσας ή εκπρόσωπο ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα ή Σύμβουλο Εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, της αντίστοιχης ειδικότητας για τους  Διευθυντές Σχολείων, η επιλογή των οποίων ανατίθεται στα συμβούλια επιλογής.

Οι εξεταζόμενοι βαθμολογούνται σε δεκάβαθμη κλίμακα.

Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι βαθμολογούνται με βαθμό μικρότερο του πέντε (5) δεν μοριοδοτούνται για:

α) τους τίτλους σπουδών   και

β) τη γνώση της αντίστοιχης ξένης γλώσσας, οποιουδήποτε επιπέδου.

Ο εξεταστής για κάθε ξένη γλώσσα ορίζεται με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη συγκρότηση του οικείου συμβουλίου επιλογής.

Σχόλια (34)

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
|

Μην κουραζόμαστε. Όταν θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν κρίσεις....

Ευτυχώς συνταξιουχος
|

Η χειρότερη υπουργός Παιδείας από το 1982 που υπηρέτησα την δημόσια παιδεία. Παρατάσεις, παρατάσεις, και κρίσεις στελεχών με παρατάσεις!!! Ο καλύτερος υπουργός Παιδείας που θυμάμαι ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Το κυριότερο προσόν του άκουγε τους εκπαιδευτικούς και υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση!!

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
|

@ Δημήτριος Δημακόπουλος
Τι υπαινίσσεσαι συνάδελφε ?

ΥΠΟΜΟΝΗ
|

Υπομονή συνιστώ..
Η Α(χ)ρηστεία (Αριστεία) θα λάμψει αργά ή γρήγορα.
Οι "άριστοι" ή καλύτερα τα γαλάζια παιδιά θα είναι.... έγκαιρα στις θέσεις που τους έχουν ήδη ετοιμάσει. Προς τι η όλη διαμαρτυρία;

Κωστας
|

Δεν έχει την παραμικρή ευθιξία να παραιτηθεί;
Εκεί στην κυβέρνηση δε βλέπει κανείς αυτά τα χάλια;

Ειδικά οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ είναι στα κάγκελα για αυτή τη ντροπή, ούτε τη συνέχεια της διοίκησης δε μπορεί αυτή η Υπουργός να εξασφαλίσει;

ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
|

@ΑΝΙΚΑΝΟΙ(2)
Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι θα γίνουν επιλογές Συμβούλων και Διευθυντών σχολείων το 2022; Πολύ αισιόδοξο σας βρίσκω!

@πού είναι τα ΜΟΡΙΑ;;;;;
|

εδώ είστε και θα το δείτε!!!!
και την επόμενη εβδομάδα τα ...μόρια θα συνεχίσουν και λόγω Αποκριάς(!) να βρίσκονται στον Τύρναβο....
την μεθεπόμενη...;;;
είδομεν....

ΠΕ19
|

Όταν είσαι αυστηρός και κουνάς το δάκτυλο στους υφισταμένους σου για αξιολόγηση πρέπει πρώτος να τη δεχτείς εσύ.
2 χρόνια να βγει το (έτοιμο) νομοσχέδιο
5 μήνες να βγει η προκήρυξη
Καθυστέρηση στη καθυστέρηση
Αν βγουν Τρίτη πάμε για άλλες 5 μέρες καθυστέρηση.
Και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κόλλημα φανταστείτε να αρχίσουν ενστάσεις επί ενστάσεων.
Ο νόμος σε πάρα μα πάρα πολλά σημεία είναι ασαφής και θα υπάρξουν αρκετές ενστάσεις μέχρι και ενδεχομένως ασφαλιστικά μέτρα (το απίστευτο με το να μην καλούνται όλοι για συνέντευξη).
Για συμβούλους τίποτα 11/11 είχε βγει η προκήρυξη για τα συμβούλια επιλογής των Δ/ντων εκπαίδευσης και άνοιξε η πλατφόρμα 4/1 αν αύριο το πρωί βγει για τους Συμβούλους αναλόγως η πλατφόρμα θα ανοίξει 2/5 και αν έχουμε κατά 20% ταχύτερη διαδικασία οι σύμβουλοι θα είναι το ΝΩΡΙΤΕΡΟ στις θέσεις τους 1/8 πότε θα γίνουν επιλογές Δ/ντων σχολείων ???? αν γίνουν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες (έστω και τον Αύγουστο) και μέσα σε 3 μήνες οι Δ/ντες μπορούν να είναι στα σχολεία στη καλύτερη περίπτωση 1/11 !!!!!
Όλα αυτά στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση η μέχρι τώρα πορεία του υπουργείου δείχνει ότι έχουμε καθυστέρηση σε κάθε φάση από μερικές μέρες μέχρι 2 χρόνια !!!!!!!!
Αγαπητοί Δ/ντες Σχολείων καθήστε στις θέσεις σας και την επόμενη χρονιά (τουλάχιστον).
Αξιολόγηση ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!!

Λογικό
|

Εφόσον οι επιτροπές ξεκίνησαν μόλις να συνεδριάζουν, είναι λογικό Πέμπτη 10/3 ή Παρασκευή 11/3 να ανακοινωθούν οι πρώτοι πίνακες μοριοδότησης των τυπικών προσόντων των υποψηφίων. Αυτό μεταθέτει - μοιραία - την τοποθέτηση των νέων Διευθυντών είτε μέσα στη Διακαινήσιμο είτε στις αρχές Μαΐου. Ίδωμεν...

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
|

Θα πέσει μαγείρεμα; κόψε από εδώ, κόψε από εκεί για να είναι μικρή η διαφορά μορίων των δικών μας παιδιών; όπερ έδει δείξαι.

Φ.Φ.
|

Ολιγοετή καθυστέρηση πέστε την καλύτερα, και πάλι θα ήσασταν επιεικείς. Άκου εκεί ολιγοήμερη!!!

Στέλιος
|

Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Τι δεν πήγε καλά;

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Τώρα βλέπουν τι νόμο ψήφισαν...

Κ.Α.
|

Αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω...
Τουλάχιστον ανοργάνωτοι και ανεπαρκείς.

kai
|

να δείτε τι θα γίνει με τις ενστάσεις και τα αναμενόμενα ...απόνερα...

25η ΜΑΡΤΙΟΥ
|

Και βλέπουμε.,,,..

Συντονιστής
|

Ωραία. Θα μαζέψουμε περισσότερα μόρια.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!
|

Απαράδεκτοι επιεικώς! Να κόψουν το λαιμό τους να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα. Δεν μπορεί να κρατάνε κόσμο δέσμιο να περιμένει μήνες για να δει τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει. Δεν τολμάμε ούτε ραντεβού για θέματα υγείας να κλείσουμε μη τυχόν και πέσει πάνω στη συνέντευξη. Έλεος!!!! Ας τηρήσουν τουλάχιστον το χρονοδιάγραμμα των συνεντεύξεων.

τρελός
|

Μην τα ανακοινώνετε ποτέ, έχουμε διευθυντές τους προσωρινούς , το μόνο που θέλω τουλάχιστον εγώ, να μας αφήσετε ήσυχους.... να εργαστούμε....

'Ερεβος
|

Η σούπα δεν έδεσε!!! Η κουτάλα συνεχίζει!!!

Δημήτριος Δημακόπουλος
|

Με τόσες καθυστερήσεις κινδυνεύουν οι μεσήλικες υποψήφιοι να γίνουν υπερήλικες!!! Καλές Απόκριες.

Ert
|

Μητσοτάκη όλα καλά; Δεν φαντάζεσαι πόσες ψήφους θα χάσεις από αυτούς εδώ τους ##€€@&&#€.

ΑΝΙΚΑΝΟΙ (2)
|

(Επαναδημοσιεύω αυτό που έγραψα πριν 2 ημέρες, προς επιβεβαίωσή μου. Κι έπεται συνέχεια.... Αγαπητό esos, κράτα το δημοσίευμα και θα τα ξαναπούμε τον Ιούνιο!)
ΑΝΙΚΑΝΟΙ 02 Μαρ 2022 22:44
Βάζω στοίχημα με όποιον θέλει, ότι η ανίκανη κυβέρνηση, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 30 Αυγούστου να έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων. Να μου το θυμηθείτε: Μετά κόπων και βασάνων και με τηλεγραφικές διαδικασίες, οι νέοι Διευθυντές κι οι νέες Διευθύντριες των Σχολείων, θα αναλάβουν ασθμαίνοντας από 5 Σεπτεμβρίου...

STEVEN
|

Γιατί ντροπή βρε παιδιά; Και τι θα γίνει εάν πάει μια ή δυο εβδομάδες αργότερα ; Τόση βιασύνη κάποιοι για την καρέκλα; Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι κολλημένοι με το όνειρο της καρέκλας ! ! !

Μόνο στην Ελλαδάρα
|

Καλό τριήμερο.... και καλό ανακάτωμα.....

πού είναι τα ΜΟΡΙΑ;;;;;
|

πήγαν τύρναβο για απουκριές και καθαροδευτέρα, αν εννοείτε

Δώρα
|

Καμία, μα καμία σοβαρότητα.... δυστυχώς μικροί άνθρωποι... σε δύσκολες στιγμές... παραφράζοντας λιγάκι το σχετικό στίχο.... δεν μπορείς πια να τους έχεις καμία εμπιστοσύνη...

αχαχαχαχαχα
|

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ημετέρων ΧΤΕΣ και ισοβιότητα ! σανό αβέρτα , να τρέχουν μόρια και φράγκα ! ΑΡΙΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ , Νίκη η καλύτερη υπουργάρα ! Προλαβαίνουν την προκήρυξη εκλογών;

Εκπαιδευτικος
|

Τρια χρόνια θα θα θα....
Αν το Υπουργείο δείχνει τέτοια ασυνέπεια τι να περιμένεις μετά από τις χαμηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης...
Ελλάς το μεγαλείο σου...

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
|

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΜΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΙΕΣΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ