Απέσυρε ο ΔΔΕ Πειραιά τη διαδικασία πειθαρχικών διώξεων δύο Διευθυντών Σχολείων και δύο εκπαιδευτικών

ΔΔΕ Πειραιά στο esos: Kατόπιν παροχής γραπτών εξηγήσεων από τους δύο εκπαιδευτικούς οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, ενώ οι Διευθυντές Σχολείων δεν διώχθηκαν συνδικαλιστικά αλλά τέθηκε ως ερώτημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

07/12/2022

Ενημερώθηκε: 07/12/2022, 11:46

Άκουσε το άρθρο

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ανακοίνωσε ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ,  σε συνάντηση μαζί του, η οποία πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δεσμεύτηκε:

  • να μην προχωρήσει καμία δίωξη για τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο
  • να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απαλλαγούν από την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Διευθυντές που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, οι οποίοι θα μπορέσουν να λάβουν κανονικά μέρος στις επερχόμενες κρίσεις για τη θέση του Διευθυντή (αν φυσικά το επιθυμούν).

Η ΕΛΜΕ,  μετά τη δέσμευση του ΔΙΔΕ Πειραιά, προχωρά σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 9/12 14:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι), προκειμένου να αποσπάσει  σαφή δέσμευση και από την Περιφέρεια για την παύση της δίωξης των δύο   Διευθυντών, επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή . 

Δήλωση του ΔΔΕ Πειραιά

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πειραιά Δρ Διον.  Αναστασόπουλος, σχετικά δήλωσε στο esos:

"Στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου με ευγένεια και  κατόπιν παροχής γραπτών εξηγήσεων από τους δύο εκπαιδευτικούς οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, ενώ οι Διευθυντές Σχολείων δεν διώχθηκαν συνδικαλιστικά αλλά τέθηκε ως ερώτημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους μέντορες και συντονιστές  βάσει της κείμενης νομοθεσίας  .

Εάν υπήρχε δίωξη από την πλευρά  του ΔΔΕ θα έδινα απευθείας ποινή που προβλέπεται  από την θέση ευθύνης μου.

Αντίθετα επειδή  πιστεύω βαθιά σε δημοκρατικούς θεσμούς και ανεξάρτητη δικαιοσύνη  κλείνει το θέμα εκεί και οι δύο Διευθυντές σχολείων μπορούν   να λάβουν τα ΠΥΜ  και να υποβάλουν αίτηση για θέση Διευθυντή Σχολείου. Δεν αποκλείονται  από αυτή τη διαδικασία". 

Σχόλια (8)

Ενόργανη γυμναστική
|

Εγώ γιατί θυμάμαι, να μας τα είχαν πει λίγο διαφορετικά (μόλις πριν λίγες μέρες) ΔΔΕ και ορισμένοι σχολιαστές? Είναι κυβίστηση α λα "Κομανέτσι" τώρα.... ή απλώς κ@λοτούμπα?
https://www.esos.gr/arthra/80901/vinteo-ekpaideytikoi-ekanan-katalipsi-…

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Πώς είπαμε εκείνο το νέο πολιτικό όρο που εισήχθη το 2015; Α ναι κολοτούμπα ...

Μέντορας
|

Μια αξιοπρεπής απάντηση από τον ΔΙΔΕ και επιτέλους ας αποφασίσει κάποιος εκεί ψηλά τι ισχύει και τι δεν ισχύει .

Πιτσιφλής
|

Μην τιμωρείτε τους δασκα΄λους και τους καθηγητές!
Είναι πολύ βασανισμένοι.

τι λες τώρα; τέτοια μεγαλοψυχία
|

να τους επιτραπεί να γίνουν διευθυντές;;;;;; ουάου...

ΑΜΑΛΙΑ ΚΡ.
|

Συγχαρητήρια στον Διευθυντή Πειραιά για τη δήλωσή του.Ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς είναι αναγκαίος.Οποιαδήποτε

ΑΜΑΛΙΑ ΚΡ.
|

Μπράβο για την πρωτοβουλία.Η εκπαίδευση αποτελεί χώρο ανταλλαγής ιδεών.
Το Υπουργείο Παιδείας ας αποφασίσει τελικά τι πρέπει να γίνει ώστε να μην έρχονται σε άγονη αντιπαράθεση συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καθώς οι στόχοι είναι κοινοί.

Πλατάρος Γιάννης
|

Καλώς έκανε ο ΔΙΔΕ Πειραιά, αφού το θέμα άπτεται της ιδιότυπης λευκής απεργίας η οποία ωστόσο αναγνωρίζεται ως δόκιμη μορφή απεργίας και επίσης εν όσω δεν έχει γίνει προσφυγή από το Υπουργείο στην δικαιοσύνη , έχει το τεκμήριο της νομιμότητας.
Προσωπικά είχα την εντύπωση ότι ήδη είχε κηρυχθεί ως παράνομη αυτή «και κάθε μελλοντική κινητοποίηση» όπως είχε πει το Εφετείο. Αυτό όμως αφορούσε την Αυτοαξιολόγηση και ήταν μόνο γι αυτήν, δεν επεξετείνετο στον
Ν. 4823/2021.
Άρα, καλώς έπραξε ο ΔΙΔΕ Πειραιά και το Υπουργείο, καλώς θα κάνει, να μην επαφίει την τήρηση της νομοθεσίας στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ