Βίντεο: Εκπαιδευτικοί έκαναν κατάληψη στη ΔΔΕ Πειραιά

30/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Σε κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά, προχώρησαν  σήμερα εκπαιδευτικοί, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά , καταγγέλλοντας την άρνηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  να συναντηθεί μαζί τους.

Η συνάντηση ζητήθηκε, στο πλαίσιο της κινητοποίησης ενάντια στην απόφαση του ΔΔΕ Πειραιά να παραπέμψει στο Πειθαρχικό  έναν Διευθυντή  Γυμνασίου   και μιας  αναπληρώτριας καθηγήτριας, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στο κέντρο του Πειραιά, με κατεύθυνση τη Διεύθυνση    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση, που παρά τη συνεχή βροχή   συμμετείχαν  και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του Πειραιά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (17)

ΑΝ-ΑΞΙΟΣ
|

 
Κ. Πλατάρε Γιάννη, δεν αμφισβητώ τις νομικές σας γνώσεις αν και είστε εκπαιδευτικός και όχι π.χ. εισαγγελέας (παρεμπιπτόντως, εδώ μας χρειάζονται στοιχειωδώς δημοκράτες εκπαιδευτικοί και όχι γραφειοκράτες εισαγγελείς). Όμως, σε λίγο (;) θα μας απαγορεύσουν να έχουμε γνώμη και να μιλάμε και - είμαι σίγουρος- θα βρεθούν κάποιοι να στηρίξουν αυτήν την απαγόρευση με νομικά επιχειρήματα. Ελπίζω να μη συνεχίσετε να είστε ένα από αυτούς.

Πλατάρος Γιάννης
|

@ΡΑΤ
Η λευκή απεργία είναι όντως νόμιμη μορφή απεργίας, ΑΛΛΑ:
* Δεν την προκηρύσσει η ΕΛΜΕ
* Γενικώς η απεργία δεν είναι απεριόριστο δικαίωμα, αλλά υπόκειται σε καταχρηστικότητα που αποδεικνύεται σε δικαστήριο, με σχετική απόφαση.
* Υπάρχει ένα παραθυράκι πάντα για τον εργοδότη, όπου πρέπει να υπάρχει στις νόμιμες απεργίες «προσωπικό ασφαλείας» η συντριπτική πλειονότητα των απεργιών ΔΕΝ προβλέπουν προσωπικό ασφαλείας και εξ αυτού εκπίπτουν νομικά με δικαστική απόφαση. Μέχρι να εκπέσουν υπάρχει το τεκμήριο της νομιμότητας. Έχω υπ΄όψιν μου και την νομική γνωμοδότηση της δικαηγόρου κας Μαδαληνής Τσίπρα προς την ΑΔΕΔΥ για αποχή από συγκεκριμέν καθήκοντα. Όμως με τις προσφυγές του ΥΠΑΙΘ, το δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει και για μελλοντικές παραβιάσεις του νόμου για την αξιολόγηση , του ΝΟΜΟΣ 4823/2021.
ΑΡΑ:
Ο μη ορισμός Μέντορα και Συντονιστή μέσω απεργίας έχει ΗΔΗ βγει παράνομος
Και εδώ νομίζω τελειώνει η γόνιμη συζήτηση....

ΑΣΕΠΙΤΗΣ
|

@Poyet
ο κ. Γιάννης βγαίνει επώνυμα και καταθέτει την άποψή του εσύ από την άλλα με ψευδώνυμο και κρίνεις τους άλλους....εσύ όμως κατά βάθος τι κάνεις δεν μας αποκαλύπτεις!!!!

Καταστατικό των ΕΛΜΕ
|

@Πλατάρος Γιάννης

Όλα όσα λέτε, θα τα αποφασίσει και θα συμφωνήσει ή όχι με αυτά ο δικαστής στο δικαστήριο.

Όσο όμως δεν έχει γίνει ακόμα δικαστήριο για την απεργία της ΕΛΜΕ, η απεργία παραμένει νόμιμη.

Κατά συνέπεια όποιος τολμά να τιμωρεί απεργό που συμμετέχει σε απεργία που δεν έχει ακόμα κριθεί παράνομη από δικαστήριο, παραβιάζει το σύνταγμα.

Για παραβίαση του συντάγματος από δημόσιο υπάλληλο, προβλέπεται ποινή μέχρι και την απόλυσή του.

PAT
|

Πόσο ακόμα θα ακούμε ανέξοδη και ανερμάτιστη προπαγάνδα???

Αναγνωρίζοντας την λευκή απεργία ως νόμιμη μορφή απεργιακής κινητοποίησης, το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 2038978/4420/0022/14-06-1990 εγκύκλιό του, στην οποία αναφέρεται: «1. Σύμφωνα με τη νομολογία (8384/79 και 8272/89 αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών και 920/1983 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) η μείωση της απόδοσης των εργαζομένων (ποσοτική ή ποιοτική) ή η επιβράδυνση του ρυθμού της εργασίας – λευκή απεργία- αποτελεί μορφή απεργίας. Συνεπώς η αποχή των εκπαιδευτικών από ορισμένα καθήκοντα τους, συνεπάγεται ποσοτική μείωση της απόδοσης τους, η οποία κατά τα ανωτέρω, αποτελεί μορφή απεργίας, τη λευκή απεργία (βλ. σχετικώς και ΔΙΚΠΡ/Φ9/2741/7072/3.9.86 και ΔΙΚΠΡ/ Φ9 /241 /11026/ 23.10.85 έγγραφα του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως)». Αντίστοιχου περιεχομένου είναι και οι υπ’ αριθμόν ΔΙΚΠΡ/Φ9/2741/7072/3.9.86 και ΔΙΚΠΡ/Φ9/241/11026/23.10.85 εγκύκλιοι του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως. Μάλιστα, γίνεται δεκτό, ότι περικοπή αποδοχών δεν μπορεί να λάβει χώρα σε περίπτωση λευκής απεργίας (Διοικ. Πρωτ. Θες. 1238/1995).

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα, όπως εν προκειμένω, έχει πλήρως αναγνωριστεί (τόσο δικαστικά όσο και διοικητικά) ως νόμιμη μορφή απεργιακής κινητοποίησης και στον χώρο του Δημοσίου. Είναι δε προφανές, ότι σε κάθε περίπτωση λευκής απεργίας (ή άλλως απεργίας αποχής) οι συμμετέχοντες στην απεργία απέχουν από συγκεκριμένα υπηρεσιακά καθήκοντα, που περιγράφονται στην προκήρυξη της απεργίας.

Poyet
|

Πλάταρε, παίζει να τρίβεις τα χέρια σου από ικανοποίηση που διώκεται διευθυντής

ERT
|

@Καταστατικό των ΕΛΜΕ
Σταμάτα την κασσέτα των συνδικαλιστών, εδώ μιλάμε για τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. Με λίγα λόγια ο Πλατάρος σου απάντησε πλήρως και τεκμηριωμένα: Απεργία έχει νομική υπόσταση μόνο ΧΡΟΝΙΚΑ όχι σε καθήκοντα. Στον ιδιωτικό τομέα έχει απόλυση, στον δημόσιο πειθαρχικό.

Καλώς όρισες στη Γη φίλε μου.

Πλατάρος Γιάννης
|

@@ καταστατικό των ΕΛΜΕ
Όπως καταλαβαίνετε η ειδοποίηση του εργοδότη εντός προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, είναι ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΊΑ ΝΟΜΙΚΉ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ.
Μαθαίνω από σας ότι αυτό έγινε...
Πρέπει όμως να συντρέχουν κι αλλα:
1. Να προβλέπεται η αποχή από συγκεκριμένο καθήκον, ως μορφή απεργίας. Τέτοια μορφή απεργίας, δεν προβλέπεται νομικά. Δηλαδή, ή κάνεις όλη την δουλειά σου την ημερήσια ή δεν κάνεις τίποτε.
2. Η αποχή από συγκεκριμένο καθήκον ενώ κάνουμε όλα τα άλλα, δεν συνιστά νόμιμη μορφή απεργίας για δεκάδες λόγους, τύπου ρητορικού ερωτηματος, προφανή αντιπαραδείγματα, που παραθέτω και μπορώ να βρω εκατονταδες:
*Μπορώ να υπογράφω τα πάντα πλην απολυτηριων;
*Μπορώ να υπογράφω τα πάντα πλην υπερωριών;
*Μπορώ να υπογράφω τα πάντα πλην βεβαιώσεων φοίτησης;
* Μπορώ να καταργήσω τις εφημερίες;
* Μπορώ να διδάσκω σε μια τάξη Α, το αναλυτικό πρόγραμμα της Β;
*Μπορώ να εφαρμόζω ωράριο Γι μαθητές πέραν του 8-2;;;
*Μπορω να μην τηρώ πρακτικά στον Σ. Δ;
.......................
Χιλιάδες τέτοια μπορώ να βρω.....
..........................
Μπορώ να μην ορίζω Μεντορες και ενδοσχολικους Συντονιστές, ενώ είναι δικό μου καθήκον;;
Προφανώς δεν μπορώ...
Άλλο θέμα παραμφερες:
Μπορώ να απεργω 5 μέρες;
Βεβαίως!
10 μπορώ;
Βεβαίως!
15;;;
Φυσικα!
45 μέρες;
Ναι....
140 εργάσιμες σερί μπορώ να απεργω;
Όχι!
Η απεργία χαρακτηρίζεται ως "καταχρηστική" διότι η η ζημιά που θα πάθουν οι μαθητές, είναι εκτός αναστροφής. Αναπανορθωτη. Μη αναστρέψιμη. Άρα παράνομη. Αυτό είναι μαχητο ενώπιον δικαστηρίων....
Αλλο θέμα :
Παρηλθαν 3 μήνες από την ημερομηνία ορισμού Μεντρορα και συντονιστή σε σχολείο και ο διευθυντής αρνηται να ορίσει. Οι υποψήφιοι και μη ορισθεντες λόγω προσόντων του νόμου είναι υποψήφιοι διευθυντές. Χάνουν την Διευθυντια για 0,125 μόρια, όσα τα μόρια που χάνουν ΤΏΡΑ, δηλαδή 1/4 του χρόνου επί 0,5 μόρια, ίσον 0,125.
* Μπορούν να κάνουν αστική αγωγή στον διευθυντή που απεργούσε;
* καλύπτεται συνδικαλιστικά ή όχι;
* Ποιος θα πληρώσει η επιδικασθεισα αποζημίωση; η ελμε ή ο διευθυντής; Ή δεν θα επιδικαστει αποζημίωση λογ ω νομιμου συμμετοχής σε απεργία;;;

Καταστατικό των ΕΛΜΕ
|

@Πλάταρος Γιάννος

Παρακαλώ να σταματήσετε τις ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση.

Η ΕΛΜΕ έχει στείλει εξώδικο στο υπουργείο για την απεργία, άρα η προκήρυξή της είναι νόμιμη. Πρέπει το υπουργείο να πάει στα δικαστήρια την ΕΛΜΕ, να κριθεί η απεργία της ΕΛΜΕ παράνομη, και στην συνέχεια η ΕΛΜΕ είτε να αποσύρει την απεργία, είτε να πληρώσει το πρόστιμο και να την συνεχίσει.

Αν η απεργία δικαστεί και παρόλαυτα δεν αποσυρθεί από την ΕΛΜΕ, τότε ίσως μπορεί να βρει μπελά η ΕΛΜΕ ή και ο πρόεδρός της ΕΛΜΕ, επειδή δεν αποσύρουν παράνομη απεργία.

Όμως όσο η απεργία είναι σε ισχύ και προκηρυγμένη από την ΕΛΜΕ, η συνδικαλιστική κάλυψη για τον Διευθυντή του Γυμνασίου είναι πλήρης και όποιος τολμά να την παραβιάζει, παραβιάζει το Σύνταγμα και θα βρει μεγάλο μπελά στα δικαστήρια.

ΝΟ
|

Ποια τρομοκρατία βρε άνθρωποι!!! Διευθυντής σχολείου και δεν εφαρμόζει τους νόμους!!! Τι άλλο θα ακούσουμε

κατάληψη
|

κατάληψη! Είναι νόμιμο να γίνεται αυτό, από ελάχιστους, να γίνεται κατάληψη γιατί δεν τους δέχτηκε ο Διευθυντής;

Πλατάρος Γιάννης
|

@ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
Απαντώ σε σας για να προλάβω και τα θύματα της σκόπιμης ΧΡΟΝΙΑΣ διαστρέβλωσης:
1. Η κάθε ΕΛΜΕ έχει καταστατικό εγκεκριμένο από τα μέλη της ή την ιδρυτική ομάδα (20 άτομα απαιτεί ο νόμος)
2. Το καταστατικό υποβάλλεται στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο ώστε να λάβει δικαστική έγκριση , όπου στην πραγματικότητα, οι σκοποί , οι στόχοι και τα μέσα του Σωματείου αν είναι εντός Συνταγματικού πλασίου ή όχι.
3. Με την έγκριση του καταστατικού το πρωτοβάθμιο Σωματείο μπορεί να δραστηριοποιείται στα πλαίσια του καταστατικού του και (προσέξτε το αυτό, διότι το αγνοείτε) στα πλαίσια της υφιστάμενης κρατικής νομιμότητας.
4. Όταν λέμε «Το Σωματείο καλύπτει έναν απεργό από την εργασία του ή από καθήκον του, εννοούμε:
α) Ότι η απεργία είναι νόμιμη, δηλ. έχει προκηρυχθεί κατά νόμο , σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται (απαρτία, πρακτικά, προειδοποίηση του εργοδότη κ..α)
β) Ότι η απεργία είναι καταστατικά νόμιμη (εκτός από την προαπαιτούμενη κρατική νομιμότητα)
5. Η διαρκής -επ' αόριστον- αποχή από καθήκον:
***Δεν προβλέπεται καταστατικά.
*** Δεν προβλέπεται νομικά.
*** Δεν προβλέπεται καταστατικά , σημαίνει ότι το εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο έντυπο του καταστατικού δεν γράφει το παραμικρό για τέτοια δυνατότητα. Γράφει για στάση εργασίας κλάσματος της ημέρας (ώρες) . Για αποχή από καθήκον χωρίς δίωρη στάση ή ημερήσια στάση ή παραπάνω που προβλέπεται από δευτεροβάθμια όργανα ΔΕΝ προβλέπεται .
*** Οποιαδήποτε απεργία που είναι όλη την ημέρα ή για τμήμα της ημέρας , απαιτεί παρακράτηση μεροκάματου . Εδώ , ΔΕΝ γίνεται παρακράτηση (Διότι ΔΕΝ προβλέπεται ΤΙ, ΠΟΣΟ, θα παρακρατηθεί!)
***Το να συμπαρίστανται ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ στους απεργούς ή ΟΛΑ τα μέλη του Σωματείου στους απεργούς , ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ!
*** Η προηγούμενη «κάλυψη» είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Δηλαδή , αν σου κάνουν νομική δίωξη ή πειθαρχική δίωξη, εμείς ως Σωματείο, θα κάνουμε πικετοφορίες έξω από τα δικαστήρια να πιέσουμε ψυχολογικά τους Δικαστές, ομοίως τα Πειθαρχικά Συμβούλια κτλ
Περί αυτών πρόκειται...

ΑΣΕΠΙΤΗΣ
|

@Εκπαιδευτικός
πιο πολλές πιθανότητες έχεις να πάρεις δώρο από τον Άγιο Βασίλη παρά απάντηση σε αυτό που ρωτάς.
Αφού είναι ναυάγια όλοι τους...

Εκπαιδευτικός
|

@Καταστατικό των ΕΛΜΕ0 1 Δεκ 2022 08:17

Επειδή δεν το γνωρίζω θα ήθελα να μου πείτε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η "συνδικαλιστική κάλυψη", όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά στην περίπτωση το διευθυντή.

Επειδή υπάρχει συνδικαλιστική κάλυψη η ΔΔΕ Πειραιά θα σταματήσει την πειθαρχική δίωξη;

Καταστατικό των ΕΛΜΕ
|

@Πλάταρος "Η Τοπική ΕΛΜΕ, δεν έχει δικαιοδοσία να καλύψει συνδικαλιστικά τον κ. Διευθυντή , διότι -να μην τα εξηγούμε λεπτομερώς- καταστατικά ΔΕΝ μπορεί."

Φυσικά και μπορεί η τοπική ΕΛΜΕ να καλύψει συνδικαλιστικά τον Διευθυντή, γιατί αυτό ορίζει το καταστατικό της. Απίστευτο να φτάνεις στο σημείο να διαστρεβλώνεις ακόμα και το ίδιο το καταστατικό της ΕΛΜΕ, το οποίο άλλωστε μπορεί να ορίζεται και να αναθεωρείται από τα μέλη της ΕΛΜΕ και όχι από εσένα.

ΑΣΕΠΙΤΗΣ
|

πες τα κ. Γιάννη με τα καρνάγια επιτέλους....

Πλατάρος Γιάννης
|

1. Αν ακούσει κάποιος όλα όσα λένε ντουντουκοφόροι και μη, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Απόλυτη σύγχυση. Αν καταλάβει κάτι θα είναι λανθασμένο. Πάντα έτσι ήταν. Απόλυτη απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων.
2. Η δίωξη του Διευθυντή του Γυμνασίου έγινε επειδή διέπραξε παράβαση καθήκοντος μην ορίζοντας στο Σχολείο του Μέντορες και Συντονιστές.
3. Η Τοπική ΕΛΜΕ, δεν έχει δικαιοδοσία να καλύψει συνδικαλιστικά τον κ. Διευθυντή , διότι -να μην τα εξηγούμε λεπτομερώς- καταστατικά ΔΕΝ μπορεί. Ομοίως ο Σ.Δ. Νομικά δεν μπορεί.
4. Ο κάθε ΔΙΔΕ δέχεται τους πάντες οποτεδήποτε εκτός ωραρίου, εντός ωραρίου και μιλά στο τηλέφωνο με οποιονδήποτε επείγεται οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδος και ώρα του εικοσιτετραώρου. Το ίδιο κάνουν όλοι και το ξέρω καλά.
Δεν είναι όμως υποχρεωμένος να παρίσταται σε λαϊκά δικαστήρια εναντίον του (προσωπικώς και σε αυτά προσερχόμουν) Από το ρεπορτάζ μάθαμε ότι η συγκεκριμένη ΕΛΜΕ είχε κάνει και «παραστάσεις διαμαρτυρίας» (=λαϊκά δικαστήρια) με τον νυν ΔΙΔΕ. Προέκυψε και καινούργιο, το οποίο όμως πώς θα γίνει αν λείπει ο κατηγορούμενος; (Υπάρχουν γραπτά υπομνήματα, ψηφίσματα, αλλά ήθελαν τον ίδιο.
4. Η κατάληψη Δημοσιας Υπηρεσίας, διώκεται από τον Ποινικό Κώδικα (Άρθρο 168) Το ρεπορτάζ λέει για κατάληψη, αλλά οι εικόνες που είδαμε ήταν από το εξωτερικό του κτηρίου . Άρα - εκτιμώ- ότι είναι όλοι ενήμεροι του νόμου και δεν αφήνουν τεκμήρια , πειστήρια αδικήματος (Υποθέτω ότι έγινε όντως κατάληψη στα Γραφεία)
Με τα παραπάνω καθαρίζουν αρκετά τα πράγματα (Δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ